6 pastebėjimai apie keliones

turistai

Rekomendacinis pastebėjimas būtų toks: apsilankyti KidyTour.lt. Kelionės į Turkiją, Egiptą ir paskutinės minutės pasiūlymai – komplektas, kurį apsvarstyti tikrai neprošal! O dabar – šeši nešališki pastebėjimai.

1. Norint keliauti nereikia laukti ištisus metus

„Kai išeisiu į pensiją, pakeliausiu“, „kai užsidirbsiu daugiau pinigų, pakeliausiu“, „po kelerių metų gal ir aš pakeliausiu“ – sutikite, tokios frazės visuomenėje gana dažnos. Metai bėga, troškimas pamatyti Turkiją, Egiptą ar kitą kraštą lieka svajone.

Norint keliauti nereikia laukti ištisus metus. Nes viskas lanksčiau, nei atrodo. Apie tai žr. antrą punktą.

2. Kelionės – lankstus pomėgis

Nepradėjus domėtis gali atrodyti, jog išvykti atostogų į kitą miestą ar tuo labiau į kitą šalį – pernelyg daug rūpesčių ir kompromisų. Tačiau viskas kur kas lanksčiau, negu atrodo. Patys kelionių organizatoriai nestokoja lankstumo, o tai atspindi paskutinės minutės pasiūlymai. O ir apskritai… niekas neliepia rinktis iš dviejų pasiūlymų – dvidešimt pirmajame amžiuje pateikiama daugiau alternatyvų (alternatyvų, kurios vienaip ar kitaip patogios).

Vykti galite į gretimą miestą ar į kaimyninę šalį. Į kitą Lietuvos pusę ar į kitą žemyną. Tai irgi yra lankstumas.

3. Kelionės kainuoja

Galbūt pamanysite, kad ši mintis prieštarauja ankstesnėms. Visgi neprieštarauja, jei laikomės tam tikro vidurio: kelionės nebūtinai yra brangios, tačiau, šiaip ar taip, kainuoja. Kainuoja, bet neprivalo išsiurbti banko sąskaitos.

4. Pasaulis nei plokščias, nei apvalus

Keliaujant įrodoma, jog pasaulis nei plokščias, nei apvalus. Jis daugiaformis. Kažin ar reikia ką pridurti. Filosofiška.

5. Keliaujant pasisemiama ne tik įspūdžių, bet ir patirties

Akivaizdu, kad įspūdžių prisirenkama. Kartu ir patirties įgaunama. Namo parsivežama nemenką bagažą.

6. Lavinami kalbos įgūdžiai

Jei mokate italų kalbą ir ruošiatės vykti į Italiją, bus puiki proga išbandyti įgūdžius. Juk smagu, kai kavinėje galite bendrauti su padavėju jo gimtąja kalba. Tas pats pasakytina ir apie kitas šalis, pavyzdžiui, Turkiją.

Kaip jau minėta…

Kaip buvo rašyta pačioje pradžioje, verta susipažinti su kelionėmis, siūlomomis portale KidyTour.lt. Na, o kiti straipsnyje paminėti dalykai skatina labiau įsijausti, pažvelgti į išvykas bei atostogas iš įvairių perspektyvų.