Lubrikantai – viskas ką reikia žinoti!

lubrikantaiŠiuolaikiniame Pasaulyje galima rasti neįtikėtinai didelį lubrikantų pasirinkimą, kas labai apsunkina jų pasirinkimą, labai daug žmonių ieško atsakymo į klausimą – kokiem lubrikantai galėtų būti geriausiu mano pasirinkimu. Pasistengsime apžvelgti kokios yra lubrikantų rūšys ir kokia jų paskirtis ir panaudojimas.

Vandens pagrindo lubrikantai

Šie lubrikantai užtikrina pakankamą sutepimą, ir gali būti naudojami kartu su įvairiais sekso žaislais. Paprastai tokie lubrikantai gaminami iš natūralių medžiagų, tad tikrai mažai tikėtina, kad tai sukels alergiją. Jų kaina paprastai ytra mažesnė nei silikono pagrindo lubrikantų, ir lubrikantų pasirinkimas yra gana didelis. Lyginant su silikoniniais lubrikantais, jie išdžiūva greičiau, ir ne visi yra tinkami analiniams seksui, tad renkantis tinkamiausią lubrikatą reikėtų atkreipti į tai dėmesį. Jei norite mylėtis duše ar vonioje, toks pasirinkimas ne visada yra pats geriausias, kadangi greitai gali prireikti papildomo tepimo.

Silikoniniai lubrikantai

Pasirinkę šį lubrikantą galite būti visiškai ramūs, kad jo sutepimas išliks tikrai ilgai ir nereikės papildomo tepimo. Silikoniniai lubrikantai gali būti naudojami mylintis vandenyje, jie nedirgina odos ir neįsigeria į makšties gleivinę. Šie lubrikantai gali būti naudojami ir analiniam, ir vaginaliniam seksui, tačiau svarbu žinoti, kad toks pasirinkimas nebus tinkamas, jei naudosite silikoninius sekso žaislus. Taip pat jie ne visada yra tinkami oraliniam seksui dėl skonio savybių, jų kaina paprastai yra didesnė nei vandens pagrindo lubrikanto.

Aromatinis lubrikantas

Toks pasirinkimas gali būti puikus tuo atveju, jei norite dar stipresnių pojūčių, tačiau visada svarbu įvertinti tai, ar nesate alergiški įvairioms kvapniosioms medžiagoms. Aromatiniai lubrikantai neretai yra naudojami oraliniam seksui, ir tai, žinoma, užtikrina dar didesnį abipusį malonumą.

Antiseptinis lubrikantas

Jei sekso metu yra jaučiamas skausmas ar lytiniai organai turi smulkių žaizdelių, iš tiesų puikiu pasirinkimu gali būti antiseptinis lubrikantas, kuris mažina skausmą bei užtikrina dar geresnį sutepimą, o naudojant jį reguliariai galima tikėtis, kad jis mažins sudirgimą bei gydys žaizdeles. Svarbu ir tai, kad jis mažina tikimybę užsikrėsti lytiškai plintančiomis ligomis. Vis dėlto, reikėtų paminėti, kad jo negalima naudoti su prezervatyvu, nes sudėtyje esančios medžiagos skatina latekso irimą.

Pasirinkimo galimybės tikrai nėra mažos, tačiau visada svarbu įvertinti, kokiam seksui bus naudojamas lubrikantas. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, ar lubrikantas yra tinkamas naudoti kartu su sekso žaislais bei prezervatyvais: visa tai įvertinę tikrai rasite geriausią sprendimą. Aiškiai ir trumpai visą informaciją prieš pasirenkant lubrikantą galite rasti čia – viskas apie lubrikantus.