Žiema už lango. Geriau paltas ar striukė?

paltai vyrams

Nepaisant to, kad Lietuvoje žiemos darosi vis šiltesnės, tačiau gerų lako drabužių turėti spintoje visada verta. Žinoma, šiuo metu rūbų pasiūla yra tokia plati, kad tik palyginę skirtingus variantus galite rasti tokius drabužius, kurie maloniai glus prie odos, taip pat tokius, kurie Jums padės atrodyti puikiai. O tai yra aktualu ne tik moterims, tačiau ir vyrams.

Vyriški paltai ir žieminės striukės vyrams skiriasi ne tik dizainu, tačiau ir kitomis mažomis smulkmenomis, kurios gali nulemti – kokio tipo lako drabužis tinkamesnis.

Kainos niuansai

Ieškant bet kokių drabužių dažniausiai kainoraščiams skiriama daugiausia dėmesio, kadangi norisi sutaupyti, tačiau džiaugtis geros kokybės paltais. Ar tai yra įmanoma? Tikrai taip. Ypač tokiu atveju, kai internete galima patogiai pamatyti tokią plačią pasiūlą rūbų, kurie parduodami su nuolaida.

Kalbant apie striukes ir paltus galima pabrėžti, kad dažniausiai paltai yra brangesni, tačiau tikrai ne visada. Kas lemia kainą? Labai daug veiksnių. Pradedant audiniais ir judant link gamintojo vardo, kuris gali būti labiau arba mažiau žinomas. Suprantama, kad mokėti už žinomą vardą be kokybės neverta. Jau geriau rinktis tokius paltus, kurie gaminami iš gero audinio, yra tvirti ir apie kuriuos internete žmonės dalinasi teigiamais atsiliepimais.

Pasirinkimas pagal figūros tipą

Jeigu Jums sunku nuspręsti, ar labiau tinka žieminė striukė vyrams, ar paltas, tokiu atveju siūlome įvertinti savo figūrą, kuri labai dažnai nusako – koks lauko drabužis labiausiai tinka. Lieknesniems vyrams dažniausiai rekomenduojami paltai, kadangi jie labiau pabrėžia kūno linijas.

Tuo tarpui apvalesnių formų vyrai turėtų rinktis striukes. Tačiau žiemos metu taip pat siūlome rinktis ilgesniais. Kadangi jos dažniausiai būna gana storos – vizualiai ilgis sumažins vietas per pilvuką, kurios dažniausiai būna išraiškingiausios.

Nepriklausomai nuo drabužio – rinkitės ryškesnių spalvų aprangą. Tokiu atveju atrodysite puikiai, drąsiai ir nepriklausomai nuo to, bus dėvima striukė ar paltas – visi matys, kad pasitikite savimi.

Kur geriausia pirkti?

Nepriklausomai nuo to, kokio tipo lauko drabužis bus pasirenkamas – geriausia yra pirkti internetu. Ne tik todėl, kad paieškoms pavyks sutaupyti daug laiko, tačiau ir todėl, kad internete yra kur kas paprasčiau pamatyti akcijas ir įsigyti tai, ko reikia – pigiau.

Perkant internetu labai svarbu įvertinti drabužių išmatavimas, kadangi raidinis žymėjimas ne visada yra tikslus. Taip pat visada galite pasitarti su pardavėjais, kurie dažniausiai mielai atsako į visus klientams iškilusius klausimus ir leidžia jaustis ramiais, kad rastas drabužis ne tik puikiai tiks, tačiau savo patogumu bei stiliumi net ir pranoks žmonių poreikius.

Smulkmenos ir kiti niuansai

Nepriklausomai nuo to, nuspręsite Jums labiausiai tinka striukė ar paltas, tačiau pasirinkimui reikia skirti daugiau dėmesio, kadangi tai drabužis, kuris tarnaus Jums ne vienerius metus. Suprantama, kad dažniausiai ieškomi rūbai, kurie metų eigoje susidėvėtų kuo mažiau, tad siūlome skaityti žmonių, kurie išbandė konkrečią produkciją, atsiliepimus ir pirkti tą, kuri labiausiai giriama.

Projektas – tai svajonė, virtusi tikslu?

renginys

Kiekvienas, prakalbęs apie projektus, nori kai ką pasakyti. Bet tikėtina, kad kiekvienu atveju mintys bus skirtingos. Kodėl? Pirmiausia todėl, kad skiriasi veiklos sritys. Tarkime, Videoprojektai.lt gali išnuomoti puikų projektorių ar pakonsultuoti renginių prodiusavimo klausimais. O kalbai pasisukus apie autoserviso atidarymą ar knygos leidimą atsiranda daug kitų, su renginiais nesusijusių arba mažiau susijusių, aspektų.

