Logitech Speaker System Z623

Šįkart norėčiau pasidžiaugti savo 2.1 sistemos kompiuterio kolonėlėmis LOGITECH SP Z623, kurios mane beveik kasdien džiugina iki šiol. Švarus kokybiškas garsas, kurio pakanka ne tik man, bet ir kaimynams. Man juk ne gaila, leidžiu jiems visiškai nemokamai pasiklausyti geros, šiuolaikiškos muzikos. Argi aš ne geriausias kaimynas, kokį tik gali turėti?

Ankščiau pirkau prie senojo dell laptopo (amžina atelsį jam) CREATIVE INSPIRE T3100 kolonėles, kurios buvo reikalingos kaip vanduo Afrikoje, nes klausytis muzikos per laptope integruotas kolonėles tolygu savižudybei. Žinoma, galima naudoti ausines, bet tai nesuteikia komforto ir galimybės kaimynams „pasikultūrinti” klausantis šiuolaikiškos muzikos. Priverstinai atnaujinus kompiuterį teko keisti ir kolonėles. Norėjau 5.1 sistemos, bet deja laptopai neturi pakankamai audio išėjimų ir 5.1 sistema veiktu kaip 2.1, tad neapsimoka mokėti didesnę sumą vien už papildomas kolonėles, iš kurių naudos beveik nebus. Išsirinkau galingiausias tuo metu Panevėžyje buvusias 2.1 kolonėles, kurias radau Aviteloje. Pačioje parduotuvėje jos kainavo beveik 600lt. Jas apžiūrėjus ir „pavarvinus seilę” grįžau namo pasiskaičiuoti turimų pinigų. Kažkokiu atsitiktinumu užėjau į Avitelos internetinę parduotuvę ir ten radau tas pačias kolonėles beveik 50lt pigiau. Pasidomėjus kodėl taip skiriasi kaina man paaiškino, kad jų internetinėje parduotuvėje visos prekės šiek tiek pigesnės, nes taip skatinama pirkti internetu. Užsisakiau kolonėles internetu, apmokėjau, o jau kitą dieną, kai buvo įkritę pinigai į jų banko sąskaitą, nuvykau į tą pačią parduotuvę ir pasiėmiau tas pačias „nužiūrėtas” kolonėles tik ~50lt pigiau.

Jei pabodo skaityti priešistorę, galiu nudžiuginti, nes dabar pagaliau atėjo eilė aprašyti šių kolonėlių pliusus ir minusus. Kadangi minusų iki šiol nepastebėjau aprašysiu tik pliusus, nors tai bus ir labai šališka nuomonė.

  • 200 W bendra galia, kurios dažniausiai nereikia pilnai išnaudoti, kad pradžiugintum save bei kaimynus.
  • Galimybė reguliuoti žemų dažnių intersivumą, tai padeda tuo atveju kai kaimynams neišlaiko nervai.
  • Daugiafunkciniai audio įėjimo lizdai (multiple inputs) leidžia vienu metu prie kolonėlių prijungti kompiuterį ir dvd.

Manau tai geriausias variantas tiems, kas turi laptopus ir nori klausytis muzikos pakankamai garsiai bei žinoma kokybiškai nenaudojant stiprintuvų, expres kortų ar pan. Žinoma 5.1 visada bus geriau nei 2.1, bet už tą pačia kainą 2.1 „boso” galingumas daug didesnis, nes į 5.1 kainą įeina ir papildomos 3 kolonėlės, kurios daugiau žemų dažnių tikrai neišduoda. Norint , kad 5.1 sistema grotu garsiau tenka iš 5.1 perjungti rėžimą į 2.1, bet norit pasijusti kaip kino teatre deja 2.1 nenudžiugins šia galimybė, tačiau bent jau man galingas „bosas” suteikia daugiau džiaugsmo nei 5.1 galimybės.

Pasaka apie Samsung karalystę

Visi savo namuose turime daugiau ar mažiau to pačio prekinio ženklo technikos. Mano namuose vyrauja Samsung. Tai vyko natūraliai. Pirkinys po pirkinio ir net nepastebėjau, kaip Samsung jau „karaliauja” namuose. Viskas prasidėjo labai nekaltai nuo skalbimo mašinos, o baigėsi Samsung giminės suvažiavimu po mano stogu. Negaliu skustis, nes pats savo noru ar mano tėvai pirko būtent Samsung buitinę techniką. Taigi sudarysiu Samsung giminės medį arba paseksiu pasaką (nežinau į ką tai bus labiau panašu).

