Naktis be miego

Tai nebus apžvalga ar kvaili patarimai kaip kovoti su nemiga. Tai nebus mano tinklaraščiui įprasto stiliaus tekstas…. Tai bus tiesiog naktis be miego iš labai arti, su kuria dalinai teko susidurti visiems.

Nemiga

Įsitaisai patogioje pozoje ir sėkmingai bandai užmigti, bet atsiranda milijonas priežasčių, dėl kurių esi priverstas pajudėti. Panižo koja, ranka ar kita kūno vieta. Reikia pajudėti ir būtinai pasikasyti, nes kitaip niežulys išvarys iš proto. Staiga pasidaro karšta. Kojomis nevalingai ieškai neatrastų ir dar kūno šilumos nesušildytų antklodės kampelių. Atradus vieną iš jų pasikeičia kūno poza, kuri tampa nepatogi… Įsipatogini iš naujo, bet vėl panižo ranka. Kiekvienas judesys neleidžia mintims grimzti gilyn ir išsklaidai nors menkiausią miego užuominą. Galiausiai atradus tinkamą kūno pozą bandai save priversti nejudėti ir užmigti, nes žinai, kad jei pajudėsi vėl neišvengiamai taps nepatogu.

Sms žinutė

Nelauktai mobilusis telefonas suskamba ir įjungia akinantį apšvietimą, nes atėjo visiškai nelaukta sms žinutė iš šiuo metu nepageidaujamo pašnekovo. Mintimis save keiki, kad neišjungei telefono garso. Smalsumas skatina perskaityti, o išdidumas – apsisukti ant kito šono. Nesvarbu, kuris jausmas nugalės. Galiausiai (perskaičius žinutę arba ne) teks apsisukti ant kito šono, nes išsibudinus užplūsta viskas, prieš ką taip sunkiai kovojai: karštis, niežulys… Apsisukus ant kito šono kyla noras iškišti koją iš po antklodės. Iš pradžių labai maloniai vėsina, o vėliau pasidaro šalta, todėl tenka įtraukti atgal. Taip veltui sugaišai laiką, kuris galėjo būti panaudotas minčių nardinimui į miegą. Vėl stengiesi nejudėti ir sėkmingai, bet labai lėtai grimzti į miegą, nepajunti kaip mintis persipina su vaizdais.

Uodas

Manai, kad pavyko sėkmingai užmigti, bet blogiausia dar prieš akis. Išgirsti įkyrų uodo zvimbimą pagal ausį. Akimirksniu išsisklaido visi pasąmonėje regėti vaizdai. Kūną išmuša prakaitas. Klausa įsitempia ir pasijunti aklo žmogaus kailyje. Aplinkui nieko nematai, tik girdi kažkur tolumoje įkyriai zvimbiantį padarą, kurio šiuo metu labiausiai nekenti. Labiau už visas pečius slegiančias problemas. Nieko bjauresnio šiuo metu nėra ir negali būti.

Iš pradžių bandai gintis. Palendi gyliau po antklode kruopščiai patikrindamas ar visos galūnės saugiai paslėptos. Uodas artėja ir tu tai girdi. Apima baimė, susigūži po antklode ir „pavojingoje zonoje” lieka tik nosis bei akys. Ausis paslėptos po antklode, todėl neregio „privalumai” dingsta ir po truputi baimė blėsta. Po antklode saugu, bet darosi karšta. Uodo „karo giesmės” nesigirdi, todėl darosi vis drąsiau ir neapsikentus saugumo keliamo šalutinio efekto iškiši koją, atitraukti antklodę nuo galvos.

