Ar reikia mokytis vaikus pamėgti Kalėdas?

Kalėdų senelio numerisMinint gražiausias metų šventes daugelis pirmiausia pagalvoja apie Kalėdas. Tai metas, kai pildosi stebuklai, kai norime mylimiems žmonėms pasakyti, kokie jie mums yra svarbūs, galiausiai, tai metas, kai daugelis patiki stebuklais jis sutinka, kad tokie egzistuoja ir ka tokie mūsų kasdienybei gali suteikti daugiau visumos.

Taip pat Kalėdų laukimui daugiau magijos suteikia ir Kalėdų senelis. Tai asmuo, kurį mėgsta ne tik vaikai, tačiau ir suaugę, kadangi jis – svajonių pildytojas ir visi, kurie juo tiki – gali džiaugtis dovanomis. Ne tik materialiomis, tačiau ir moraliomis. Ne veltui dažnai sakoma, kad jau nuo mažens reikia vaiku skatinti pamilti Kalėdas ir atrasti šios šventės grožį bei stebuklus.

Dažniausiai apie Kalėdas pirmiausia pradedama kalbėti jau darželyje. Vaikai tada jau būna tokio amžiaus, kad jie supranta, kas yra kalėdos, kodėl jos yra minimos ir tuo pačiu dalykus, kurie yra patys svarbiausi Kalėdų metu. Vienu atveju gali atrodyti, kad svarbiausia yra dovanos, tačiau jau mažame amžiuje vaikams dažniausiai norima ir paaiškinti, kad būtent dovanos nėra svarbiausias dalys, kad reikia nepamiršti, kad kalėdos dažniausiai siejamos su altruistiškumu ir tai, kad reikia padėti kitiems. Tuomet vaikai ne tik pamilsta Kalėdas tačiau pamilsta tai, kad tai yra metas, kai reikia padėti kitiems ir tuo pačiu jiems tampa mylima ir mėgstama pati koncepcija, tad tai laikas skirtas pagalbai. Net ir paprasčiausias Kalėdų senelio numeris gali padėti padaryti stebuklus. Paprasčiausiai verta paskambinti seneliui ir tuo pačiu jo paklausti, ką galima padaryti, kad būtų gaunama tam tikra dovana. Dažniausiai jau pačiu telefonu papasakojama, kas yra geri darbai ir kaip vaikas turi juos atlikti, kad jis gautų už tai atlygį.

Kas yra kalėdos? Taip pat reikia suvokti, kad šios šventė apibrėžimų yra labai daug, tad nėra vieningo atskaitymo kas yra Kalėdos. Kol vieni jas labiausiai sieja su religija, tuo tarpu kitiems tai yra laikas, kuris skirtas buvimui su šeima. Vėlgi, kiekvienas gali pats nuspręsti, kas jam yra ši šventė ir tuo pačiu pagal poreikius pristatyti vaikui labiausiai tinkamą modelį. Tiesa, visada geriausiai pristatyti bent kelis, kad vaikas pats atsirinktų, kuris variantas jam atrodo pats tinkamiausias. Juk tai, kad tinka vienam, netinka kitam, galiausiai, mokykloje vaikas vistiek sužinos, kad Kalėdos gali būti minimoms dėl labai daug skirtingų priedų, tad siūlome jam suteikti galimybę pasirinkti tą, kuri atrodo pati tinkamiausia.

Galiausiai reikia atsiimti, kad jeigu jus Kalėdos yra stebuklingas metas kurį norisi minėti iš kuo anksčiau, tai nereiškia, kad ir vaikai tai jau. Kai kuriais atvejais geresnis pasirinkimas yra suteikti vaikui info ir žiūrėti, kaip jis gebės su ja susitvarkyti. Žinoma, tai kinta nuo vaiko amžiau. Tačiau bet kuriuo atveju vaikai auga ir labai gerai, kad mažieji turi galimybę kurti savo suvokimą ir tuo pačiu savas tradicijas tuomet ir Kalėdų šventė gali būti kardinaliai kitokia nei propaguoja tėveliai. Juk ir svarbiausia, kad gera būtų vaikams.

Tokios tos Kalėdos. Jos labai įvairios ir kiekvienas savaip suvokia – kuo jos yra svarbios. Svarbiausia atsiminti, kad kiekvienas iš mūsų širdyje turi galimybę nešioti tą magiją, kuri dažniausiai sklando ore. Juolab, turi galimybę patirti tą stebuklą, kuris yra ypatingas. Linkime jo ir Jums.