Bendraminčiai versle – lengvesnis kelias į sėkmę?

paeškaVerslas mūsų šalyje nėra retas reiškinys. Gal dėl to, kad lietuviai darbštūs?

Lietuva nėra didelė šalis, tad atrodo logiška, jog įmonių čia nedaug. Tačiau Lietuvos įmonių paieška stebina, mat paaiškėja, kad verslas mūsų šalyje – anaiptol neretas reiškinys.

Jūsų dėmesiui, šis tas apie verslą ir bendraminčius. Svajojate apie nuosavą įmonę? O gal ši kryptis jums nei kiek neartima? Kurį variantą bepasirinktumėte, vis tiek rekomenduojame skaityti toliau – vienas kitas pamąstymas galbūt suaktyvins puikias idėjas.

Nauji kontaktai

Ar jums pažįstama situacija, kai atrodo, kad norėtųsi su kuo nors turiningai pabendrauti, būtų smagu sutikti bendraminčių? Lyg ir yra draugų, pažįstamų, bet štai niekam neįdomios tokios temos, kurios domina jus. Jeigu jums patinka ekonomika, o jūsų bičiulis pakvaišęs dėl automobilių, kažin ar išsirutulios abiem itin priimtina tema. Jeigu jūs itin žvalgotės į mados pasaulį, o jūsų draugui artimiausias yra maisto sektorius, situacija vėlgi panaši. Žinoma, nereikėtų suprasti klaidingai. Skirtingos temos, skirtingi pomėgiai – puikus dalykas; taip žmonės vienas kitą papildo.

Tai, ką minėjome, nereiškia, kad du žmonės, besidomintys nutolusiais dalykais, negali būti draugai. Tačiau ima ir ateina toks metas, kai norėtųsi rasti tikrą bendramintį. Asmenį, kuriam patinka tos pačios temos, kuris galbūt siekia tokių pat svajonių. Kur lenkiame? Ogi verslo link. Planuojant įkurti įmonę nepakanka gerai sutarti. Jeigu su draugu steigiate kokią įmonę, o tematika nei kiek ne prie širdies, tai kažin kiek laiko ten padirbsite. Gal nusibos, gal stigs produktyvumo. Ir nei kiek nesvarbu, kad jūs ir jūsų bičiulis turite po verslo gyslelę.

Lietuvos įmonių paieška – nesudėtinga ir turininga

Jeigu jūsų galvoje nuolat sukasi mintys apie verslą, bet nerandate bendraminčių, kodėl nepasinaudojus internetine Lietuvos įmonių paieška? Tai nesudėtinga, bet turininga. Ir greita, ir patogu.

Bendraminčiai versle neabejotinai yra patrauklus variantas, tačiau net ir tais atvejais, kai bičiuliai nebando verslauti ir nelinkę šios temos vystyti, lieka įvairių galimybių. Pavyzdžiui, įmonių katalogas, kuriame pateikta informacija padeda viską sudėlioti, apmąstyti ir atrasti naujų minčių.

Iš tikro įmonių katalogams galėtume priskirti visokiausių funkcijų. Pirminė funkcija – Lietuvos įmonių paieška. O tai susiję ir su verslo kūrimu, ir su domėjimusi paslaugomis, ir t. t.

Odontologinių problemų sprendimas – atsakingas ir veiksmingas

odontologas

Estetinės odontologijos klinika yra vieta, kurioje sprendžiamos estetinės dantų problemos. Bent jau toks įspūdis susidaro. Tačiau dantų gydymas paprastai susijęs ne tik su grožiu, bet ir su sveikata. Taip pat svarbus dėmuo yra patogumas. Juk gerokai komfortiškiau valgyti, kai visi dantys savo vietoje ir kai visi jie sveiki.

Odontologinių problemų sprendimas

Estetinių ir ne tik estetinių odontologinių problemų sprendimas yra etapiškas. Apsilankote pas gydytoją, šis patikrina, kokia yra dantų būklė, tada pasako, kokio gydymo reikės. Žinoma, viskas priklauso nuo konkrečios situacijos. Galbūt patikrinus paaiškės, kad viskas puiku. Gal bus užtaisoma kokia skylutė ar pasiūloma atlikti profesionalią higieną. O gal prireiks ir kelių vizitų.

Kas lemia, ar dantys laikui bėgant išlieka sveiki? Svarbus faktorius šiuo atžvilgiu yra priežiūra. Akivaizdu, kad nepakanka porą kartų per savaitę paimti į ranką dantų šepetėlį. Daug ką reiškia ir lankymosi pas gydytoją periodai. Taigi, asmeninės higienos ir odontologinės profilaktikos vaidmuo didelis.

