Rinkinys savaitgaliui #3

Rytoj sutiksime naujuosius metus, todėl ta proga norėjau pateikti šį, jau trečiąjį rinkinį savaitgaliui ir iš anksto trumpai pasveikinti su artėjančiais naujaisiais metais. Nors ateinantys metai Lietuvai žada būti dar sunkesni, bet nenuleiskit rankų siekdami savo užsibrėžtų tikslų, o emigruoti visada spėsite. Kurkite savo verslą Lietuvoje, nes Anglija, Airija, Norvegija, Švedija, Vokietija, Olandija… nėra tos stebuklingos šalis, kurios laukia jūsų išskėstomis rankomis. Sunkiai dirbant, kuriant savo verslą galima oriai pragyventi ir Lietuvoje, o jei nepavyks – nenusiminkite. Juk vistiek 2012 gruodžio 21 d. pranašaujama pasaulio pabaiga…

Šįkart citatų nebus (neturėjau laiko rankioti, o ką radau – nebuvo vertos dėmesio), bet įkelsiu prasmingesni video, kuriame apžvelgiami svarbiausi 2011 metų įvykiai pasaulyje.

Nuorodos bus labiau skirtos svetainių kūrėjams bei dizaineriams…

Sennheiser CX 400 II ausinės

Vasaros pabaigoje, beveik prieš 4 mėnesius, dar atostogaudamas Anglijoje, pirkau Sennheiser ausinukus, bet tik šiandien, turėdamas pakankamai laisvo laiko prisiruošiau juos apžvelgti.

Sennheiser CX 400 II ausinės skirtos ausies kanalo vidui, todėl idealiai izoliuoja aplinkos garsus, bei aplinkiniai negirdės jūsų klausomos muzikos. Atkuriami dažniai 17 – 22000 Hz, 16 Ω varža, 114 dB jautrumas.

Sennheiser ausinės išsiskiria tiek garso, tiek gamybinių medžiagų kokybe. Tik paėmus į ranką juntamas guminis (ne plastikinis), elastingas, simetrinis 1,2 m laidas, kuris puikiai apsaugotas nuo „nusilankstymo”, todėl net giliausioje kišenėje nebus baisu jį paslėpti.

Sennheiser CX 400 II ausinės turi individualią garso reguliavimo funkciją, todėl nereikės nuolat liesti mp3 grotuvo, mobiliojo telefono ar kito muzikos leistuvo. Taip pat kairysis ir dešinysis ausinukai iškart atskirti specialia jungtimi, ant kurios matomas modelis „CX 400 II”.

Pakuotėje rasime specialų įdėklą bei maišelį, kurie pilnai užtikrins ausinukų saugumą. Įdėkle puikiai apsaugomos ausinių galvutės nuo dulkių, o aplink jį  apsuktas laidas bus dar papildomai apsaugotas nuo „nusilankstymo” bei susipainiojimo. Maišelis puikiai apsaugo nuo visų ausinių bei 3,5 mm, 90° kampo jungties pažeidimų. Jo kraštai užsispaudžia dėka specialiai kraštuose įsiūtų metalinių spaustukų.

Pakuotėje taip yra daug įvairių galvučių antgalių, kurie tiks bet kokiam ausies kanalui. Antgaliai dviejų tipų: vientisi ir dvilypiai, kurie skirtingai izoliuoja aplinkos garsus bei prisitaiko prie ausies kanalo.

Garso kokybė ganėtinai gera, bet neesu didelis melomanas, todėl negaliu objektyviai vertinti. Puikiai atkuriami žemi dažniai, visiškai izoliuoja aplinkos garsus, todėl galima pilnai „pasinerti” į klausomą muziką (taip, man patinka electro-house su daug „bosų”).

Lietuvoje šių ausinukų kaina apie 180 Lt, tačiau Anglijoje pirkau už mažiau kaip 100 Lt. Tikslios kainos nepamenu, tik žinau, kad ausinės kainavo maždaug 2x brangiau nei taip pat Anglijoje pirktas Mp3 grotuvas Philips GoGear SA1942.