Neregio klausa vėl suaktyvėja, tačiau nieko nesigirdi. Visiškai nurimsti ir vėl bandai užmigti. Kažkur tolumoje lyg per sapną girdisi tylus zyzimas, kurį sėkmingai bandai ignoruoti, kol pajunti kaip nelabasis nutupia tau ant kojos ir akimirksniu užverda kraujas. Pašoki iš lovos ir apgraibomis bandai surasti stalinės lempos jungtuką. Ranka netyčia nuverti nuo stalo pasimaišiusius daiktus kol pagaliau įjungi apšvietimą. Atrodo, kad šviesa pradėjo deginti tavo akių rainelę ir akių baltymai pasipuošia raudonomis kraujagyslėmis. Aplinkui beveik nieko nematai, atsisėdi ant lovos krašto prisimerkęs lyg turėtum rytietiško kraujo. Po truputi priprasdamas prie galimybės matyti bandai akimis atsekti skraidantį kenkėją. Įsidrąsinęs atsistoji ir atidžiai peržvelgęs visą kambarį aptinki išsipūtusį nuo tavo kraujo uodą. Lėtai sėlindamas link aukos nepajunti kaip tavo veidą papuošia kraupi žudiko šypsena. Ir štai pagaliau ta didinga akimirka, kai stulbinančiu greičiu tavo delnas pasiekia uodo kūną ir su triuškinančia jėga leidi tavo kambario tapetams paragauti pergalės skonio. Ši akimirka tikriausiai pati laimingiausia per visą vakarą ir jos nesudrums nei kruvinas delnas, nei visam laikui papuoštas tapetas.

Tualetas

Apimtas ekstazės išdidžiai eini link lovos, patogiai įsitaisai ir vėl bandai užmigti, tačiau po didingos pergalės ne taip lengva nurimti. Mūšio metu daug judėjai, todėl pajunti kaip kyla noras nusilengvinti. Šįkart pavyksta sėkmingiau įjungti šviesą, nes visi daiktai šalia stalinės lempos jau sėkmingai suguldyti atsitiktine tvarka ant stalo ir šalia jo. Šviesa akių taip nebedegina, tačiau rytietiškas kraujas daro savo ir akys vėl nevalyvai susiaurėja. Kelionė link tualeto prasideda gana sėkmingai, kol neįžengi į neapšviestą koridorių ir koja neužkliūna už neaiškios kilmės kliūties. Mintyse susikeiki ir pradedi naudotis rankomis siekdamas lytėjimu nustatyti tikslią savo buvimo vietą bei apčiuopti šviesos įjungimo mygtuką. Deja, vėl užkliūni, tik šįkart už daug didesnės kliūties. Nenumaldomas pyktis ir skausmas užlieja kūną, todėl keiksmai išsprūsta iš tavo lūpų. Garsiai nusikeikęs pasijunti geriau, tačiau skausmas taip greitai nepraeina. Apie jį pamiršti suradęs šviesos mygtuką. Koridorius nušvinta ir tu pamatai kliūtis, kurios tave kankino. Jos nebe atrodo tokios baisios…

Laikas keltis

Saugiai grįžti atgal į savo kambarį, jauti palengvėjimą… numušto kojos piršto taip nebeskauda. Prieš eidamas gulti užmeti akį į laikrodį ir tavo veidas perbąla kaip drobė. Liko tik trys valandos iki tol, kol žadintuvas nuskambės ir reikės keltis. Apima panika, tačiau bandai save įtikinėti, kad viskas bus gerai, liko dar daug laiko, kurio pilnai užteks išsimiegoti.

Po pusvalandžio vartymosi lovoje nuo vieno šono ant kito supranti, kad tie įtikinėjimai nepadeda. Pažvelgi į tamsoje žaliai šviečiantį elektroninį laikrodį ir išvisti baisų reginį: liko tik dvi su puse valandos! Išmuša prakaitas, imi svarstyti ar apskritai dar verta bandyti užmigti. Svarstymai ilgai neužtrunka, nes nuovargis daro savo ir tu nepajunti kaip užmiegi, tačiau miegas neramus. Sapnuose tu vėluoji į darbą. Sapnas labai realistiškas, todėl jo neatskiri nuo realybės. Nesupranti ar vis žvilgčioji į laikrodį sapne, ar realybėje.