Pradžia ir skubumas

Ne vienu atveju išgirstumėte, kad projektas yra svajonė, kuriai tam tikru metu pasitaikė proga išsipildyti. Čia taip vaizdžiai šnekame. Bet svajonės nestokoja reikšmės. Jos dažnai ir būna ta pradžia, nuo kurios viskas rutuliojasi į priekį.

Troškimai ir mažesni, ir didesni. Jie labai įvairūs. Svarbiausia, kad pradėjus intensyviau galvoti, dėliojant planus troškimai įgauna tikslų pavidalą. Kokį pavyzdį galėtume pateikti? Ogi nuosavo verslo kūrimą.

Turbūt sutiksite, kad viskas skamba kiek romantizuotai. Bet iš tiesų ne visada procesas toks malonus. Kiek pasitaiko situacijų, kai tenka skubėti, kai laikas senka, kai terminas anksčiau, nei norėtųsi… Aišku, gerai, jei pavyksta suspėti, pasiraitojus rankoves nuveikti ne vieną rūpimą darbą. Kita vertus, daugeliui kur kas priimtiniau, kai procesas nuoseklus, kai nereikia paskutinę minutę nervintis dėl neatliktų užduočių, dėl kokių nors trūkumų.

Tikriausiai neprieštarausite, kad reikalinga harmonija. Jeigu dirbsite kone ištisomis paromis, tai ilgainiui pervargsite. Todėl kartais ateina galvon pamąstymas, kiek apskritai projektų galima prisiimti. Į šį klausimą, deja, neatsakysime, nes viskas priklauso nuo veiklos srities, nuo situacijos ir nuo kokio šimto visokiausių punktų. Užtat galime drąsiai konstatuoti, kad, nepaisant skirtumų, kokybė yra būtina dalis.

Kokybė – ne tik pageidaujama, bet ir būtina

Kai kas nors kuriama, organizuojama, kai tiesiog reikia atlikti darbus iki nustatyto termino, labai svarbu kokybė. Todėl prireikus paslaugų, susijusių su renginiais (ypač su videotechnika) verta prisiminti Videoprojektai.lt pavadinimą.

Jei jau užsiminėme apie renginius, galima išskirti dvi kokybiškumo dalis. Pirmoji – įranga. Antroji – klientų aptarnavimas. Pavyzdžiui, jeigu nuomodamiesi ekraną tikitės gauti profesionalią konsultaciją, bet negaunate, tai atrodo, kad paslauga neišpildyta. Nes paprastai profesionali konsultacija – privalomas elementas.

Tai, kas susiję su vaizdo technika, gali būti pristatoma „Videoprojektų“ specialistų. Čia siūloma įrangos, be kurios neįsivaizduojami šiuolaikiniai renginiai. Juk scenos vizualinė aplinka imponuoja kiekvienam žiūrovui. Ir jeigu jau įsigytas bilietas, būtų malonu, kad nereikėtų nusivilti.

Darbai…

Dabar grįžkime prie minčių, aptartų ankstesnėse pastraipose. Taip pat aktualu priminti antraštę. Svajojimas, tikslų siekimas – tai ir rašytojo, ir tapytojo kelias. Ir kol viskas nauja, kol darbų sąrašas veikiau įkvepia, o ne atgraso, tol entuziazmo nestinga. Tačiau, kaip jau rašyta, ištisą parą bandyti įgyvendinti tikslus – ne pats geriausias scenarijus.

Užuot nuolat gvildenant sudėtingas temas ir priimant šimtus telefoninių skambučių, neprošal apsilankyti kokioje parodoje ar koncerte. Galima atsipūsti, pasimėgauti. Tada darbą atlieka kiti – tie, kurie parodą ar koncertą organizuoja. Tai vėlgi skatina aprėpti vaizdo technikos temą. Ir derėtų pridėti, kad organizatoriams neretai optimaliausiu variantu tampa nuomos paslaugos. Štai išsinuomoti modernų projektorių apsimoka daug kartų labiau, nei eiti į parduotuvę ir nusipirkti.

 

 

Lauko durų priežiūra: kokia ji turi būti?

