Planuojate steigti įmonę – pasirūpinkite jos buhalterine apskaita

apskaitaJeigu jau subrandinote nuosavo verslo idėją ir steigiate savo įmonę, nepamirškite pagalvoti ir apie bet kuriame versle neišvengiamai reikalingus buhalterius. Kaip žinia, steigti įmonę –atsakingas uždavinys, o įmonės buhalterija – labai svarbi verslo dalis. Statistika teigia, kad pagrindinė priežastis, dėl kurios bankrutuoja daugiau kaip 60 procentų visų įmonių – nesugebėjimas valdyti finansus.

Labai dažnai kyla klausimas, ar įmonei rinktis buhalterį, ar įmonę, teikiančią buhalterines paslaugas. Jeigu jūs kuriate nedidelę įmonę, kurioje darbuotojų skaičius nesiekia penkiasdešimties, neplanuojate didelės apyvartos, tai, ekspertų teigimu, įmonėje įdarbinti buhalterį jums tikrai neverta.

Tuo tarpu, rinkdamiesi buhalterinių paslaugų įmonę, būtinai atkreipti dėmesį į tam tikrus dalykus. Pirmiausia, išsiaiškinkite, ar buhalterines paslaugas teikianti įmonė, tiksliau sakant, jos vadovas, supranta ir turi bent kokios patirties ne vien tik buhalterijoje, bet yra susipažinęs ir su kitais verslo klausimais – verslo valdymu, personalo valdymu, komercija, teisiniais reikalais. Atkreipkite dėmesį į tai, ar jums, kaip klientui, skiriamas pakankamas dėmesys. Juk neretai pasitaiko ir taip, kad buhalterinė įmonė prisirenka daug klientų, o kokybiškai jų visų aptarnauti nebespėja. Tad jeigu jau pačioje bendravimo pradžioje pasirodys, kad jums skiriama nepakankamai dėmesio, tai, pasirašius sutartį su tokia įmone, buhalteriją gali tekti tvarkyti jums patiems. Kadangi paprastai steigiantiems įmonę šios srities žinių trūksta, buhalterinių paslaugų įmonė, pasinaudodama tuo, gali jums sukrauti įvairius darbus, kuriuos iš tiesų galėtų ir turėtų padaryti pati, pavyzdžiui: rašyti įsakymus, ruošti darbo sutartis ir pan. Taip pat svarbu išsiaiškinti, ar buhalterines paslaugas teikianti įmonė pataria ir padeda spręsti įvairius kitus verslo bei juridinius klausimus, ar teikia personalo valdymo paslaugas. Išsiaiškinę visus minėtus klausimus, pasirinksite būtent jums tinkamiausią šių paslaugų teikėją.  Atminkite, kad vėliau keisti buhalterius yra pakankamai komplikuota.

Buhalterinės paslaugos – tai labai konkurencinga rinkos sritis. Tad rinkdamiesi buhalterinę įmonę, atkreipkite dėmesį ir į kainą, nepamirškite derėtis. Tačiau visada turėkite galvoje, kad tikrai kokybiškos paslaugos labai pigios niekada nebus. Ir jeigu pasirašysite sutartį su įmone, kuri už paslaugas ima išskirtinai mažai, nenustebkite, kai po kelių mėnesių jų kaina pakils kelis kartus, tuo tarpu paslaugų kokybė, geriausiu atveju, nepasikeis.

Kas pigiau: naujas spausdintuvas ar rašalinio spausdintuvo kasetės pakeitimas?

spausdintuvaiDaugelis namuose turi rašalinius spausdintuvus, kurie padeda gyventi kur kas patogiau. Nors yra nemažai salonų, kuriuose galima atsispausdinti arba atsiskenuoti Jums reikalingą informaciją, visgi, spausdintuvas namuose ženkliai palengvina gyvenimą.

Pasibaigus spausdintuvo rašalui iškyla klausimas – ar geriau pirkti naują spausdintuvą, ar paprasčiausiai papildyti kasetę. Atsakymas atrodo akivaizdus, tačiau jeigu kai kuriems asmenims reikia įrodymų – skaitykite žemiau.

