Facebook apklausos

facebook reklama

Vakar pasirodė facebook atnaujinimas, dėka kurio galima savo fanų puslapio sienoje surengti fanų apklausas. Apie šią naujieną jau norėjau aprašyti vakar, bet facebook pilnai nebuvo sutvarkęs apklausos. Įrašius klausimus, bei galimus atsakymo variantus išmesdavo klaidą „Oi, įvyko klaida. Mes viską darome, kad ši klaida būtu ištaisyta…” arba bent jau kažką panašaus, nes tiksliai nepamenu. Šiandien užėjus į šio blogo fanų puslapį sienoje radau visas vakar surengtas apklausas, kurių neleido įkelti. Taigi visas ištryniau ir sukūriau iš naujo. Šįkart apklausa jau išversta į lietuvių kalbą.

Šiek tiek informacijos apie apklausą. Sienoje tarp būsenos ir nuotraukų piktogramų įterpta klausimo piktograma, kurią paspaudus įrašome klausimą ir „Pridėti apklausos nustatymus”. Suvedame norimus atsakymo variantus (galima rinktis ir fanų puslapius kaip variantus). Ties žodžiais „Leisti bet kam pridėti pasirinkimo variantą” bent jau aš patarčiau nuimti varnelę, kad jūsų apklausos nesugadintu fanai. Apžiūrėti kaip atrodo sukurta apklausa galite užėję į šio blogo fanų puslapį www.facebook.com/insaider.lt

Naujas select all skriptas

facebook reklama

Kaip jau tikriausiai visi pastebėjote draugų kvietimas į fanų puslapius visiškai panaikintas. Tačiau toliau yra galimybė kviesti draugus į renginius (įvykius). Aišku yra ir apribojimai. Vienu kartu galima pažymėti tik 100 draugų. Šiame straipsnyje pateiksiu nauja select all java skriptą skirta pažymėti visiems facebook draugams ir aprašysiu kaip juo naudotis (nors manau visi tai jau moka).

Ilgai nepristatinėdamas pateikiu naująjį skriptą: new fb js select all (kadangi jis užima tik vieną eilutę, bet gana ilgas ir netelpa mano dizaine, įkėliau į txt failiuką.)

Naudojimo instrukcija

  1. Sukuriame renginį (kaip tai daryti turėtumėte mokėti patys) ir spaudžiame „+Pasirinkite, ką kviesti”.
  2. Atsidarius langus su draugais naršyklės adreso laukelyje vietoje nuorodos įklijuojame minėtąjį kodą ir spaudžiame enter
  3. Šiek tiek palaukiame kol pažymės pirmuosius 100 draugų ir išsiunčiame pakvietimus

Kuo daugiau pakvietimų jau bus išsiųsta tuo ilgiau reikės laukti įklijavus kodą ir paspaudus enter, nes ilgiau atrenka dar nei karto nežymėtus draugus. Man asmeniškai su google chrome naršykle virš 4000 pakvietimų užtruko išsiųsti apie 4 valandas (daugiau to nežadu kartoti), tad dideliems pakvietimų kiekiams siųsti kol kas geresnio būdo nėra (arba bent jau nežinau).

Sėkmingo ir atsakingo naudojimo.

Paviešink savo darbalaukį

Artėjant Vėlykoms gimė idėja naujai blogerių akcijai „Paviešink savo darbalaukį”. Šios akcijos esmė padaryti savo darbalaukio ekrano nuotrauką (screenshot) ir joje pažymėti 3-5 dažniausiai naudojamas programas ar aplankalus, kurie matosi jūsų darbalaukyje. Juos reikėtu išvardinti pagal svarbumą žemėjančia tvarka (po nuotrauka) ir trumpai aprašyti, kodėl dažniausiai naudojatės. Taip daugiau sužinosime vieni apie kitus, kuo užsiimame virtualiame gyvenime (prie kompiuterio).

Taigi, kaip šios akcijos autorius pirmasis prisidedu ir įkeliu savo darbalaukio nuotrauką, kurioje pažymėjau dažniausiai naudojamas programas (tiksliau nuorodas į jas) bei aplankalus. Google chrome nežymėjau, nes ir taip aišku, kad be naršykles negyvenu (Nors reikėjo ir skype nežymėti).

 

  • Skype – vienas pagrindiniu susisiekimo būdų, neskaitant mobilaus telefono bei el. pašto, todėl tai neatsiejama kompiuterio dalis
  • Macromedia Dreamweaver – labai sena, bet man patogi programa skirta rašyti kodui. Dažnai tenka redaguoti įvairius skriptus, todėl šią programą naudoju labai dažnai.
  • FileZilla Client – nepakeičiama programa norint greitai įkelti failus į hostingą, todėl ją taip pat dažnai naudoju kaip ir Dreamweaver.
  • Photoshop Portable – dažnai tenka kurti dizaino elementus ar tiesiog redaguoti nuotraukas ir t.t, todėl šią programą taip pat tenka gana dažnokai naudotis
  • Facebook – aplankalas, kuri labai dažnai atidarau, nes (kaip jau tikriausiai pastebėjote iš mano straipsnių) domiuosi facebook naujovėmis. Šiam aplankalui gali prilygti nebent tik muzikos ar serveriai.lt aplankalai.

