Baigėsi facebook spamas

facebook reklama

Galbūt paskutinėmis savaitėmis pastebėjote vienos iš facebook spamo rūšių – fiktyvių puslapių sumažėjimą? Nuo 2011-03-17 facebook naujienų sraute turėjo išnyktu ar bent jau ženkliai sumažėti nuorodų į fiktyvius fanų puslapius bei www svetaines, kuriose prašoma paspausti 4-6 mygtukus, dalintis ir t.t., kad pamatytumėte „šokiruojantį“ video ar pan. Tokia spamo rūšis nyksta todėl, kad facebook atnaujino „Patinka / Rekomenduoti“ išorinius įskiepius. Nuo šiol bet kokioje www svetainėje paspaudus „Patinka“ arba „Rekomenduoti“ dar reikės ir patvirtinti, kad tikrai būtent šiam įskiepiui priskirtą nuorodą jūs mėgstate ar rekomenduojate. Jau tikriausiai visiems senai aišku, kad po tais 4-6 mygtukais, kuriuos reikia paspausti, slepiasi kitų fanų puslapių „Like“ įskiepiai. Po šio facebook atnaujinimo fiktyvūs fanų puslapiai bei www svetainės „nebevogs“ Like paspaudimų ir praras savo prasmę, todėl jų nuorodos sraute turėtu neatsinaujinti. Žinoma daug laiko neturėtu praeiti ir bus sugalvoti nauji, galbūt dar efektyvesni spamo būdai. Kaip neseniai praūžė spamas „Pamatyk negyvo bin Ladeno nuotrauką„, ar fiktyvi aplikacija, kuri „suteikia“ galimybę, spausti Nepatinka.

Daugiau informacijos facebook forume.

Facebook reklamos nuotraukose pašalinimas

facebook reklama

Daugelis „verslininkų“ neturėdami ar nenorėdami išleisti pinigų naudoja nelabai veiksmingą reklamos spaminimo būdą: Sukuria reklaminę nuotrauką, skrajutę ir pažymi jose daugybę anketų, kurios turi 1000-5000 draugų. Tokia skrajutė patenka ant pasirinktų anketų sienų ir tų anketų draugai pamato reklama naujienų sraute.
Pateiksiu keletą būdų kaip atsikratyti tokiomis nepageidaujamos nuotraukomis.
Jei dažnai prisijungiate prie facebook profilio, tuomet nepageidaujamas nuotraukas galima atžymėti ir pašalinti postą tiesiog sienoje. (Remove Post and Untag…): Jei sienoje nepageidaujamų nuotraukų nėra, bet jos yra jūsų albume surandame nuotraukose savo pavardes ir prie jų paspaudžiate „pašalinti žymą“ arba „untag“:
Jei nuotraukų labai daug ir neturite tiek laiko ar noro visas nuotraukas atžymėti yra dar vienas būdas. Einame Paskyra – Privatumo nustatymai, surandame „Tinkinti nustatymus“, antrame skirsnyje „Dalykai kuriais dalinasi kiti“ prie žodžių „Nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriose esu pažymėta(-s)“ spaudžiate keisti nustatymus. Tuomet po žodžiais „Žmonės, galintys matyti nuotraukas ir vaizdo įrašus, kuriuose aš esu pažymėtas.“ pasirenkate „Pasirinktinai redaguoti“:

Po žodžiais „Padaryk, kad tai matytų“ pasirenkate „Šie žmonės: Tik man“:

Taip niekas nebematys nuotraukų, kuriose būsite pažymėtas.
Žinoma šis būdas netinka, jei jūsų draugai jus pažymi tikrose nuotraukose, bet tokiu atveju galima norimas nuotraukas tiesiog perkelti į savo albumą.