SEO patarimai, kuriuos taiko ne visi

Seo-optimizationŠiais laikais atrodo kad kiekvienas internautas jau turi savo tinklapį, kalbant apie užsienio rinką, be keliasdešimties tūkstančių dolerių nebeįsivaizduojamos pirmo puslapio pozicijos palei daugumą raktažodžių. Pinigai išleidžiami specialistams, kurių teikiamos seo paslaugos visapusiškai padeda iškelti tinklapį SERP‘e, tiesa, yra tam tikrų dalykų į kuriuos neatsižvelgia ir seo paslaugų tiekėjai, todėl pasistengsime apžvelgti tai, ką galite padaryti jau šiandien, kad optimizuoti savo tinklapį seo atžvilgiu.

Naudokite „ALT“ etiketes kiekviename savo tinklapio paveikslėlyje. Net neįsivaizduojate, kaip tai pagelbės paieškos sistemų robotams atpažinti jūsų tinklapį ir galiausiai jį indeksuoti aukštesnėse SERP‘o pozicijose. Nesvarbu kad ir kokios būtų seo paslaugos, tačiau jeigu turėsite, tarkime tinklapį kuris bus poros metų senumo ir nenaudosite „ALT“ etikečių, jų uždėjimas po laiko gali būti tikra rakštis ir jums atims daug laiko. Šių etikečių naudojimas ne tik padeda pakelti PageRank, tačiau ir padeda jį palaikyti nepakitusį.

Kiekvienas puslapis turėtų turėti tam tikrą aprašymą, kuris prasidėtų specialiais raktažodžiais tam, kad įspėti vartotoją apie to puslapio turinį bei optimizuoti patį statinį puslapį paieškos robotams. Taip pat galite naudoti ir antraštes, kas padės suprasti paieškų sistemų robotams, kurią informaciją išskirti ir indeksuoti greičiau.

seo paslaugos taip pat nepagelbės, jeigu nesugebėsite sukurti savo tinklapio vidinių nuorodų protingai. Venkite tokių nuorodų pavadinimų kaip „spauskite čia“ ir panašaus tipo nenaudingų pavadinimo. Geriau naudokite kūrybingus raktažodžius, kurie paaiškintų tų nuorodų tikslą

Kitas nemažiau svarbus dalykas, tai tinklapio surišimas su socialiniais tinklais, pavyzdžiui tokiais, kaip „Facebook“ ar „Twitter“ – kas padeda žmonėms platinti bei reklamuoti jūsų tinklapį. Žinoma, daugelių nuomone seo paslaugos labiau užtikrintas kelias į didesnį lankytojų srautą, tačiau reikėtų prisiminti seną gerą patarlę: niekada nelaikyk visų kiaušinių vienoje pintinėje. Negali žinoti, kada gali būti išleistas paieškos sistemos atnaujinimas ir gali tekti laukti mėnesius kad susigrąžinti prarastą poziciją, todėl socialiniai tinklai gali neretai pagelbėti.

Adresai. Stenkitės nenaudoti subdomenų tinklapyje tam, kad kategorizuoti informaciją, kadangi paieškų sistemų robotai į naujus subdomenus žiūri kaip į atskiras svetaines, todėl geriau naudotis direktorijomis, tokiu būdu sukoncentruosite visą paieškos sistemų robotų dėmesį į pagrindinį domeną. Na ir pabaigai, nepamirškite reguliariai pildyti savo tinklapio nauja informacija, kas yra geriau negu bet kokios seo paslaugos, kadangi robotai stengiasi „išmokti“ jūsų naujos informacijos rašymo grafiką, todėl galite nuspėti, kas kiek laiko jūsų tinklapis bus tikrinamas pastarųjų robotų.