Latvijoje smagu tik atostogauti

Tuo metu, kai mano tinklaraštis šventė savo antrąjį gimtadienį, aš atostogavau Latvijoje. Šiek tiek keistai nuskambėjo, tiesa? Tikriausiai didžioji dalis lietuvių jau ne kartą svečiavosi šioje kaimyninėje šalyje, todėl galbūt nieko naujo nepapasakosiu, tik pasidalinsiu savo šiek tiek pavėluotais įspūdžiais.

Latvija – ne užsienis!

Man įprasta, kad išvykus į užsienį susiduriu su kitokia aplinka, kultūra ir pan. Latvijoje nepastebėjau visiškai nieko, ko nerasčiau Lietuvoje ar bent jau Vilniuje. Tos pačios parduotuvės, tie patys produktai, tokia pati gamta… ir žinoma, ant kiekvieno kampo rusiškai kalbantys latviai, o gal užsieniečiai… Žinoma, nėra ko stebėtis, juk kaimyninė šalis. Įvairūs prekybos ir paslaugų tinklai nusidriekę per visas tris Baltijos šalis. Tiesiog toks „užsienis” nepasirodė itin įdomus.

Blogoji Lietuvos kopija

Galiu drąsiai pareikšti, kad Lietuvoje gyventi žymiai geriau nei Latvijoje. Lietuviai skundžiasi aukštomis kainomis ir mažu atlyginimu… Užsukit į bet kurią Latvijos Maximą ar kitą parduotuvę, Lietuva iškart atrodys žymiai patrauklesnė. Žmonių kultūra taip pat nuvylė. Tokie patys nemandagūs surugeliai, kaip ir Lietuvoje. Ir dar rusų kalba ausį raižo… Juk Latvijoje turėčiau dažniau išgirsti latvišką kalbą, deja.

Žinoma, nėra viskas taip blogai. Rygos senamiestis tikrai gražus, yra į ką pasižiūrėti. Jurmalos parkai paliko įspūdį, gražiai sutvarkyti, įrengti, ne vien medžiai ir keli suoliukai. Garsusis Jurmalos vandens atrakcionų parkas vertas kiekvieno išleisto lato. O jūra, žinoma, tokia pati, tik kopų nėra. Dar vietinės merginos gražios, tik gaila, rusų kalbą labai prastai moku.

2-asis tinklarasčio gimtadienis

Jau lygiai du metus gana aktyviai dalinuosi savo pastebėjimais ir mintimis šiame tinklaraštyje. Taip, šiandien mano asmeninis blogas švenčia dviejų metų gimtadienį. Tačiau dovanos, apie kurias šiek tiek vėliau, bus skirtos skaitytojams.

Kas pasikeitė per metus?

Lyginant pokyčius per pirmuosius metus ir pastarųjų metų laikotarpį, pokyčių tikrai nedaug. Dizainas, straipsnių temos, net rašymo stilius liko toks pat. Galbūt nebesivaikau populiarumo ir visos „techninės” temos apie SEO, reklamą internete ir pan iškeliavo į fwd.lt, o šiame tinklraštyje liko tik mano asmeniniai pastebėjimai, veiklos nuotrūpos ir pan. Labai minimaliai pagerėjo straipsnių kokybė, darau šiek tiek mažiau gramatikos, skyrybos klaidų. Tinklaraštyje prikišau atgalinių nuorodų ir reklamų, bet galiu pasiteisinti, kad užsakomųjų straipsnių iš principo netalpinu, todėl neperžengiau ribos. Dabar nors domenas ir hostingas atsiperka.

Šiek tiek statistikos

Google Page Rank pakilo 3 -> 4, tai tikriausiai jau „lubos”. Prenumeratorių gretos išaugo nuo 80 iki ~200, nors tikriausiai senieji prenumeratoriai net nebe užsuka. Lankomumas ramiuoju laikotarpiu, kai nerašau straipsnių, vasaros metu šiek tiek smuko iki 150 – 200 unikalių lankytojų, šaltuoju metu 250 – 350. Pasirodžius naujam straipsnius lankomumas, nepriklausomai nuo laikotarpio, šokteli labai įvairiai, 300 – 500 unikalių, o kartais ir daugiau.

Vis dar daugiausiai apsilankymų (51 %) iš Google paieškos sistemos, tai tikriausiai mano SEO indelio dėka. Šiais metais iš viso sulaukta ~60 000 unikalių lankytojų. Populiariausias raktažodis vis dar išliko „samsung s5230”, šalia jo seka „samsung”, „feisbukas registruotis” „htc desire” ir kiti raktažodžiai. Populiariausių straipsnių trejetukas: Samsung s5230, Naujas seleck all skriptas, Naujas facebook profilio dizainas: „Timeline”.

Dovanos

Koks gimtadienis be dovanų? Tik šįkart dovanos bus skirtos skaitytojams. Taigi, dovanoju 150 Lt vertės Google AdWords kuponą (galioja tik naujai sukurtoms anketoms):

QR7P-NW5F-EXRY-DENE-J2A

Panaudoję kuponą, būtinai apie tai praneškite po šiuo įrašu, kad nebūtų bereikalingo sambrūzdžio dėl jau nebegaliojančio kupono.

P.S. kai šis straipsnis bus paviešintas, aš jau busiu Latvijos pajūryje (be interneto), todėl negalėsiu atrašyti į jūsų komentarus.