Skype reklama

Jau beveik mėnesį laiko savo skype kontakte vietoj „.:Tomas (Insaider):.” pasirašęs „.:Tomas (Insaider.lt):.” bet efektyvumo beveik jokio. Vakar ryte savo skype paraše (dar vadinama skype nuotaika) pasirašiau tokį tekstą: „Naujas kompas http://insaider.lt/2010/08/29/priverstinis-atsinaujinimas/ (party) | Skype botas = block ;)” ir sulaukiau tikrai neblogo efekto lankomumo atžvilgiu.

Insaider.lt lankomumas
Lankomumo pokytis

Žinoma lyginant su mano turim kontaktų skaičiumi (~400) tai nėra didelis efektas, nes ne visi kontaktai tą dieną prisijungė ir pamatė reklamą. Prisijungusieji taip pat ne visi pamatė reklamą jeigu tiesiog nesidairė į kitus kontaktus. Dar kita dalis prisijungusių, kurie pamatė reklamą tiesiog ja nesusidomėjo. Taigi svetainės lankomumas pastarosiomis dienomis buvo kritęs iki ~15 unikalių lankytojų, nes ilgą laiką neatnaujinau savo blogo. Iš vakar dienos atėmus reguliarų lankomumą gaunasi, kad ~1,17% mano skype kontaktų aplankė vakar šį blogą. Procentas tikrai labai mažas, bet palyginus su lankomumo pokyčiu galima spėti koks būtu lankomumo efektas jei užsirašyčiau patrauklesnę reklamą. Pavyzdžiui: nemokami papildymai, erotinio pobūdžio reklama ir pan. Kilo idėja pardavinėti reklamą savo skype paraše, nors žinoma tai visiškai absurdiška mintis.

Lyginant reklamos efektyvumą bei pasekmes tarp skype boto reklamos  ir reklamos paraše mano manymu laimi reklama paraše.
Reklamuojant su skype botu jūsų reklamą priverstinai pamatys visi jūsų kontaktai, bet po tokio spaminimo galite netekti nemažai kontaktų ir sulaukti pasipiktinimo. O efekto lankomumo atžvilgiu galima ir nesulaukti. Tokiu būdu dažnai naudojasi vaikai bandydami išpopulerinti savo cs, mu, wow ir pan serverius.
Reklamuojant savo paraše jūsų reklamą matys tik tie kurie bus prisijungę, bet dauguma kontaktų gali tiesiog nekreipti dėmesio į jūsų reklamą. Paradoksalu, bet reklama paraše, kuria pamatys daug mažiau žmonių vis tiek yra efektyvesnė negu skype boto reklama (kuria priverstinai pamatys visi kontaktai).

Skype pokalbiai

Jau gana senai per skype gaunu įvairiausias keistas ar net juokingas žinutes iš įvairiausiu žmonių. Dažniausiai iš vaikų (tiek amžiumi, tiek poelgiais). Esu išsisaugojęs txt failiuke keletą pokalbių, nes kažkada planavau wap’e kūrti svetainę su skype pokalbiais, bet viskas ir liko tik idėja. Persikopijavus failus iš seno kompiuterio backup’o radau minėtąjį txt failiuką ir nutariau jo turinį paviešintį savo bloge, kad maždaug susidarytumėte vaizdą su kuo man beveik kasdien tenka bendrauti ir kodėl dažnai būnu pasikėlęs ar tiesiog „šiknius”.

Toliau skaityti „Skype pokalbiai”

Priverstinis atsinaujinimas

Kaip jau pastebėjote ilgą laiką nerašiau naujų straipsnių. Didžiąją laiko dalį buvau užsivertęs užsakymais, kuriuos norėjau pabaigti iki rugsėjo 1d. Deja viskas vyksta ne pagal mano norus. Užvakar savo senuką notebook’ą dell xps m1530 apipyliau alumi ir kaip nebūtu keista išsijungė visiems laikams.  Aišku buvo šokas, bet kartu ir puiki proga atsinaujinti.

