Inverteriai nuo A iki Ž: kada reikia pakeisti seną inverterį?

Kaip naudoti inverterius ir kada seną inverterį pakeisti nauju? Mūsų konsultantams tenka išgirsti nemažai panašių klausimų, todėl nutarėme plačiau pakalbėti šia tema.

Plačiau apie inverterius

Inverteriai, dar vadinami galios keitikliais, yra išties naudingi įrankiai namuose ir kitur. Inverteris keičia nuolatinę srovę iš akumuliatoriaus į įprastą kintamosios srovės maitinimą, kurį galite naudoti visų tipų įrenginiams valdyti: elektriniams šviestuvams, virtuvės prietaisams, mikrobangų krosnelėms, elektriniams įrankiams, televizoriams, radijo imtuvams, kompiuteriams ir dar daugiau.

Užtenka prijungti inverterį prie akumuliatoriaus, o kintamosios srovės įrenginius prijungti prie inverterio. Tuomet galite mėgautis visais šio prietaiso teikiamais privalumais.

Ženklai, kurie rodo, kad reikalingi nauji inverteriai

  1. Inverteris neįkrauna akumuliatoriaus iki galo

Viena iš dažniausiai pasitaikančių problemų, su kuriomis žmonės susiduria naudojant inverterius, yra tai, kad inverterio baterija nustoja krauti. Paprastai tokiais atvejais problema kyla dėl išsikrovusio akumuliatoriaus arba klaidos skirtuvų. Galite nusipirkti naują bateriją arba pakeisti ją, jei jai galioja garantinis laikotarpis. Tačiau ši problema gali kilti dėl kitų su inverteriais susijusių problemų. Šios problemos apima sudegusius lygintuvus, surūdijusius gnybtus, sulydytą aktyvią medžiagą ar net elektros gedimą pagrindinėje plokštėje. Atsižvelgdami į problemą ir pasikalbėję su techniku, galite nuspręsti įsigyti naują akumuliatorių arba atnaujinti inverterį (įtampos keitiklį).

  1. Apkrovos poreikių padidėjimas

Net jeigu Jūsų inverteriai yra geros būklės, tikėtina, kad laikui bėgant įsigysite vis daugiau naujų prietaisų, buitinių įrenginių ir kitos elektronikos. Tai padidins elektros apkrovos reikalavimus, kurių jūsų dabartiniai inverteriai ir akumuliatorius gali neatlaikyti.

Taip yra todėl, kad šie įtaisai yra sukurti tam tikros talpos, kurios nereikėtų viršyti, nes gali būti negrįžtamai pažeista inverterio sistema arba nutrūkti maitinimas. Dėl to taip pat gali sumažėti naudojamų prietaisų ir elektronikos tarnavimo laikas. Norint rasti efektyviausius atsarginio maitinimo sprendimus, labai svarbu suprasti apkrovos reikalavimus.

Jeigu jaučiate, kad poreikiai keičiasi, verčiau netaupykite ir įsigykite daugiau, galingesnių inverterių, kurie pakeis įtampą ir užtikrins optimalų galios paskirstymą Jūsų namams.