Šaldytuvų remontas Vilniuje – tik nekiškite nagų!..

saldytuvu remontas vilniujeLietuviai – iš tiesų nagingi žmonės. Jie beveik viską gali pasidaryti patys. Tik operacijos sau su skalpeliu pasidaryti jau negalėtų. Visa kita – vieni juokai. Tereikia tik paskambinti porai pažįstamų, peržiūrėti kelis Youtube klipus ir meistro į namus kviesti nebereikia. Štai kad ir šaldytuvų remontas Vilniuje tampa nebereikalingas – juk šaldytuvą galima ir patiems susitaisyti.

Deja, realybė yra kitokia.

Kiek iš meistrelių žino, kaip veikia šiuolaikinis šaldytuvas? Kokie ten davikliai sumontuoti ir kur ką reikia remontuoti, kad nepažeistum trapios šaldytuvo architektūros? Tik patyrę meistrai gali tokius dalykus žinoti, nes jie kas dieną po 5 šaldytuvus atsidaro ir išnagrinėja jų „vidurius“. Beje, tik meistrai suteikia garantijas po darbų. Pats susiremontavęs gali po savaitės ir vėl pamatyti neveikiantį šaldytuvą. Dėl to būkite labai išmintingi.

Šaldytuvų remontas Vilniuje kainuoja apie 20-50 eurų, kartais kiek brangiau. Priklausomai nuo detalių. Aišku, kartais jis gali užtrukti, nes detales reikia užsakyti iš oficialių tiekėjų. Beje, prie jų „iš gatvės“ prieiti nelabai įmanoma, tad savarankiškai detalių negausite. Vienintelis remontas, ką iš tikrųjų galite pasidaryti patys – lemputės pakeitimas. Šaldytuvo viduje esantis apšvietimas tikrai nėra amžinas, ypač, jei šaldytuvo durys varstomos gana dažnai. Juk kiekviena lemputė turi savo įjungimų/išjungimų ciklus.

Meistrai primygtinai rekomenduoja nekišti nagų prie kompresoriaus ir freono sistemos. Gali kilti didelių nesklandumų, jei netyčia sistema bus pažeista. Be to jai užtaisyti reikia specifinių įrankių, kuriuos turi tikrai ne visi. Tiesiog žalos galima prisidaryti daugiau, nei naudos. Tada reikės mokėti už remontą profesionalams dar daugiau. Pati prasčiausia tokio meistravimo pasekmė – nesutaisomas šaldytuvas. Meistras gali pasakyti, kad jo nebeapsimoka taisyti ir rekomenduoti įsigyti naują. Tada vietoj 50 eurų už remontą teks pakloti visus 500 už naują šaldytuvą. O gal ir dar daugiau. Labai neefektyvus problemos sprendimo būdas.

Šaldytuvas – gana sudėtingas mechanizmas, tad lipni juosta ir klijai nelabai kažką padės, tuo labiau nekalbant apie reples ir plaktuką. Šaldytuvų remontas Vilniuje atliekamas kas dieną nuo ryto iki vėlaus vakaro, todėl reikia tik susirasti tinkamą meistrą.