Apibendrinant galima teigti, kad ausinės pagamintos iš aukštos kokybės medžiagų bei puikiai atkuria garsus ir tikriausiai yra vertos savo kainos.

Beje, internetinėse parduotuvėse, ypač ebay, labai dažnai pardavinėjamos šių ausinių aukštos kokybės kopijos, todėl nesusiviliokite žema kaina.

Kalėdinės dovanos jums

Nors mano rengta šventinė blogerių akcija patyrė fiasko, tačiau savo žodžio laikausi ir kalėdinės dovanos mano tinklaraščio skaitytojams bus išdalintos. Prieš dalinant dovanas, žinoma, norėčiau visus skaitytojus pasveikinti su Šv. Kalėdomis ir palinkėti labiau optimistiškai žiūrėti į savo ateitį, nenuleisti rankų ir siekti užsibrėžtų tikslų.

Taigi, fad.lt kuponą dovanoju Mantui, Torrent.lt pakvietimą Audriui (susisieksiu komentaruose nurodytais el. pašto adresais), o visiems kitiems nemokamą registraciją Linkomanija.net projekte. www.linkomanija.net/promo.php?key=XMAS2011 paskubėkite, nes šios akcijos laikas ribotas.

Taip pat Dratas siūlo 5 pakvietimus lietuviškuose torent trakeriuose ir pakvietimų kodus, kuriuos sugeneruotų viename užsienio… Visi norintys rašykite blogerių akcijos komentaruose savo el. pašto adresą (po Drato komentaru) ir galbūt gausite pakvietimus (nežinau kokia tvarka bus atrinkti 5 pakvietimai, tikriausiai pirmieji parašę).

Gaila, niekas iš blogerių neprisidėjo prie mano rengtos akcijos, tikriausiai neturėjo noro ar laiko per šventes parodyti daugiau dėmesio savo skaitytojams. Tikriausiai šią tradiciją tęsiu tik aš ir busiu vienintelis Kalėdų senelis blogosferoje.

„LABAS” vėl atakuoja

Prasidėjus šventiniam sezonui atgijo ir nesutarimai su UAB „Bite Lietuva”, o tiksliau „LABAS” tinklu. 2011 metų gegužės 23 d. buvo galutiniai išsiaiškintos priverstinės reklamos priežastis ir patikinta, kad daugiau jokių reklaminių pasiūlymų iš „LABAS” negausiu. Anot jų, tai buvo techninė klaida, kuri buvo ištaisyta ir tikrai neturėjo pasikartoti.

Deja, po pusmečio, o tiksliau šį mėnesį vėl prasidėjo ta pati istorija. Iki šiol esu atsisakęs gauti labas pasiūlymus sms’u, bet šio mėnesio 16 d. 13:26 sulaukiau skambučio ir sms žinutės su reklama apie pigesnį bilietą į filmą „Misija neįmanoma”. To paties mėnesio 19 d. 17:52 vėl sulaukiau skambučio bei sms su šventinės LABAS „Kalėdos” dainos reklama.

Užėjau į savo „LABAS” paskirą patikrinti, gal netyčia uždėta varnelę ties „Sutinku gauti LABAS pasiūlymus SMS‘u!”. Juk kalėdos – stebuklų metas. Deja, stebuklas neįvyko. Varnelė nebuvo uždėta. Tuomet nutariau vėl parašyti laišką ir paprašyti paaiškinimo:

Sveiki,
aš, „LABAS” vartotojas (+3706…) jau labai senai esu atsisakęs gauti labas pasiūlymus sms’u ir jau ne kartą rašiau nusiskundimus dėl tokios nepageidaujamos reklamos. Maniau, kad mums pavyko susitarti ir atsisakius sms reklamos nebegausiu jokių pasiūlymų nei skambučiais, nei sms žinutėmis.
Tačiau šį mėnesį vėl pradėjau gauti reklaminius skambučius bei žinutes, nors iki šiol esu atsisakęs pasiūlymų ir viena iš jūsų darbuotojų buvo patikinusi, kad tai daugiau nebe pasikartos…
Šio mėnesio 16 d. 13:26 sulaukiau skambučio ir sms žinutės su reklama apie pigesnį bilietą į filmą „Misija neįmanoma”;
19 d. 17:52 vėl sulaukiau skambučio bei sms su šventinės LABAS „Kalėdos” dainos reklama.
Jei manęs nedomina jokie jūsų reklaminiai pasiūlymai, jų esu atsisakęs ir viena iš jūsų darbuotojų patikino, kad tai buvo klaida, ir daugiau tai tikrai nebe pasikartos, tai kodėl aš vėl gaunu reklaminius labas pasiūlymus?

Atsakymo sulaukiau gana greitai:

Sveiki, Tomai,
apgailestaujame dėl nesusipratimo. Išsiuntėme užklausą dėl Jūsų problemos techniniam skyriui. Kuomet gausime atsakymą, informuosime Jus šiuo el. paštu.
Gražios dienos!

Ir dar galutinis atsakymas buvo toks:

Sveiki, Tomai,
Minėti reklaminiai pranešimai, Jums buvo išsiųsti dėl sutrikimų sistemoje. Nuoširdžiai apgailestaujame dėl šio nesusipratimo, kitos reklaminės žinutės Jums nebus siunčiamos.

Na, šiais metais nepageidaujamų reklamų tikrai negausiu, bet artėjant Šventoms Velykoms ar kitoms svarbesnėms šventėms tikriausiai vėl prasidės „sutrikimai sistemoje”.

P.S. Su artėjančiomis šventėmis visus… Nenorėjau kurti atskiro beprasmiško straipsnio, vien tam, kad pasveikinčiau. Dovanos, linksmybės ir t.t. antrąją Šv. Kalėdų dieną. Gerų švenčių!

Papildyta: Spamas tęsiasi… Šįkart 2011-12-26 13:27 sulaukiau skambučio iš +37065065048 ir sms žinutės iš 1501 su reklaminių labas paso pasiūlymų apsilankyti filme „Batuotas katinas Pukis” tik už 9 Lt. Beprasmiška kovoti…

Naujas facebook profilio dizainas: „Timeline”

facebook reklama

Tikriausiai jau daugeliui teko pastebėti draugų facebook profilių dizaino pokyčius. Šiandien norėčiau plačiau apžvelgti naująjį dizainą „Timeline”, kurį nuo gruodžio 23 d. priverstinai turės visi lietuviškojo facebook nariai.

Visų pirma į akis labiau krinta „Viršelis” – pasirinktina nuotrauka, kuri pabrėš jūsų profilio dizaino unikalumą. Dešiniajame krašte matoma laiko juostos atkarpos, kuriose atsispindi jūsų informacija pateikta skirtingu laikotarpiu. Tai labai primena autobiografinę knygą ar dienoraštį. Visa jūsų veikla (jei tokią viešinate) nuo pat gimimo iki dabar pateikiama laiko atkarpomis.

Naujienų srautas paskirstytas į du blokus. Kiekviena naujiena turi savo „langelį” ir priskirtą vietą laiko juostoje. Video įrašų, nuotraukų, aplikacijų bei kitų naujienų atvaizdavimas laiko juostoje atrodo žymiai patraukliau. Youtube video klipai, aplikacijos pateikiamos „išdidintos” kaip nuotraukos, todėl natūraliai tampa labiau pastebimos.

Slenkant laiko juosta žemyn naršyklės lango viršuje kartu slenka ir „įrankių juosta” (nežinau, kaip ją tiksliau pavadinti), kurioje bet kada galima paskelbti įrašą, grįžti atgal ar persikelti į kitą laiko atkarpą.