Lauko durysĮsigijus geras lauko duris galėsite jaustis ramiai, kad jos tarnaus Jums ilgai ir metų eigoje beveik nekeis savo išvaizdos. Žinoma, net ir pačios geriausios lauko durys reikalauja šiek tiek priežiūros, ji yra būtina, tačiau dažniausiai gana minimali. Svarbiausia, kad būtų reguliari. Tokiu atveju galėsite jaustis ramus, kad galiausiai namuose bus įkomponuojamos stilingos, funkcionalios, puikiai atrodančios ir ilgai Jums tarnausiančios lauko durys, kurios džiugins savo estetika bei kitomis savybėmis.

Pirmiausia – būtina rasti geras duris

Reikia nepamiršti, kad geros lauko durys namui turi būti priežiūroms reguliariai. Juolab, reikia žinoti smulkmenas, kurioms reikalingas priežiūra. Trumpai jas aptarsime ir tikime, kad tai padės išsaugoti duris ilgiems metams.

Žinoma, renkantis duris reikia nepamiršit, kad gera kokybė kainuoja. Ir mokėti už ją – verta. Ypač tokiu atveju, jeigu tai užtikrina, kad durys tarnaus ilgiau. Tikrai nesakome, kad labai brangiai kainuojančios lauko durys yra kur kas geresnė nei visos kitos. Reikia vertinti labai daug skirtingų niuansų. Pavyzdžiui, šarvuotos durys – tikrai vietos savo investicijos, kadangi jos puikiai atrodo, ilgai tarnauja, nekintą metų eigoje. Tačiau jeigu pamatysite medines duris, kurios bus neįprastai pigios, tokiu atveju verta paskaičiuoti, ar tikrai reikia mokėti daugiau.

Plėvelė ant durų

Jeigu norite, kad ant Jūsų durų kuo mažiau kauptis nešvarumai, tokiu atveju siūlome daugiau pasidomėti cheminėmis priemonėmis, kurios gali padėti užsitikrinti, kad uždedama nematoma plėvelė padės durims ilgesnį laiko tarpą atrodyti gražiai. Paprasčiausiai valydami duris padengsite jas nematoma plėvele, tad jos kur kas ilgiau išsilaikys švarios, galiausiai, purvas, vanduo atsiradęs ant durų – paprasčiausiai gražiai nubėgs nuo paviršiaus.

Apsauga nuo drėgmės

Nors lauko durys namui ir yra sukurtos tam ir taip, kad jos gerai „jaustųsi“ drėgnose vietose, tačiau papildomai galima įsigyti apsaugas nuo drėgmės. Tiesa, jos reikalingos ne visoms durims. Pavyzdžiui, šarvuotos durys visiškai nebijo drėgmės, tarnauja puikiai net ir labai blogu oru. Tuo tarpu medinės – lepesnės.

Reguliarus nešvarumų pašalinimas

Taip pat reikia nepamiršti reguliariai nuvalyti laiko duris. Ypač tokiu atveju, jeigu jos yra nedaugiabučio, tačiau nuosavo namo. Tikėtina, kad purvais durys pasidengia nuo lietaus, žemių. Ir valymui tikrai nereikia jokių ypatingų priemonių. Dažniausiai puikiai tinka muilas bei vanduo. Svarbiausia kad durys būtų valomos reguliariai. Tokiu atveju jos visada atrodys gražiai. Svarbiausia metų eigoje išvaizda nekis, tad nereikia jas valyti. Žinoma, tokiu atveju, jeigu pasirinksite šarvo duris. Tuo tarpu medinės – lepesnės. Štai stiklinių priežiūra ir valymas – dar sudėtingesnis ir reikalauja daugiau laiko.

Rankenos priežiūra

Taip pat valant duris reikia daugiau dėmesio skirti ir rankenai, kuri taip pat metų eigoje dėvisi. Ana įprasta praktika durų rankines kaisti kas kelerius metus. Tai suteiks durims naujumo, tačiau keitimo investicija bus maža.

Vyrių priežiūra

Taip pat verta reguliariai tepti durų vyrius. Ypač tokiu atveju, kai jau girdite įvairius cypimo garsus. Paprasta, greita, tačiau ilgam laikui.

Lauko duris nereikalauja labai didelės priežiūros. Svarbiausia, kad ji butų reguliari. Žinoma, priežiūra bus veiksminga tik tokiu atveju, jeigu rastos lauko durys bus kokybiškos. Kitu atveju paprasčiausiai galite skirti tiek laiko, kiek norite ir galite, tačiau ne iš kokybiškų medžiagų pagamintos lauko durys bet kuriuo atveju Jums ilgai netarnaus. Štai todėl gera priežiūra prasideda nuo tinkamiausių lauko durų pasirinkimo, kurias geriausia realizuoti perkant internetu.