Facebook laiškų atsisakymas

facebook reklama

Šiame straipsnyje galbūt kai kurie skaitytojai nesužinos nieko naujo, bet tiems, kurie nežino kaip atsikratyti laiškų ateinančių iš facebook su įvairiausiais pranešimais, kad tavo draugai kažką padarę, kad kažkas tave kviečia prisijungti į kokį nors buką žaidimą ar pan, šis straipsnis bus labai naudingas.
Taigi norit atsikratyti tokių laiškų juos galime pažymėti kaip spamą ir jie nukeliaus į spam skiltį, bet yra dar geresnis būdas – jų atsisakyti pačioje facebook sistemoje.
Norint tai padaryti einame Nustatymai – Paskyros nustatymai – Pranešimai arba tiesiogio einame per šią nuorodą ir atžymime visas varneles. Žinoma jei kai kurie laiškai ateinantys iš facebook jums svarbūs (nors labai tuo abejoju) atidžiai peržiūrėkite ties kuriais punktais sudėtos varnelės ir atžymėkite tik tas, kurios nereikalingos.

Kelione per hostingus

RekonstruojamaPats pirmasis hostingas buvo vhost.lt su cpanel. Juo ilgai nesinaudojau, nes jokio rimtesnio projekto dar nebuvau sukūręs ir naudojausi jų teikiamais nemokamais subdomenais. Vėliau perėjau į dar prastesnį (pats to nežinodamas) hostingas.in su DA (direct admin) ir užsisakiau pirmąjį domeną iš duomenucentras.lt (iš ten iki šiol perku domenus naujiems projektams). Šiame hostinge prabuvau gana nemažą laiko tarpą, buvau priparkavęs net 3 domenus ir išvystęs savo projektus. Galiausiai prasidėjus problemoms su „HTTP Error 502 Bad gateway” nusprendžiau atsisakyti sms hostingų paslaugų ir pardavęs hostingas.in sąskaitą su erogame.lt projektu bei domenu perėjau į serveriai.lt hostingą. Šiuo hostingu, kuriame buvo taip pat naudojama DA, buvau labai patenkintas ilgą laiką. Deja serveriai.lt persistengė suteikdami nuolaidas ir į serverius prigrūdo po ~1000 žmonių. Po naujų metų mano planui nepakako cpu. Gal dėl mano naudojamu facebook skriptų, gal dėl serveriai.lt atnaujinimų… tiksliai ir pats nežinau ir jau nebelabai noriu į tai gilintis. Per keletą paskutinių dienų teko vėl keltis į kitą hostingą. Šįkart tikiuosi tai galutinė stotelė mano kelionėje per hostingus. Visus projektus perkėliau į ipcoders.com hostingą, kuriame jau talpinau wps.lt projektą ir naudojama cpanel. Paradoksalu, bet nuo kokio valdymo pulto pradėjau prie tokio ir galiausiai grįžau. Facebook skriptus palikau serveriai.lt plane universalus, tegu springsta 🙂

Every Day Carry

Gal šiek tiek ir pavėluotai, bet taip pat noriu prisidėti prie šios blogerių akcijos. Apie šią akciją atsitiktinai sužinojau užsukęs į Lauryno blogą.

Daiktų tikrai nedaug, nes nemėgstu nešiotis visokių mp3 grotuvų ar kitų daiktų, kurie man nėra būtini. Sąsiuvinis ir tušinukas ne visada su manimi, bet kai kolegija tampa kasdienybė ir šiuos daiktus beveik kasdien tenka nešiotis.
Daiktų sąrašas:

  • Samsung s5230
  • Piniginė
  • Raktai
  • Tušinukas
  • Sąsiuvinis

Realiai dauguma būtiniausių daiktų telpa piniginėje. Studento pažymėjimas, nuolatinis, bankų kortelės, įvairios lojalumo ir pan kortelės, pinigai ir daug neaiškios kilmės čekių bei kitokių šiukšlių.

Dalyvauk ir tu!

Šventės

Nesenai praėjo dvi šventės: Vasario 14d. – Šv. Valentino diena ir Vasario 16d. – Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Manau nedaugeliui abi šios šventės yra vienodai svarbios. Jaunesniems žmonėms svarbesnė Valentino diena, senesniems ar labiau gerbiantiems Lietuvą daug svarbesnė Vasario 16d. Bet… ar šią dieną galime vadinti švente jei jos niekas nešvenčia? Galbūt mano iškreiptas šventimo supratimas, bet vėliavos iškėlimas man toli gražu nepanašu į šventę. Visa ši diena per kurią reiškiasi įvairiausi signatarai labiau primena į gedulą prisimenant istoriją. Daugumai ši diena tik papildomas laisvadienis. Tai ar verta šią dieną vadinti švente, jei išskyrus valstybės valdymo sistemą daugiau niekas nešvenčia? Manau tai turėtu būtu įsimintina diena, minėjimas ar kaip kitaip, bet tikrai ne šventė.
Šv. Valentino diena taip pat neturėtu būti laikoma švente, nes tai net ne mūsų šalies šventė prilipusi taip pat kaip helovinas. Tai tik dar viena komercinė šventė per kurią prekybos centrai gauna papildomą pelną.
Paradoksalu, bet apie Valentino dieną kalbamą žiniasklaidoje mėnesi prieš šventę, o apie Vasario 16d. kalbama per Lietuvos radiją bei televiziją savaitę po šventės. Ar šios dienos vertos vadintis šventėmis? Spręsti jums…

Atnaujintas dizainas

Nauji metai – naujas dizainas (nors ir pusantro mėnesio pavėluotai). Prieš kurdamas šį blogą vadovavausi principu, kad turinys svarbiau nei išvaizda, bet galiausiai nemokamas dizainas pabodo. Juolab kai senąjį dizainą naudojo labai daug svetainių ir atrodė gana paprastas. Tekstas buvo mažu šriftu, o visas šoninis meniu, buvo tiesiog sugrustas.
Manau visi sutiks, kad naujasis dizainas žymiai gražesnis, bei patogesnis. Tekstas pakankamai aiškiai įskaitomas, pagrindiniame puslapyje bei kategorijose pateikiamos tik straipsnių pradžios (kas man labiausiai patinka), labiau akcentuojamos antraštės.
Jei lankotės čia pirmą kartą pateiksiu senojo dizaino nuotrauką, kad geriau įsivaizduotumėte esminius skirtumus.
Senasis insaider.lt dizainas