Jeigu buvote odontologo kabinete prieš penkerius metus, tai tikimybė, kad prireiks ilgesnio ir brangesnio gydymo, yra didesnė. Jeigu klinikoje lankėtės prieš pusantrų metų, tikimybė mažesnė. Ar yra pagrindo nusiminti? Na, odontologijos galimybės didelės, tad įvairūs defektai, visokios problemos – visa tai išsprendžiama. Kas be ko, smagu, kai pakanka tik apžiūros, bet jeigu gydytojas pasako, kad reikia kokių nors procedūrų, tai nėra pagrindas nukabinti nosį. Štai estetinės odontologijos klinika prireikus ne tik išbalins dantis, bet ir suteiks kitas paslaugas, pavyzdžiui, estetinio plombavimo būdu atstatys aplūžusį dantį.

 

Odontologijos klinikose svarbus ne tik gydymas

Gydytojo pareiga – gydyti. Žvelgiant į odontologus atrodo, kad šios profesijos atstovai puikiai valdo savo laiką ir geba mandagiai bei dalykiškai bendrauti su pacientais. Laiko valdymas – tai iššūkis turbūt kiekvienos profesijos

Estetinės odontologijos klinika – ne ta vieta, kurioje atliekamas vienas kitas darbas ir nuo pietų iki penktos valandos laukiama, kol bus galima užrakinti duris ir vykti namo. Išleidus vieną pacientą, ateina kitas. Ir taip toliau.

Kaip nesunku suprasti, odontologijos klinikoje svarbus ne tik pats gydymas, bet ir darbo organizavimas. Nes blogai suorganizuotas darbas nėra nei odontologų siekis, nei pacientams palankus scenarijus.

Aspektas, kuris rūpi ne mažiau, nei sklandi dienotvarkė… Kaip manote, koks? Ogi mandagumas. Jei įdėmiai skaitėte, žinote, kad apie tai jau užsiminėme. Galime pailiustruoti pavyzdžiu.

PAVYZDYS. 1. Gydytojas sako „aukis antbačius, kol nepritrypei“; „sėsk greičiau į kėdę, neturiu laiko terliotis“; „gal dantų nevalai, kad tiek apnašų?“ 2. Gydytojas sako „laba diena“, „įsitaisykit, apžiūrėsiu, kokia būklė“; „dantys sveiki, tik reikėtų pašalinti apnašas“. Pirmas ir antras numeris – skirtumas akivaizdus, tiesa? Jei gydytojas elgiasi nemandagiai, tai pacientui nemalonu, nusiteikimas nekoks. O jeigu bendravimas mandagus, intonacija negrėsminga, tai įspūdis visai kitoks.

Gydymas neabejotinai svarbus. Tik jis sudaro ne visą paslaugą. Gal ir keistai skamba, tačiau pakanka kelias sekundes permąstyti ir paaiškėja, kad tai tiesa. Ne šiaip tiesa, o tikra. Tikroji. Odontologinių paslaugų teikimas – ne tik dantų taisymas, bet ir gebėjimas viską suderinti. Tenka planuoti, tenka galvoti, tenka prisiminti mandagaus bendravimo taisykles.

Atsakingumas ir veiksmingumas

Gal ir pamanysite, kad prieštaraujame ką tik parašytiems dalykams, tačiau… gydymas yra gydymas, čia privalu kreipti dėmesį ne vien į mandagumą, bet ir į kitus dėmenis. Pacientai tikisi, kad odontologinės paslaugos bus veiksmingos, kad gydytojai reikiamas procedūras atliks atsakingai. Būtent atsakingumas ir veiksmingumas – ne tik gražūs žodžiai, ne tik frazė iš įdomios reklamos.

Veikiausiai norėtumėte paklausti, ar kiekviena odontologinė procedūra reikalauja atsakingumo. Be jokių abejonių, taip. Ir dar kartą taip. Ir dar vienas stambus TAIP. Nepriklausomai nuo to, ar reikia išgydyti vieną dantį, ar šešis; nepriklausomai nuo konkretaus dantų defekto; nepriklausomai nuo kitų veiksnių, odontologija ir atsakingumas visuomet privalo eiti greta. Tai nėra žaidimas, tai ne pramoga. Žmogus apsilanko klinikoje todėl, kad žino, jog rezultatas bus geras, pateisinantis lūkesčius. Gydytojai tai supranta ir siekia padėti. Kadangi odontologija šiais laikais itin efektyvi, profesionalai džiaugiasi, kad padėti pavyksta. Net tas asmuo, kuriam atrodė, jog nepavyks pataisyti dantų, po kurio laiko šypsosi be kompleksų ir mėgaujasi norimais patiekalais.

Dantų funkcijos – ne tik estetinės, tačiau gydant atsižvelgiama ir į grožį. Funkcionalumas ir grožis čia sąveikauja. Yra toks žodis „harmonija“. Čia jis tinkamas, atspindintis odontologų pastangas ir pasiekiamus rezultatus.