Galiausiai suskamba žadintuvas, tačiau tu nesiorientuoji laike. Per nepilną sekundę galvoje susikaupia tūkstančiai klausimų: Koks čia garsas? Aš dar sapnuoju? Kokia šiandien diena? Keltis ar ne? Gal man šiandien nereikia į darbą? …

– – –

Ilgai svarsčiau ar verta šį nesenai parašytą mano pirmąjį grožinės literatūros kūrinį paleisti į viešumą. Žinau, kad jis gana ilgas, tačiau laukiu vertinimų tik iš tų, kurie tikrai nuoširdžiai perskaitė visą mano apsakymą nuo pradžių iki galo…

Ką reikėtų žinoti apsikeičiant atgalinėmis nuorodomis?

Atliekant išorinę svetainių optimizaciją paieškos sistemoms visada siekiama gauti atgalinių nuorodų. Beveik visada nuorodomis mainomasi tarpusavyje arba jos yra perkamos. Deja, pagal Google politiką abu šie veiksmai yra neteisėti, nes jais siekiama dirbtinai iškelti svetaines pagal atitinkamus raktažodžius. Kaip bebūtų, visi SEO besidomintys svetainių savininkai nuo senų senovės nuorodomis tiek mainosi, tiek perka ir sėkmingai kyla paieškos rezultatuose. Taigi, šiandien aprašysiu kaip tinkamai apsikeiti atgalinėmis nuorodomis su abipuse nauda.

Kontekstinės ir paprastos nuorodos

Atgalinėmis nuorodos yra dviejų rūšių: kontekstinės ir paprastos. Kontekstinės nuorodos, tai tokios atgalinės nuorodos, kurios naudojamos svetainės kontekste (straipsniuose). Jos žymiai vertingesnės, nes Google atžvilgiu šios nuorodos atrodo daug natūraliau ir yra geriau vertinamos. Paprastos atgalinės nuorodos dažniausiai talpinamos svetainės apačioje per visus puslapius (kažkas panašaus kaip mano blogo draugų skyrelis dešinėje). Jos nėra taip gerai vertinamos, tačiau tai populiariausias ir lengviausias nuorodų apsikeitimo būdas.

Google Page Rank bei kiti svarbūs rodikliai

Daugelis svetainių savininkų atgalinėmis nuorodomis keičiasi aklai pasitikėdami Google Page Rank (PR) duomenimis. Jei siūloma svetainė turi tokį patį ar didesnį PR, tuomet dažniausiai nedvejodami sutinka apsikeisti. PR yra tikrai svarbus rodiklis, tačiau derėtų atsižvelgti ir į kitus kriterijus:

  • Jei svetainių tematikos sutampa galima keisti ir su žemesnį PR turinčia svetaine. Panašaus turinys yra labai svarbus siekiant aukštesnių pozicijų su tais pačiais ar panašiais raktažodžiais.
  • Jei svetainėje jau yra daugiau kaip ~15 atgalinių nuorodų keistis nepatartina, nes tikėtina, kad nuorodų sąrašas toliau plėsis ir svetainė virs į „Nuorodų fermą”, kuri greičiausiai nebus jums naudinga.
  • Jei svetainės turinys nėra aktyviai atnaujinamas, tikėtina, kad po PR atnaujinimo svetainės PR sumažės arba jūsų svetainei neatneš papildomos naudos siekiant aukštesnio PR bei pozicijų paieškos rezultatuose.
  • Jei svetainėje talpinamas warez, erotika, pornografija ar pan, talpinamos nuorodos gali būti ne tokios vertingos, kaip kitose panašaus PR svetainėse.

Page Rank skaičiavime negalioja matematiniai veiksmai

Matematiškai sudėtų dviejų atgalinių nuorodų bendras PR nebus lygus vienai atgalinei nuorodai su aukštesniu PR. Pavyzdžiui: jei siūlomos dvi atgalinės nuorodos su PR 2, jos nebus lygiavertės jūsų svetainei su PR 4. Taigi, derėtų vengti daugiau kaip vienu skaičiumi mažesnių atgalinių nuorodų mainų, nebent išskirtinais atvejais svetainių tematikos sutampa.

Ką dar reikėtų žinoti?