Kiekvieną mėnesį sudaromi jūsų pamėgtų fanų puslapių, naujų draugų ir t.t. sąrašai, kurie taip pat atrodo gana patraukliai ir šiuolaikiškai. Taip žymiai lengviau sekti savo veiklą facebook’e. Naujame dizaine galime rasti skyrelį „Aktivity Log” arba veiksmų registras, kuriame galite peržiūrėti savo veiksmų istoriją minučių tikslumu.

Redaguoti profilio informaciją nuo šiol žymiai patogiau ir lengviau. Šalia minėtojo „Aktivity Log” rasite ir „Update Info”, kur bus pateikia visa jūsų viešinama informacija. Tereikia paspausti „Redaguoti” ties norimos informacijos grupe ir labai lengvai ją redaguosite ar pakeisite privatumo nustatymus.

Apibendrinant galima teigti, kad naujasis „Timeline” žymiai patogesnis bei patrauklesnis. Nuo šiol kiekvienas galite turėti savo išskirtinę profilio išvaizdą. Kiekviena naujiena ar įvykis bus labiau akcentuojamas, todėl nepaskęs jūsų sienoje. Tai dar vienas drąsus Facebook žingsnis į priekį.

Tiems, kad nenori laukti, gali jau šiandien išbandyti  „Timeline” dizainą užsukę į oficialų facebook Timeline pristatomąjį puslapį.

AB „Snoro” indėlio sertifikatas -10 000 Lt. Ačiū Snorui

Prasidėjus sąmyšiui dėl AB „Snoro” bankroto buvau gana ramus, nes maniau, kad mano „indėlis Snore” yra apdraustas valstybės. Ramiai sulaukiau dienos, kai reikės eiti į SEB banką ir rašyti prašymą dėl indėlių draudimo išmokos. Deja, per savo bukumą net nesugebėjau pažiūrėti, kad turiu indėlio sertifikatą, kuris nėra apdraustas valstybės. Man užteko žinoti, kad turiu 10 000 Lt vertės „indėlį”. Taip pat ramiai sulaukiau šio mėnesio 14 d., kai turėjau gauti draudimo išmoką. Ir štai, gavau ~41 Lt. Pirmoji mintis, kad draudimo išmoką mokės dalimis, nes visiems neužteko. Šiek tiek „pagooglines” sunerimau, nes visi indėlininkai gavo visą draudimo išmoką, o aš tik tą, varganą 41 Lt. Nutariau paskambinti VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas”. Deja, prisiskambinti neįmanoma, nes visada „užimta”, o tiksliau atmeta skambutį. Rytais galima pasiklausyti gražios muzikos, vėliau (jei pasiseks) išgirsime „kvietimo” signalą ir galiausiai nuostabų „atmetimo” garsą. Likusią dienos dalį tiesiog bus „nukeltas ragelis” ir visada girdėsime nuostabų „užimta” signalą.

Šiandien galiausiai supratau, kad tapau dar viena „Snoro auka”, o tas 41 Lt buvo tik mano „Snoro” banko sąskaitos likutis. Kas kaltas? Aš. Buvau godus, norėjau didesnių procentų, todėl paprasto indėlio man neužteko. Taigi, „Lietuvos Dujos” prarado 20 mln. Lt., „Rokiškio sūris” 15 mln. Lt ir aš, palyginti juokingą, 10 000 Lt sumą. Žinoma, pasibaigus Snoro bankroto bylai yra labai maža tikimybė, kad AB „Snoro” indėlininkai ir kreditoriai atgaus nors dalį pinigų. Dėl to „kovoja” įsteigta „Snoro indėlininkų ir kreditorių asociacija„. Įsirašiau ir aš į jų sąrašus, tačiau visiškai nebeturiu vilties, kad kada nors atgausiu bent dalį savo „indėlio”.

Galima įžvelgti į gerąją pusę, dabar turiu brangiausią namuose A4 formato popieriaus lapą, kurį galėsiu pasikabinti ant sienos kaip prisiminimą apie „Snoro” banką ir pastabą ateičiai, kad nereikia būti tokiam godžiam bei atidžiau žiūrėti, ką pasirašinėju.