Karta, senai, senai, kai dar niekas nebuvo girdėjęs apie išmaniuosius telefonus ir skistųjų kristalų televizorius, pirmoji prosenelė Samsung skalbimo mašina emigravo iš neaiškios kilmės šalies (parduotuvės), kurios pavadinimo nepamenu, nes pats dar buvau mažas. Metai iš metų ji buvo vieniša ir laikui bėgant vis seno vonios kambaryje. Galiausiai po daug metų prasidėjus neramumams kaimyninėje šalyje, dar žinomoje kaip Topo Centras, šios šalies gyventojai pradėjo sparčiai emigruoti į mano namus. Pirmasis atvyko senolis Samsung muzikinis centras. Jam teko net keletą kartų pagulėti ant operacijos stalo, nes turėjo problemų su klausa ir baisiai nusidainuodavo arba išvis užkimdavo, bet vis dar sėkmingai gyvena iki šiol. Vėliau emigravo Samsung televizorius. Jis buvo toks sulysęs, todėl jį visi pravardžiavo lsd tv.  Pasklidus gandui, kad visi emigruoja į mano namus atvyko ir Samsung telefonas iš tolimosios šalies, dar žinomos kaip Tele2, kuris buvo šiek tiek iškrypęs ir mėgdavo kai ji visi liečia, todėl ji praminė touch screen. Neramumai Topo Centro šalyje tęsėsi… Netrukus atvyko Samsung spausdintuvas, kuris labai mėgo žvaigždžių karus ir buvo daltonikas, todėl jį visi pravardžiavo nespalvotu lazeriniu spausdintuvu. Taip visi draugiškai iki šiol gyvena ilgai ir laimingai už 9 jūrų, 9 marių mano namuose…

Galbūt šį pasaka visiška nesąmonė, bet manau daug geriau nei pasakoti apie nuobodų Samsung spausdintuvą, kuris pagal mano pirktu daiktų eilę turėjo būti aprašytas.

Beje koks prekinis ženklas vyrauja jūsų namuose?

Kodak m580

Praeitų metų vasaros viduryje, o tiksliau 2010 07 19 grįžus iš Palangos jau buvau tvirtai apsisprendęs pirkti asmeninį, skaitmeninį foto aparatą. (Šis pirkinys jau beveik įtelpa į blogo gyvavimo laikotarpį) Ilgai neieškojau ir nesvarsčiau, tiesiog artimiausiame Topo centre išsirinkau iš ten buvusių fotoaparatų Kodak m580. Rinkausi pagal labai paprastus kriterijus. Buvo svarbu, kad kuo daugiau kartų optiškai priartintu, fotografuotu kuo didesne raiška ir turėtu galimybę filmuoti HD. Taigi minėtasis fotoaparatas idealiai tiko man. 8x optinis priartinimas, 14 mp (megapikselių) ir galimybė įrašinėti video HD kokybe.

Šįkart pliusų plačiai neaprašysiu, nes jie ir taip akivaizdūs: gana didelę fotografavimo raiška 14 mp, 3 colių ekranas, 8x optinis priartinimas… Norėčiau plačiau aprašyti minusus, o tiksliau vieną šio modelio minusą, kuris iki šiol mane erzina. Tai jo skleidžiamas labai specifinis „darbinis” garsas, kurį apibūdinti būtu labai sunku. Garsas labai tylus, bet kartais jis net girdisi įrašinėjant video, jei įrašinėjama visiškoje tyloje. Garsiausiai girdisi kai fokusuojamas vaizdas, bet manau tai natūralu. Kitas minusas arba nereikalingas pliusas, kurio garbei fotoaparato pilnas pavadinimas KODAK EASYSHARE M580 Digital Camera, yra raudonas mygtukas „share”, kuris bent jau man visiškai nereikalingas. Jo pagalba galima prijungus fotoaparatą prie kompiuterio, kuriame yra įdiegta būtent šiam aparatui skirta programa, akimirksniu pasidalinti media facebook’e, youtube’je, flirk’e… Koks protingas žmogus gerai neperžiūrėjęs nuotraukų kels jas į facebook’ą? Dauguma merginų apskritai be photoshop’o pagalbos neišdrįsta į internetą įkelti jokių nuotraukų. Taip pat su video. Dažniausiai niekas tiesiogiai nekelia video į youtube jo nesumontavus. Nors yra išimčių. Pavyzdžiui kai kurie mėgsta kurti video blogus ir dažniausiai įkelia neredaguotą filmuota medžiagą. Manau atsisakius šios funkcijos būtu sutaupyta vietos ir fotoaparatas galbūt būtu nors kiek mažesnis ar už tą pačią sumą būtu padidintas ekranas.