  • Nuorodų mainai, kai nuorodomis apsikeičiama atskiruose nuorodoms sukurtuose puslapiuose nėra tokie veiksmingi, kaip apsikeitimas nuorodomis puslapio apačioje ar šone, kai atgalinės nuorodos rodomos per visus svetainės puslapius.
  • Apsikeitę nuorodomis nepatingėkite kas keletą mėnesių patikrinti ar jūsų nuoroda vis dar tebėra svetainėje, ar svetainė nevirto nuorodų ferma, ar jūsų nuoroda nėra redaguota (neįdėtas rel atributas nofollow, nepakeisti raktažodžiai ar pan), ar nepakito svetainės PR, ar apskritai svetainė dar egzistuoja…
  • Jei jūsų svetainės lankomumas nedidelis, vienu kartu neapsikeiskite atgalinėmis nuorodomis su daugybę svetainių. Jūsų dienos unikalių lankytojų skaičius neturi viršyti gautų naujų atgalinių nuorodų skaičiui, nes Google paieškos sistemai gali pasirodyti įtartina.
Jei dar ko nors svarbaus nepaminėjau ar turite savų patarimų / klausimų, lauksiu jūsų komentarų. Taigi, pabaigai palinkėčiau sėkmingo ir saikingo išorinio svetainių optimizavo paieškos sistemoms.

Nauja Google+ funkcija – Pages… nėra ko džiugauti

Daugiau kaip prieš savaitę pasirodžius Google+ puslapiams jau turėjau susidaręs gana neigiamą nuomonę apie šią „ilgai lauktą funkciją„. Iškart nenorėjau aprašyti šios naujovės iš blogosios pusės, todėl maždaug savaitę laiko nutariau palaukti, tikėdamasis, kad pirmas įspūdis pasikeis ir straipsnis bus neutralesnis. Skaičiau kitų blogerių bei naujienų portalų straipsnius apie Google+ puslapius, žinoma, ir pats išbandžiau naująją funkciją… tačiau nuomonė nepatiko. Vieni atsiliepia labai optimistiškai, kiti pesimistiškai, o aš norėjau apžvelgti neutraliai… deja net ir po svaitės vistiek prisidėsiu labiau prie pesimistiškų vertinimų.

Kuriam, nes jau galima!

Tik atsiradus galimybei susikurti savo Google plius puslapį, daugybė blogerių ir kitų internautų smalsumo vedini puolė kurti bet kokius puslapius nežinodami nei kodėl, nei kam jų reikia, nei kur juos panaudos.. svarbiausias motyvas, buvo kurti todėl, kad jau galima. „Kaip bus faina, kai aš turėsiu savo blogo G+ puslapį…” o kam to reikia? Pakviesti žmones jau esančius tavo draugų ratuose ir skelbti tas pačias nuorodas tiek savo anketoje, tiek savo tinklaraščio G+ puslapyje? Pirmosiomis dienomis atrodė tikrai juokinga, kai visi puolė savo sraute bendrinti sukurtus puslapius, o vėliau juos naudojo skelbiant tą pačia informaciją tiek anketoje, tiek puslapyje.

Pagrindinė paskirtis

Pagrindinė šios naujos Google plius funkcijos paskirtis buvo suteikti galimybę įmonėms registruotis Google plius socialiniame tinkle nepažeidžiant taisyklių. Google+ draudžia kurti netikras anketas įmonės reklamos tikslams, tačiau atkakliausieji (arba kvailiausieji) vistiek susikūrė savo įmonių anketas tikėdamiesi iš to gauti realios naudos. Pradėjo visus iš eilės pridėti į savo G+ ratus tikėdamiesi, kad ir kiti paseks jų pavyzdžių ir taip turės auditoriją, kuriai galės spaminti savo reklamą. Deja, tokia strategija nepasitvirtino. Dabar galės šią strategiją pakartoti legaliai, įmonės vardu…

Neribotos galimybės

Įmonės jau gali teisėtai registruotis Google+ tinkle ir skleisti savo reklamą, tačiau daugiau beveik niekas nepasikeitė, nes G+ puslapiai beveik neturi jokių papildomų funkcijų, kurių nerastume paprastame Google plius profilyje. Vienintelė akivaizdi funkcija, tai savo G+ puslapio įskiepio sukūrimas (alternatyva profilio įskiepiui).