  • Pirmiausia, pildymas yra nepalyginamai pigesnis pasirinkimas. Koks tikslas pirkti naują ir mokėti kelis šimtus procentų didesnę sumą. Net jeigu diskutuotume apie naujos kasetės pirkimą – vistiek pildymas yra kur kas ekonomiškesnis pasirinkimas.
  • Pildymas yra ir ekologiškas sprendimas, o šiais laikais daugelis žmonių stengiasi gyventi draugiškai su aplinka. Jeigu norite saugoti aplinką ir gyventi gražioje vietoje – visada rinkitės daugkartinio panaudojimo daiktus ir stenkitės naudoti tvarkingai, kad tarnautų kuo ilgiau.
  • Papildyti kasetę galite kur kas greičiau nei išsirinkti naują spausdintuvą. Visi mes norime už pačią mažiausią kainą atrasti pačius geriausius gaminius. Tiesa, tokia technika nesimėto ant kiekvieno kampo, tad neabejotinai teks sugaišti nemažai laiko, kol pavyks atrasti tai, kas Jums tinka labiausiai.
  • Dar karta verta akcentuoti laiko taupymo aspektą, kadangi papildžius kasetę spausdintuvu bus galima iškart naudotis, priešingai nei naujai įsigytų spausdintuvu, kurio programą reikia instaliuoti į kompiuterį.
  • Rašaliniai spausdintuvai puikiai spausdina tiek juodai, tiek spalvotai. Taigaži, kuomet baigiasi rašalas – labai pigiai galima iš naujo pripildyti kasetes ir visos spalvos sėkmingai perteiks Jūsų norimas fotografijas arba paveiksliukus.

Spausdintuvas dažnai naudojamas kiekvieną dieną, tad natūrali, kad jis dėvisi ir anksčiau arba vėliau teks keisti įrangą. Visgi, jeigu norite kokybiškos – ji kainuoja, tad pasibaigus rašalui neverta skubiai pirkti naujo. Juk egzistuoja paprastas būdas įrangą vėl prikelti gyvenimui. Tiek rašaliniai, tiek lazeriniai spausdintuvai papildomi labai greitai, o ir kainuoja pigiai.

Nepamirškite, kad rašalinis spausdintuvas kainuoja kur kas pigiau, puikiai spausdina spalvotai, tad gali būti panaudojamas nuotraukoms gaminti, taip pat jų pasirinkimas labai platus, veikia tyliai ir spausdina greitai. Akivaizdu, kad tai puiki priemonė padedanti kasdienius darbus atlikti greitai ir patogiai.

 

 

 

Klausimėlis. Ką žinote apie paskolas?

paskolosMes nesame linkę kalbėti apie paskolas daug, kai tai yra mūsų pačių paskolos ir skolos. Tačiau ar iš tiesų slapta kartais tenka pasidomėti paskolų suteikimo sąlygomis, ar žinome, kaip jos išduodamos? O gal buvo ir koks kartas, kada bėdai prispaudus teko visgi skolintis? O gal kartais paskaitome, pasidomime vien tam, kad žinodami apie paskolas kažką, galėtume saugiau jaustis, žinoti, kad esant juodai dienai visada bus galima ten kreiptis? Nusprendėme eidami per vieną miestelį paklausinėti žmonių, ką jie žino apie tai, ar patys specialiai pasidomi, ar kartais netyčia iš bendro išprusimo kažką sužino.

Galima skolintis internetu

Nijolę užkalbinome pakeliui į parduotuvę. Paklausėme moters, kokia informacija apie paskolas jai yra žinoma. Moteris šiek tiek suglumo. „Iš kur jūs žinote, kad planuoju skolintis? Ar jūs iš ten ir atvažiavote? O gal esate sukčiai“, – ėmė įtarinėti ji. Mums teko ilgai raminti, kad esame tik nepriklausomi rašytojai, kurie visai nesiūlo nei skolintis, nei skolina, nei kažkokias sutartis sudarinėja – mums buvo tik įdomu, ką žmonės žino, ar jie skolinasi, ar jie domisi. Nusiraminusi Nijolė sakė, kad dauguma jos pažįstamų yra skolinęsi. „Žinau, kad ne visiems pavyko. Kadangi viskas apie paskolas yra parašyta internete, aš pati skaičiau, gilinausi, kas gali gauti kreditą, kas ne. Man kol kas nereikia, bet nežinai, kaip bus rugsėjį. Planavau pirkti naują mašiną, nes reikės vaikus į mokyklą vežti, bet dar negaunu pinigų – jie baisiai vėluoja. Jeigu reikės laukti tų pinigų, o kaip tik tuo metu man parvarys iš Vokietijos mašiną, tai neturėsiu už ką sumokėti. Dėl to ir tenka galvoti, sukti galvą, iš kur paimti pinigų. Tai teko man kaip tik vakar vakare nemažai pasidomėti, paskaityti internete. Tikrai nustebino, supratau, kad ne viskas ten taip paprasta. Jeigu labai dažnai pas mus kalbėdavo žmonės, kad gali gauti kiekvienas tą paskolą, tai paskaičiusi supratau, kad taip tikrai nėra. Ir bet kuris kaimo bedarbis, renkantis butelius, tų pinigų negaus. Nes turi ir dokumentus turėti, ir turėti atlyginimą, darbą. Bet kas tikrai negaus, o tai labai gerai“, – klabėjo moteris.