Tą pačią dieną išsiunčiau jį į Kauną diagnostikai, nors jau žinojau, kad senukas savo dienas atskaičiavo ir aš jam „palengvinau naštą”. Todėl kita dieną susiskaičiavęs turimus pinigus nuvykau į topo centrą ir išsirinkau kitą notebook’ą asus k52f. Žinoma asus nėra ko lygintis su dell, bet šiuo metu daugiau sau leisti negalėjau (juk neplanavau viso šio chaoso). Lyginant „galingumo” ir kainos santykius asus žymiai lenkia mano senąjį dell, bet… Kai prieš ~2,5 metų pirkau savo dell mokėjau 3600lt (ir dabar ir tais lakais mano manymų nemaža suma kompiuteriui), o už asus mokėjau tik 2300lt. Asus kompiuterį gavau „pliką”, be programinės įrangos ir t.t tik pats kompiuteris su draiverių diskeliais ir jo pakrovėjas. Pirkdamas dell’ą gavau: Vista programine įranga bei jos originalų diską skirta perrašyti programinę įrangą būtent mano kompiuteriui, dėklą kompiuteriui, odinį diskų bei dokumentų lagaminėlį,  ekrano pašluostę, garsą izoliuojančius ausinukus bei dėklą jiems, draiverių bei įvairių programų (diskų įrašimo, web kameros, media centro ir t.t) diskus ir visą kitą kas priklausė būtent tam kompiuterio modeliui (valdymo pultelį, pakrovėja…). Žinoma vien tik kompiuterio ir pakrovėjo kaina galbūt būtu siekusi tik apie 3200lt, bet ir tai pakankamai brangu. Nors orginalus plieno korpusas, žaidimams pritaikyta vaizdo plokštė, naujas dizainas ir aišku pačio prekinio ženklo vertė ir sudaro visą kompiuterio kainą. Deja dell turėjo ir gana nemažą minusą mažos talpos hardą… tik 160gb.

Naujojo asus minusų kol kas nepastebėjau. Su windows 7 ultimate 64 bitų x86 bei 4gb ramų dirba kaip bitutė lyginat su dell vista bei 2gb ramų. Didžiausias pliusas kurį spėjau pastebėti per keletą dienų, tai labai greitai įsijungiantį portable photoshop’ą ( į kurį sukišta apie 3gb įvairių brušų, teksturų, stilių ir t.t). Ant senojo dell reikėdavo ~5min laukti kol užsikrauna visi „brušai” ir t.t dar ilgiausiai „lagindavo ” bei tik įjungus ar įkeliant naują failą kelioms minutės „pakibdavo” (not responding). Nors visi teigia, jog portable photoshopui reikia tik įsijungus „apšilti”, kad dirbtu be nesklandumų, bet dabar to nebereikia. Dar vienas aiškus pliusas HD ekranas, kuris tikrai pagerina kodo rašymo kokybę bei windows 7 naujovė – įrankių juosta, kurioje nebesimėto daugybė nuleistų langų.

Besidžiaugiant nauju kompiuteriu nederėtu pamiršti ir senojo likimo. Pirmadienį gausių atsakymą iš Kauno ir bus aiškų ar dar verta jį taisyti. Dabartinė padėvėto senuko kaina siekia tik apie 1000lt, tad jei remontas kainuos daugiau kaip 500lt taisyti tikrai neverta. Tuomet geriau parduosiu detalėms (jau turiu pirkėja, kuris mokėtu  ~300lt). Bet kurio atveju man nuostolis. 3600lt kaip į … Kiek užsidirbau dirbdamas kompiuteriu tiek ant jo ir išleidau (neskaitant lcd televizoriaus, kodak m580 fotoaparato bei samsung s5230 telefono). Dar liko keletas nebaigtų užsakymų, o iki rugsėjo liko visai nedaug… Nežinau kaip viską reikės spėti…

Reklamos eksperimentas

Nutariau palyginti kas efektyviau wtop.us svetainėje. Sms reklama ar reklama internete atsiskaitant banku. Žinoma daugumoje svetainių sms reklama netokia efektyvi kaip kitos reklamos, bet būna išimčių. Sms reklama wtop kataloge kainuoja 2lt smsu, o reklama banku kainuoja 2lt/d. Ji būtu talpinama virš sms reklamos. Iš pradžių norėjau pirkti reklamą banku, bet pasidomėjus šiuo reklamos būdu sužinojau, kad reklamos valdymo pulto nėra, o Giedrius mano antraščių nekeitinės, todėl pirkti reklamą banku nebesinorėjo.