Ir viskas? Taip, tikrai viskas. Daugiau kol kas nėra jokių papildomų funkcijų, kuriomis būtų galima pasidžiaugti susikūrus savo Google plius puslapį. Tas pats informacijos skleidimas tik įmonės vardu.

Kokia prasmė kurti?

Galite turėti savo blogo (ar kito internetinio projekto) puslapį Google plius socialiniame tinkle. Bendrinsite savo ratuose naują puslapį taip pat įsidėsite į savo www puslapį G+ puslapio įskiepį ir taip stengsitės pritraukti naujų žmonių. Ir kas iš to? Kam vargti? Kokia prasmė naudoti savo internetinį projektą reklamuojant jo G+ puslapį? Juk socialiniai tinklai turi suteikti galimybę nemokamai paskelbti reklamą apie jūsų interneto projektą, o ne atvirkščiai. Juk tą pačią informaciją galite pasidalinti tiesiog savo asmeniniame profilyje ir tam nereikės įdėti jokių pastangų papildomai reklamuojant anketą.

Vienintelė racionali priežastis kurti G+ puslapį: jei esate įmonė, kuri dar apskritai nėra užsiregistravusi šiame socialiniame tinkle arba tiesiog turite keletą internetinių projektų, kuriems jūsų nuomone G+ puslapiai yra būtini. Kol kas daugiau racionalių priežasčių nematau. Galbūt ateityje tobulėjant šiai naujai funkcijai bus verta skirti daugiau dėmesio, o dabar manau vienam internetiniui projektui pilnai užtenka paprastos Google+ anketos. Žinoma, jei anketą naudojate tik įmonės ar interneto projekto reklamos tikslams, geriau pradėti viską iš naujo legaliai, sukuriant G+ puslapį, nes galbūt Google, kaip ir žadėjo, pradės blokuoti netikras anketas (be vardo, pavardės ir nuotraukos).

Ko lankytojai ieško mano tinklaraštyje?

Įkvėptas Rokiškio straipsnio peržvelgiau šio blogo Google analitiko duomenis ir iš 100 populiariausių Google paieškos užklausų (viso blogo gyvavimo laikotarpiu) atrinkau 15 juokingiausių frazių, kurių ieškojo mano bloge. Yra nemažai užklausų, kurios visiškai neatitinka šio blogo turinio, todėl derėtų labai trumpai jas aprašyti. Juk negalima nuvilti lankytojų, kurie ieško informacijos visai ne ten, kur derėtų.

