Ar elektroninės cigaretės naudingesnės už įprastas cigaretes?

elektronines cigaretesJeigu dar nežinote, skubame informuoti apie cigarečių teikiamą „naudą“. Vienoje cigaretėje yra 8-9 mg nikotino, o tuo tarpu cigare jo net – 100-200 mg. Penkiose cigaretėse esančio nikotino kiekio pakanka, kad užmuštų žmogų, tačiau pagrindinė nikotino dalis nėra surūkoma, nes ji sudega. Ar žinojote, kad tabako dūmuose yra apie 50 cheminių junginių, iš kurių net 11 – pavojingi kancerogenai. O koncerogenais yra vadinama medžiaga, kuri organizme sukelia arba paskatina vėžinių auglių vystymąsi. To tikrai nerasite elektroninėse cigaretėse. Tad ne veltui ant įprastinių cigarečių pakelių puikuojasi iškalbūs užrašai: „Rūkymas žudo“, „Rūkymas sukelia vėžį“, „Rūkaliai miršta anksčiau“ ir pan. Visi jie teisingi, o kadangi šiais laikais viską stengiamasi kompiuterizuoti ir elektronizuoti, tad ir cigaretėms yra naujoviškas pakaitalas – tai elektroninės cigaretės.

Nežinote, kas yra elektroninės cigaretės? Jeigu nespėjote išgirsti, tai pristatome naujovę rinkoje, kuri buvo išrasta jau prieš dešimt metų kinų farmacininko Hon Lik, palaidojusio savo tėvą, mirusį nuo plaučių vėžio, kuris atsirado dėl rūkymo. Elektroninės cigaretės yra į cigaretę labai panašus elektroninis inhaliatorius, kuris išgarina nikotino tirpalą propilenglikolyje, glicerolyje arba polietilino glikolyje ir sudaro aerozolį. Šiuo būdu yra imituojamas tabako cigaretės rūkymas.

Vienas pirmųjų faktų, kodėl žmonės vertina elektronines cigaretes – kaina. Toks rūkymas yra žymiai pigesnis, todėl sutaupysite nemažai pinigų. Galėsite pamiršti blogą kvapą iš burnos, smirdinčius pirštus, plaukus bei drabužius. Šios cigaretės nesukelia jokio kvapo. Kas dar labai aktualu rūkaliams – tai galimybė traukti dūmus kada ir kur panorėjus: bibliotekoje, oro uoste, kavinėje ar namuose. Jos neskleidžia jokio blogo ar kenksmingo kvapo į aplinką. Taip pat jos yra sveikesnės už įprastas cigaretes, nes turi žymiai mažiau cheminių kenksmingų medžiagų. Nekenksite nei sau, nei aplinkiniams. Viskas, ką skleidžia elektroninės cigaretės yra tik garai.

Vis dar svarstantiems, ar išmėginti elektroninę cigaretę, informuojame, kad jas naudoti yra labai patogu, nes užtenka tik įkrauti elementus bei papildykite el. skysčio kapsulę – ir viskas, galite mėgautis rūkymo procesu. Tokia cigarete neturi nei pelenų, nei palieka nuorūkų. Galėsite rinktis mėgiamiausią skonį ir stiprumą. Meskite įprastas cigaretes, trumpinančias gyvenimą ir sukeliančias baisiausias ligas ir, jeigu sunku tai padaryti iš karto, išmėginkite elektroninę cigaretę.