Pabaigai pateikiu keletą pavyzdinių nuotraukų bei  Kodak M580 video test

 

Samsung s5230

Šiandien aprašysiu savo pirkinį – Samsung s5230 Star, kuris deja netelpa į šio blogo gyvavimo laikotarpį, nes jį pirkau šiek tiek daugiau kaip prieš metus laiko. Kitų daiktų, kurie pirkti dar ankščiau tikrai neaprašinėsiu, nes manau būtu nelogiška aprašyti viską ką per savo trumpą gyvenimą buvau nusipirkęs…

Taigi 2010 Kovo 5d. įsigijau samsung s5230 star. Tai pirmasis mano telefonas liečiamu ekranu, kurį iki šiol naudoju. Žinoma dabar jis jau nieko nebe nustebins, nes šiuo metu „ant bangos” android ar kiti išmanieji telefonai. Tačiau tuo metu kainos ir kokybės atžvilgiu bent jau man atrodė geriausias variantas. Buvo labai populiarus ir visi mobiliojo ryšio operatoriai siūlė šį telefoną. Iki šiol nesigailiu šiuo pirkiniu, nes jis tarnauja tikrai ištikimai. Pastebiu, kad nemažai aplinkinių iki šiol naudoją šį telefoną, nors kažkada įdomumo vedinąs lankiausi pas „pirikupus” (padėvėtų telefonų pardavėjus) ir ten radau net 6 būtent šio modelio telefonus.

Ilgai nesigilinant į praeitį aprašysiu samsung s5230 star pliusus bei minusus. Pradėsiu žinoma nuo pliusų. Didžiausias pliusas – labai ilgai laikanti baterija. Normaliai naudojantis (skambučiai, sms) išlaiko apie savaitę. Deja klausantis muzikos, žaidžiant žaidimus ar naršant internete laiko tik apie 2-3 dienas, kas taip yra labai sveikintina. Kitas pliusas, tai labai patogus nuotraukų peržiūrėjimas. Atsidarius nuotrauką iš albumo ir pakreiptus telefoną į kairę arba dešinę nuotraukos pradeda viena po kitos slinkti į pasirinktą pusę. Taip galima peržiūrėti nuotraukas vien telefono judesiais. Paskutinis bent jau man gana svarbus privalumas, tai tris fiziniai mygtukai. Labai patogu kai tau skambina atsiliepti standartiniais mygtukais. Daugiau didesnių pliusų lyg ir nėra, nes 3,2 mgpx kamera, qwerty (visų ženklų) klaviatūra ar valdikliai (widgets) nieko nebe nustebins.

Minusu daug neradau. Nepalaiko aukštos kokybės filmų, tiesiogiai internete dažniausiai neleidžia net 3gp video peržiūrėti, nors tai manau tuo metu buvo suprantama. Taip pat yra specifinių problemų, kurios tikriausiai pasitaikė tik būtent man. Viena iš jų, tai sms žinučių talpa. Telefone rodo, kad galima išsaugoti iki 500 žinučių + sim kortelė, tačiau prisikaupus bendrai ~200 žinučių prašo ištrinti senas žinutes, nes nepakanka atminties. Kita problema su žadintuvu. Yra galimybė nusistatyti skirtingus žadintuvo laikus. Aš susikūręs 7 žadintuvus kiekvienai savaites dienai, nes paskaitos vyksta skirtingu laiku. Tačiau išjungus kurį nors žadintuvą ir vėl jį įjungus pasikeičia jam priskirta veikimo diena. Tarkim žadintuvui „Penktadienis” nustačiau skambėti penktadieniais 8val ryte. Jį išjungus jis persistato (tikriausiai atsitiktinai) į skambėjimą trečiadieniais ar pan. Iš pradžių turėjau rimtų problemų ir net keletą kartų pramiegojau paskaitas, kol galiausiai įpratau iš naujo įjungiant žadintuvą ir iš naujo nustatyti kuriomis dienomis jis skambės. Taip pat verta paminėti kada prastos kokybės korpusą, todėl šiam modeliui pasitarnautų telefonu deklai.