  • Porno – nors mano bloge nėra nei vieno straipsnio apie pornografiją, tačiau pasinaudojus paieška galima atrasti net 8 straipsnius, kuriuose esu nekaltai paminėjęs šį žodį. Tai verčia susimastyti. Tiek „meilės” ištroškusių internautų nuviliu nepateikdamas nei trupinėlio pornografijos. Siekdamas ištaisyti šią klaidą rekomenduoju visiems dešiniosios rankos mankštintojams apsilankyti pornhub.com
  • Utenos Friday – apie tai nėra nei vieno įrašo… Nuvyliau nemažai alaus mėgėjų nepateikęs jokios informacijos apie šį alų, o tai jau būtų nusikaltimas vyrams. Utenos Friday – tai naujas Utenos alaus pavadinimas, kurį išrinko konkurso dėka. Deja, jis nėra toks skanus, tad penktadieniui nelabai tinka.
  • Feisbukas registruotis – nors ir dažnai rašiau facebook temomis, tačiau turiu nuvilti, kad tiesiogiai iš mano tinklaraščio į facebook neužsiregistruosite. Jei vis dar neradote, kur reikėtų registruotis į facebook, galiu duoti užuominą. Pabandykite ieškoti registracijos pačiame facebook socialiniame tinkle. Tai tikrai turėtų padėti.
  • Www.vaikai.sms.cr – net neįsivaizduoju, kodėl ir ko bandyta ieškoti būtent mano bloge. Kažkoks jau nebeegzistuojantis subdomenas, kurį galima užregistruoti mobiliojo interneto subdomenų registracijoje. Kadangi jis tikriausiai buvo populiarus, skubėkite jį registruoti ir kurti svetainę apie vaikus…
  • Feisbukas prisijungti – deja, vėl turiu nuvilti, ir prisijungti prie facebook iš mano blogo nepavyks. Jei pamiršote koks „Feisbuko” adresas, tai galiu nuraminti, kad jis vis dar toks pat www.facebook.com. Gal ten surasite daugiau informacijos kaip prisijungti į „feisbuką”. O jei nerasite, parašykite man į el. paštą, bandysim spręsti šią problemą.
  • Porno ru – jei nepavyko mano bloge rasti pornografijos, tai rusiško porno tikrai nepavyks rasti. Kodėl? Aš baisus žmogus ir netoleruoju rusiškų filmų, todėl jais nesidalinu ir savo bloge. Tiesiog prastai moku rusų kalbą, todėl negaliu suprasti labai įdomių porno dialogų. Vien rusiškos aimanos, kurių neišverčia, todėl sunku sekti filmo siužetą. Jei žinote gerų rusiškų porno, kur išverčia aimanavimus i lietuviškas dejones, labai lauksiu nuorodų.
  • Www.feisbukas.lt – suprantu, kad facebook rašosi daug sudėtingiau nei one, bet keičiasi laikai, todėl reikia prisitaikyti. Beje, .lt domeno facebook apskritai nėra išsipirkęs, todėl dar kartą primenu, kad „feisbuko” adresas yra www.facebook.com. Sėkmingo nuotraukų kėlimo su papustomis lupitėmis…
  • Porno.ru – susidaro toks įspūdis, kad mano blogas kažkokia iškrypėlių landynė… net 7 iš 40 papuliariausių raktažodžių susiję su pornografija. Gaila darosi darbštuolių… Jei mėgstate ieškoti pornografijos būtent lietuviškuose tinklaraščiuose pabandykite užsukti į praeivio blogą. Ten bent jau kai kurių straipsnių iliustracijos jums patiks.
  • Striptizas internete – pagaliau galiu nudžiuginti darbštuolius. Nors pornografijos mano bloge nėra, tačiau striptizą rasite šiame straipsnyje. Tikiuosi bandydami jį peržiūrėti prakeiksite mano blogą ir daugiau čia neužsuksite.
  • Wap zaidimu hack – jaunuosius hakerius tikriausiai priviliojo skype pokalbių ištraukos. Pirmiausia išmokite padoriai programuoti ir patys sukurkite nors vieną mobiliojo interneto žaidimą ar kitą projektą, o tik po to svajokite apie hakerio karjerą – pinigus, šlovę, merginas ir visą kitą, ko tikrai nesulauksite hakindami wap žaidimus.
  • Skype sukurimas – skype nėra atvirojo kodo programa, todėl sukurti identiškos programos tikriausiai nepavyks. Nors šia fraze gal ieškojai, kaip sukurti skype botą ir pareklamuoti savo „nuostabų” žaidimą ar kitą „unikalios” idėjos projektą? Turiu nuvilti, kad mano bloge nėra informacijos kaip sukurti tą botą, bet internete pilna pamokų… net youtube galima rasti nemažai video įrašų.
  • Atgalinis laikmatis – kodėl jo reikia ieškoti čia? Kiekvienas (net neišmanusis) telefonas dažniausiai turi laikmatį, kuris skaičiuoja laiką atgal mažėjimo tvarka. O galbūt išvis nesuprantu, ko buvo ieškota…
  • Cyber policija – bandėte kažką apgauti ir jums pagrasino cyber policija, todėl puolėte „googlinti” kas per velnias ta cyber policija ir neradę išsamios informacijos patekote į mano blogą? Cyber-Police – tai Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų elektroninėje erdvėje skyrius. Anksčiau veikė svetainė www.cyberpolice.lt, kurioje buvo pateikti visi minėtojo skyriaus rekvizitai. Dabar juos galime rasti šioje svetainėje.
  • Minusai nemokamai – kokie minusai? Čia juk ne „Kelias į žvaigždės” ir nėra pliusų – minusų vakaro. Bet jei taip atkakliai ieškote nemokamų minusų galiu nudžiuginti. Dedu jums riebų nemokamą minusą, džiaukitės kiek tik širdis geidžia.
  • Nurengimo programa – Galiu nuliūdinti, kad tokios programos nėra (arba aš nežinau). Geriausia, ką internete galima rasti nemokamai – tai pamokos kaip su PhotoShop „nurengti” merginą. Duodu jums keletą nuorodų (nuoroda ir dar viena nuoroda). Kiek juose yra tiesios – nežinau, bet galbūt patenkinsite savo liguistas paieškas.
Toliau sąrašo nebetęsiu, nes jame tik puikuotųsi tokie raktažodžiai kaip nemokamas porno, porno.lt ir t.t. Kiek galima mano bloge ieškoti pornografijos… beveik puse šiandien aprašytų populiariausių ieškomų raktažodžių susije su pornografija. Susidaro toks vaizdas, kad čia ne mano asmeninis tinklaraštis, o nemokamos pornografijos portalas. Visiems porno ieškotojams palinkėčiau nenuleisti rankų (visomis prasmėmis) ir toliau ieškoti pornografijos google pagalba kol galiausiai jūsų kompiuteris pasigaus virusą ir jums teks susirasti realią merginą.
P.S. Po šio straipsnio tikriausiai sulauksiu tik dar daugiau „darbštuolių”, nes dabar jie ieškodami mano bloge rankų darbą skatinančio turinio bent jau ras šį straipsnį.