Kaip žmonės renkasi

Dar viena aktuali tema – pasirinkimas. Jeigu mieste įsikūrusi ne viena estetinės odontologijos klinika, kaip išsirinkti? Variantai įvairūs:

  1. Arčiausiai veikianti klinika.
  2. Ta klinika, kurią kas nors rekomendavo.
  3. Ta klinika, į kurią paskambinote ir susidarėte gerą įspūdį.
  4. Ta klinika, kurios interneto svetainė tvarkinga.
  5. Ta klinika, apie kurią internete yra daug teigiamų atsiliepimų.

Bet konkretus pasirinkimas todėl ir vadinamas konkrečiu, kad priklauso nuo to, koks tai atvejis. Juk kartais (o gal ir dažnai) sprendimus priimame pasąmoningai. Kad ir kokie gydytojai pasirodytų besą tinkamiausi odontologinėms problemoms išspręsti, svarbu, kad rezultatas iš tiesų būtų pateisinantis lūkesčius – kad pažadėjimas atlikti estetinį plombavimą virstų atliktu estetiniu plombavimu.

Kai kada straipsnių pabaigoje būna koks palinkėjimas. Šį kartą neprošal palinkėti, kad jūsų pasirinkta odontologijos klinika būtų sąžininga, profesionali ir efektyviai sutvarkytų dangų negalavimus.

Vyriškas laikrodis – ne tik laiko rodmuo

vyriški laikrodžiai

Prabangūs vyriški laikrodžiai stebina visą pasaulį. Ar tai būtų šveicariškas, ar kitos šalies gamintojo produktas, jo prabanga tampa dėmesio objektu ir intriguoja ne tik dizainu. Gausybė detalių ir toks kruopštumas! Viskas taip suderinta! O koks grožis!

Prabangūs vyriški laikrodžiai – ne tik pasigrožėjimas

Kartais manoma, kad prabangus laikrodis – toks kuris kainuoja, pavyzdžiui, tūkstantį eurų. Tačiau šios srities meistrai paprieštarautų. Prabangos kategorija – dar aukštesnės kainos.

Nepaisant to, kad prabanga = brangu, prabangūs vyriški laikrodžiai nėra tik pasigrožėjimas. Jie perkami, segimi ir suteikia stiliui puikių ypatybių, o laikrodžio savininkui – teigiamų emocijų. Tiesa, taip yra tik tada, kai renkamasi originalią produkciją. Kitokios rinktis nėra prasmės, net jeigu ir traktuojama, kad taip pigiau.

Išmanusis laikrodis – trumpalaikė mada ar ateities klasika?

Madingi vyriški laikrodžiai – tokius žodžius laikas nuo laiko internautai ima ir suveda interneto naršyklės laukelyje. Iš šio paieškos varianto galima daryti prielaidą, jog laikrodis ir mada – susiję dalykai. Būtų keista, jei būtų kitaip.

O ar išmanieji laikrodžiai madingi? Tikriausiai sutiktumėte, kad per kelerius metus šių išmaniųjų prietaisų dizainas pakito į gerąją pusę. Tačiau ir pats išmanumo poreikis gali būti traktuojamas kaip mada, ar ne? Galima kelti klausimą, ar pirkti tokį laikrodį yra mada. Kai jau norisi atsakyti „taip“, imama ir pagalvojama dar kartą. Klasikiniai (ir prabangūs, ir ne tik) laikrodžiai gaminami ir parduodami, jais domimasi. Todėl galima teigti, kad modernūs aksesuarai, pasižymintys kai kuriomis telefono funkcijomis, nors ir populiarėja, bet nenukonkuruoja tradicinių stilingų aksesuarų. Bet niekas nežino – gal po šimtmečio visi „Rolex‘ai“ bus išmanieji… Kita vertus, tikėtina, kad įprastas laikrodis netaps nykstančia rūšimi.

Galima lyginti su automobiliais. Nors jų pasaulyje apstu, tačiau niekur nedingo toks dalykas kaip jodinėjimas žirgais, o ir karietos neišnyko, jos dažnai papuošia kokius renginius. Kitas palyginimas – su telefonais. Rinkoje įsitvirtino išmanieji, tačiau egzistuoja ir paprastų, vadinamųjų mygtukinių telefonų poreikis. O kadangi laikrodis yra aksesuaras ir netgi statuso simbolis, kuriam galioja saviti kriterijai, tai nori prognozuoti kuo pozityvesnę ateitį.

Taigi, tiek išmanieji, tiek prabangūs vyriški laikrodžiai yra įdomi diskusijų tema. Ir kaskart labai įdomu, kai koks nors gamintojas pristato naują modelį, nesvarbu, ar tai išmanusis, ar tradicinis laikrodis. Pirkėjai renkasi pagal norus, o geriausia, jeigu nepagailima lėšų keliems laikrodžiams – juos galima segėti skirtingomis progomis.