Baldų tvirtinimo detalės: investuokime į baldus protingai

varžtaisKiekviena investicija bus efektyvi ir finansiškai atsiperkanti, jeigu iš anksto pasversime visus ir prieš. Tačiau daugelis namų statytojų ar baldų pirkėjų pagrindiniu prioritetu sau išsikelia mažą kainą. Tai išties klaidingas požiūris, nes nekokybiškos dalys gana anksti primins apie taupytas investicijas. Tai galioja ir perkant baldų tvirtinimo detales.

Beje, tikriausiai pastebėjote, jog dažnai, rodos, taip pačiai atrodantys baldai, turi labai skirtingas kainas? Tą lemia baldų furnitūros kokybė. Patvarios ir iš kokybiškų medžiagų pagamintos baldų tvirtinimo detalės visuomet padidins namų ar biuro interjero detalių  kainą. Todėl, renkantis baldų tvirtinimo elementus, visuomet pirmiausia atkreipkite dėmesį ne į jų kainą, o į kainos, kokybės ir prekės ženklo patikimumo santykį.

Vienos  populiariausių baldų tvirtinimo detalių – baldiniai varžtai. Renkantis juos, taip pat labai svarbu  kokybė. Įsigijus pačius pigiausius varžtus, dalį jų gali tekti išmesti dėl prasisukančių galvučių, lūžių ar nutrūkusio sriegio. Kaip atskirti kokybiškus baldinius varžtus nuo nekokybiškų? Paminėsime keletą aspektų, kurie apsprendžia šių detalių patikimumą ir ilgaamžiškumą.

Varžto padengimas apsauginiu sluoksniu. Paprastai visi varžtai yra padengiami apsauginiu sluoksniu. Sausoms ar minimaliai drėgnoms patalpoms baldiniai varžtai yra fosfatuojami. Jie įgauna tamsiai pilką spalvą. Ši procedūra yra gana brangi, todėl pigių detalių gamintojai varžtus tiesiog nudažo atitinkamos spalvos dažais, kurie, stipriau patrynus, nusitrina. Toks padengimas yra labai neatsparus drėgmei, tad varžtai gali pradėti rūdyti ir gana sausoje patalpoje.

Drėgnoms patalpoms skirti varžtai dažniausiai cinkuojami. Be abejonės, kuo varžtas prastesnės kokybės, tuo jo padengimo cinku sluoksnis yra plonesnis. Menkos kokybės varžto cinko sluoksnis tesiekia 5 mikronus. Tikrai kokybiški varžtai turi 15-20 mikronų sluoksnį. Detalės, skirtos itin drėgnoms patalpoms,  gali turėti ir 50 ar daugiau mikronų cinko sluoksnį.

Sriegis. Prastos kokybės varžto kraštai gali būti apšerpetoję ir pats sriegis nelygus. Tokias detales įsukti bus gana sudėtinga. Rinkdamiesi baldinius varžtus, būtinai atkreipkite dėmesį į varžtų sriegius.

Galvutė. Geras varžtas, užmautas ant atsuktuvo galvutės, privalo laikytis tvirtai. Nekokybiška galvutė būna gana gili ir laisva, todėl dažnai prasisuka. Be to, dažnai pasitaiko, jog prastesnės kokybės varžtuose vieta antgaliui padaroma ne pačiame centre. Tokiu atveju tampa labai sudėtinga dirbti su elektriniais suktuvais. Galvutė juda ir virpina varžtuvą. Apie tai, jog ne tik prastai sutvirtintas baldas jums tarnaus tikrai neilgai, bet ir apgadinsite varžtų sukimui reikalingus įrankius, tikriausiai, nė neverta priminti?