Baisu negrąžinti

Mieste sutiktas Jonas sakė, kad jis nelabai nori skolintis ilgam laikui, nes baisu negrąžinti. „Laikai nepastovūs, o jeigu man kas nors nutiks? Sutikčiau, jeigu reikėtų, skolintis kokiai savaitei. Tarkime, žinočiau, kad man vėluoja atlyginimas, o dabar kaip tik reikėtų pinigų. Tada gal ir pasiskolinčiau. Bet dabar, kai taip viskas yra ir kai baisu negrąžinti, tai net nežinau. Jeigu kelioms dienoms reikėtų, pasiskolintų, jeigu keliems metams – gal ne. Kiti aišku gali daryti kaip nori, čia kiekvienas žmogus pats nusprendžia, kas jam svarbiau“, – sakė vyras.

Kaimynai prasiskolinę

Jurga sakė, kad ji apie greitas paskolas žino viską, ką reikia žinoti, nes ir pačiai yra tekę skolintis. Tačiau ji mano, kad gal ne visiems ta paskola internetu toks aiškus dalykas. „Vyresni žmonės gal iki galo nesuvokia. Jie labiau mato, kad gali gyvai skolintis „Perlo“ terminaluose arba kažkur parduotuvėse. Bet jie nemoka internetu naudotis, nebent kokie anūkai vietoje jų viską padarytų. Bet man atrodo, kad gal ir geriau, kad mažiau žino. Kai žmogui tikrai reikia pinigų, jis sužino, jeigu dar nesužinojo – vadinasi, dar gerai gyvena ir dar neprireikė“, – samprotavo ji.

Padangos internetu iš kliento lūpų

padangos

padangosTiesą pasakius, tokia tema, kaip padangos man visuomet asocijavosi su tepalais ir taisyklėmis, kurių į galvą dėtis net nesivarginau. Tačiau mano kolegė kiekvieną rudenį pradėdavo pietus su telefonu rankose ir užsakymu – padangos internetu. Smalsumas nugalėjo ir susigundžiau. Prisipažinsiu – rezultatas pranoko lūkesčius.

Atsiliepimai

Laikrodis rodo keturias, liko dar valanda niūriame ofise, į langą barbena lietus, iš nuobodulio norisi mirti (kad tik greičiau prabėgtų laikas). Baisiausia, jog vis dar reikia imituoti darbą, nes viršininkas susinervinęs. Įsijungiu visagalį “google”. Atminties kertelėse ieškau kokį naudingą darbą dar galėčiau nuveikti ir galvoje išnyra rytojaus darbų sąrašas. Padangos, o taip reikia apauti savo Fiatą. Nejučiomis parašau žodžius – padangos 123, kad maža nepasirodytų pridedu – padangos egzotika. Paieška parodo ko norėjau (o gal ir ne, nes neįsivaizduoju ko tikėtis, bet spustelnu vieną iš pavadinimų) ir mano akis patraukia atsiliepimai: “Ieškojau tinkamų ratų savo automobiliui, užteko kelių minučių padangos.lt svetainėje, per kurias spėjau pasikonsultuoti su specialistu ir atlikti užsakymą. Padangos po kelių dienų jau puošė mano auto. Ačiū.”. Galvoju gražu, bet kadangi pati niekad nerašau atsiliepimų nusprendžiau, jog gal šiaip entuziazmu trykštantis vyrukas mėgsta pasigirti. Vėliau dar radau kelis atsiliepimus apie kokybės ir kainos santykį naudingą klientui, padangos plius pilnas aptarnavimas, puikios padangos akcija ir pan.

Mano patirtis

Pusę penkių, girdžiu kaip viršininkas rėkia ant kažko telefonu, nuleidžiu akis – užsakymo forma. Reikia nuspręsti kokios tinka padangos pagal automobilį. Prieš akis greitai prabėgu skyrelį padangos visureigiams ir einu prie Fiat. Įvedu modelį, markę, pagaminimo metus, domina padangos vilniuje ar padangos kaune? Išsirenku tuos, kurių kaina atrodo priimtina, bet abejonės neapleidžia. Tad nusprendžiu parašyti laišką konsultantei, atsakymą gaunu po keturių minučių. Pastebiu užrašą –  padangos Klaipeda – ir patvirtinu užsakymą.

Padangos po trijų dienų gražiai guli ant mano mašiniuko. Labai džiaugiuosi, kad padangos 123 subūrė šaunią komandą ir man daugiau nereikia vargti lakstant per visą miestą tarp įvairių prekybininkų, o vėliau suplukusiai skubėti namo, žinant, kad ryt laukia varginančios serviso paieškos dėl padangų montavimo ir balansavimo.