Apibendrinant galiu pasakyti, kad samsung s5230 star, tai geriausias telefonas kokį iki šiol man teko turėti. Nors telefonų turėjau ir iki šiol turiu nemažai, bet jų nebenaudoju. Tiesiog neverta tų parduoti už kelis litus. Nuotraukoje apačioje nufotografuoti iki šiol mano turimi mobilieji telefonai.

Sony Ericsson ir BENQ-Siemens deja jau nebeveikia, tačiau jų neišmetu galbūt dėl sentimentų ar kitų neaiškių priežasčių.

Senesnių, nespalvotų telefonų jau nebeturiu, nes jie visi arba dužę arba dingę neaiškiomis aplinkybėmis, kurių jau nebe pamenu. Gal buvo parduoti ar atiduoti…

Taigi norintiems telefono su liečiamu ekranu, Samsung s5230 verta pirkti net ir dabar vien dėl labai ilgai laikančios baterijos, nors kainą nuo to laiko, kai pirkau nėra labai kritusi.

Naujas skyrius – Apžvalgos

Šiandien pristatau naują blogo skyrių – apžvalgos. Joje aprašysiu savo įsigytos technikos (ir net tik) apžvalgas. Per beveik metus laiko, kai gyvuoja šis blogas įsigijau nemažai naujos technikos apie kurią nebuvau užsiminęs net komentaruose. Naršant kituose bloguose dažnai tenka matyti straipsnius, kuriuose autoriai pasidžiaugia įsigyta nauja technika ar pan. Aš iki šiol tokių straipsnių nerašiau, galbūt norėdamas nuslėpti vieną iš savo ydų – norą pasigirti. Žinoma tai nėra nieko blogo, nes įsigijus naują „žaisliuką” visada norisi pasidalinti džiaugsmu su kitais. Manau ir man nevėlu pasidžiaugti nors ir šiek tiek anksčiau pirkta technika. Juolab, kad ateityje jos bus daugiau ir šis skyrelis turėti sėkmingai gyvuoti.

Rašau, nes man patinka…

Kodėl rašau šį blogą? Gal todėl, kad jį kažkas skaito. Tuomet kodėl rašiau, kai niekas neskaitė? … nes man patinka rašyti. Jei man taip patinka rašyti, kodėl rašau blogą, o ne knygas? Kodėl studijuoju reklamos vadybą, o ne lietuvių filosofiją ar pan? Todėl, kad beveik niekas iš dabartinės kartos nebeskaito knygų, galbūt tik merginos prisisvajojusios apie tikrąją meilę skaito lėkštus romanus, kuriuos jau atstoja telenovelės, melodramos (nesvarbu kaip jas pavadinsi). Todėl, kad ir aš esu (arba bent jau taip manau) šiuolaikiškas ir knygų neskaitau, nors galbūt derėtu ir tai nėra šiuolaikiškumo požymis. Todėl, kad neturiu pakankamai kompetencijos parašyti knygai. Todėl, kad neturiu tiek gyvenimiškos patirties, kuria galėčiau pasidalinti knygoje, nes esu per jaunas.

Kodėl rašau šį blogą? Iš neturėjimo ką veikti ar noro tapti žinomu? Todėl, kad esu labai išmintingas ir turiu daug ką pasakyti? Ne. Rašau, nes man patinka… apie bet ką, plačiai ir išsamiai arba paviršutiniškai ir tik keletą trumpų pastraipų. Rašau tai, kas man svarbu, kas man patinka, kuo domiuosi, ką jaučiu – drąsiai ir išraiškingai. Nerašau bet ko, bet rašau apie bet ką. Ir nesvarbu ar kas nors pastebės mano mintis, ar jos sulauks pritarimo. Rašau dažnai, nes man patinka. Turiu savo nuomonę ir ją išreiškiu drąsiai. Rašau ne sau, rašau kitiems. Kai jų nebuvo vistiek rašiau. Kai jų nebus, vistiek rašysiu. Ir nesvarbu ką kiti apie mane pagalvos, nes bus ir tų, kurie mane supras.

Ir ką norėjau pasakyti? Tikriausiai jau visi suprato – rašau, nes man patinka…