Nusprendžiau pabandyti nusipirkti sms reklamą. Seniau ji išstovėdavo bent keletą dienų ir būdavo gan efektyvi. Išsiunčiau reklamą 2010.08.04 ir ji prastovėjo iki vakar vakaro 2010.08.15 Taigi išviso 11 dienų. Taip yra todėl, kad tele2 vartotojai nebegali pirkti sms reklamos. Manau jau visiems aišku, kad wtop svetainėje daug geriau pirkti sms reklamą. Banku 2lt/d. Sms ~0,18lt/d.

Kitose wap svetainėse perkant sms reklamą tokio efektyvumo tikrai nesulauksite, nes pvz.: xbbx.net jūsų sms reklama geriausiu atveju išstovės ~2val. o naudos beveik nebus. Ankščiau savo xwap.lt laikiau sms reklamą, bet efektyvumas buvo maždaug toks pat kaip wtop.us todėl uždraudus sms siuntimą tele2 klientams reklamą išėmiau. Nesinorėjo, kad ta pati reklama internete dvi ar daugiau savaičių prastovėtu…

Garso takeliai

Taigi jau ne vienas žmogus domėjosi kokias dainas naudojau kurdamas įvairius video. Gerai pasirausęs savo kompiuteryje radau visus Windows Movie Maker projektus. Žinau, kad kurti video per Movie Maker gėda ar atgyvenę, bet man jo pilnai užtenka ir pakankamai gerai moku naudotis, todėl neturiu jokio noro siųstis Adobe After Efects ar Sony Vegas Pro ir galbūt pasigauti virusą. Nenukrypstant nuo temos išvardinsiu video ir jame naudotus garso takelius – Mp3 muziką.

Tai mano pirmasis video IT tematika, skirtas labiau užsienio žiūrovams. Žinoma tai tik pokštas, bet daug kas patikėjo, kad Photo Shop pagalba galima nurengti merginą. Atskleisiu paslaptį 😀 drabužius nupiešiau ant merginos, o filmuodamas tiesiog juos nutryniau.

Naudota muzika: SoundGoodizer – Unknown (Original Edit)

Tai dvejų dalių skripto pajungimo pamoka apie kurią jau esu aprašęs viename straipsnyje. Būtent šiame video pirmoji pamokos dalis.

Naudota muzika: Danny – Radio (Greysound Remix Edit)

Antroji pamokos dalis.

Naudota muzika: J.S._Connection_-_Too_Many_Nights, dj zitkus – suck my motherfuckin dick, Without Swords, DJ SIDZZ-blck is bac

Naujausias video IT tematika. Žinoma tai tik dar vienas pokštas, kaip per operos naršyklę keičiant pirminį kodą galima „nulaužti” one.lt Keičiant pirminį tekstą ir jį išsaugant pokyčiai matomi tik mano kompiuterio ekrane.

Naudota muzika: Babybooster – Lucky Star (DJ Hyo Extended Mix)(Insaider edit) Daina ne pilna, naudojamas tik dainos priedainis.

Taigi visus video garso takelius išvardinau. Muziką galite atsisiųsti zmule programos, googles pagalba arba iš  mano wap siutinių svetainės xwap.lt

Visko po truputį…

Dauguma žmonių internete turi savo verslo šaką, ja plėtoja ir nesidairo į šalis. Man patinka „paragauti” visko po truputį. Nors gana ilgą laiką toliau mobiliojo interneto ribų nekišau nosies (tai žinoma buvo gana didelė klaida).  bet prieš daugiau kaip metus laiko pagaliau išlipau iš tos smėlio dėžės ir pradėjau domėtis www kūrimu, dizainu ir t.t (Žinoma iki šiol dažnai lankausi mobiliajame internete, nes reikia šiek tiek laiko skirti savo projektams ir šiaip man vis dar įdomi ta sfera. )

Toliau skaityti „Visko po truputį…”