Google Page Rank atnaujinimas 2011.11.08

Vakar vėl įvyko Google Page Rank atnaujinimas, kuris nebuvo ilgai lauktas ir man neatnešė labai gerų rezultatų. Vieni teigia, kad tai nėra tikrasis atnaujinimas ir po poros savaičių viskas atsistatys kaip buvo, bet niekada tokiomis kalbomis netikėjau. Visi, kam atnaujinimas nebuvo sėkmingas, dažnai panašiai kalba tikėdamiesi, kad savaitės bėgyje ir jie sulauks Page Rank pakylimo ar bent jau atsistatymo. Priešingai nei anksčiau po paskutinio Page Rank atnaujinimo nedėjau beveik jokių pastangų kažką optimizuojant savo projektuose. Rezultatai labai nuspėjami, nors galėjo būti ir geresni.

  • fad.lt PR6 -> PR3
Kaip ir prognozavau nepavyko išlaikyti vos ne stebuklingai įgyto labai aukšto Page Rank. Manau, kad dėl to labiausiai kaltas svetainės turinys, kuris nebuvo žymiai atnaujinimas. Tiesiog ne tokio pobūdžio svetainė, kad turinys būtų dažnai pildomas. Taip pat dingo kažkiek atgalinių nuorodų, kurių jau senai nebe sugaudau…
  • videosmile.lt PR3 -> PR3
Jokių veiksmų svetainės atžvilgiu, todėl jokių geresnių rezultatų. Išlaikė savo turimą Page Rank ir man to pilnai užtenka.
  • insaider.lt PR3 -> PR4
Anksčiau buvau nusivylęs, kad nesulaukiau norimo Page Rank, bet šįkart nededant beveik jokių pastangų sulaukiau pelnyto PR. Manau didžiausią įtaką padarė reguleariai atnaujinamas turinys ir keletas papildomų vertingų nuorodų.
  • wps.lt PR3 -> PR3
Stebiuosi kodėl iki šiol nekrito šios svetainės PR. Tikriausiai kaip ir anksčiau visas Page Rank laikosi, ant visuose projektuose įkeltų atgalinių nuorodų.
  • wapmaster.lt PR3 -> PR3
Po projekto perkūrimo į web versiją šiek tiek buvau sunerimęs dėl busimo Page Rank, bet džiaugiuosi jį išlaikęs ir tikiuosi galbūt ateityje daugiau skirti laiko svetainės optimizacijai.
  • xwap.lt PR2 -> PR3
Tikriausiai vienintelė priežastis, kodėl pratęsiu šio domeno galiojimą, tai kažkodėl pakilęs Page Rank. Vien dėl PR 3 ir domeno amžiaus verta jį pasilikti.

 

Kokie jūsų rezultatai po šio atnaujinimo?