Jei ketinate prisidėti prie šios akcijos būtu malonu, jei apie tai praneštumėte komentaruose, kad galėčiau sekti visus akcijos dalyvius.

Akcijoje dalyvauja:

Socializacija

Vakar nusprendžiau visiškai socializuoti savo blogą ir kartu save. Įvyko du esminiai pokyčiai, kuriuos aprašysiu šiame straipsnyje.
Taigi pradėsiu nuo svarbesnio pokyčio, kurį visi tikriausiai jau pastebėjote. Tai IntenseDebate nauja komentarų sistema. Dėka šios sistemos įgyvendinau jau ankščiau iškilusią užgaidą socializuoti komentarus, kad skaitytojai turintys facebook, twitter ar wordpress paskyrą galėtu prie jos prisijungti ir komentuoti palikdami savo paskyros duomenis. Tai labai patogu, nes nereikia atskirai vesti savo duomenų (el. pašto adreso, svetainės nuorodos ir t.t) taip pat komentare išlieka nuotrauką ar logotipas. Jau ankščiau norėjau sukurti galimybę skaitytojams komentuoti prisijungus facebook paskyrą, tačiau paprastų facebook komentarų įdiegti nenorėjau, nes jie neišlieka mano duomenų bazėje.  Wordpress įskiepių paieškos norimų rezultatų nedavė. Įdiegti įskiepiai deramai neveikė, galbūt dėl mano blogo dizaino kaltės.
Dabar šiek pavardinsiu naujos komentarų sistemos privalumus:

  • Yra galimybė vertinti kitų komentarus „nykščiais”, panašiai kaip facebook;
  • Komentarai labai dera prie mano dizaino;
  • Yra galimybė prenumeruoti ne tik straipsnius, bet ir komentarus;
  • Komentuojant galima pasirinktinai prisijungti net iš 5 socialinių paskyrų;
  • Visi komentarai saugomi mano duomenų bazėje;
  • Komentarus galima rūšiuoti pagal datą, reitingą bei aktyvumą;
  • Komentarų panelė galima konfigūruoti pagal savo norus, nustatyti lietuvių kalbą.

Kitas esminis pokytis labiau susijęs asmeniškai su manimi. Vakar pagaliau susikūriau savo asmeninę twitter paskirą http://twitter.com/insaider36, kurioje jau yra keletas Follower’ių ir norėčiau su skaitytojų pagalba jų sulaukti daugiau. Man asmeniškai twitter paskyros nereikėjo. Ankščiau buvau susikuręs prikolas.net twitter paskyrą vien tik dėl twitter socialinės žymės prikolas.net dizaine (žinau, kad kurti paskyrą vien dėl socialinės žymės iš šono atrodo gana kvailas poelgis), tačiau twitter paskyrą pardaviau kartu su visu projektu. Šįkart paskyrą susikūriau vedinas šiek tiek kitokių motyvų. Aktyviau pradėjęs domėtis bloginimu ir kitais blogais pastebėjau, kad dauguma blogerių turi savo twitter paskyrą ir vedinas bandos jausmo užsigeidžiau ją taip pat turėti. Užsiregistravau twitter.com, suvedžiau savo asmeninius duomenis, paredagavau savo paskyros dizainą, pakviečiau visus gmail pašte esančius kontaktus (kurių yra tikrai nemažai) tapti mano follower’iais ir štai jau turiu ne tik facebook, bet ir twitter paskyrą.

Nuo šiol tikiuosi sulaukti daugiau komentarų savo straipsniuose, o ypač iš facebook, kuriame turiu nemažą auditoriją skaitytojų, nes skaitytojams galbūt bus didesnis noras komentuoti tiesiogiai iš savo facebook paskyros.

Beje jei kas nors taip pat naudojatės twitter būtu šaunu apsikeisti follower’iais (nors žinau, kad tai kvaila, tiesiog esu pagautas entusiazmo).

Populiariausia pavardė facebook’e

facebook reklama

Lietuvoje pastaruosius 5 metus populiariausi vardai buvo tokie:

  • 2006 m. II pusmetį populiariausi vardai – mot. Kamilė ir vyr. Lukas, Matas.
  • 2007 m. mot. Emilija, Kamilė, Gabija ir vyr. Matas, Nojus, Lukas.
  • 2008 m. mot. Emilija, Kamilė, Gabija (II pusmetį – Emilija, Gabija, Gabrielė, Kamilė,Austėja) ir vyr. Matas, Lukas, Nojus.
  • 2009 m. mot. Emilija, Gabija, Urtė ir vyr. Matas, Lukas, Nojus.
  • 2010 m. I pusmetį mot. Emilija, Gabija, Ugnė ir vyr. Matas, Nojus.

(Informacija iš Gyventojų registro tarnybos pateiktų duomenų).
Populiariausios pavardės XX amžiaus Lietuvoje yra šios:

  • Kazlauskas;
  • Petrauskas;
  • Stankevičius;
  • Jankauskas;
  • Žukauskas;
  • Butkus;
  • Paulauskas;
  • Balčiūnas;
  • Vasiliauskas;
  • Sakalauskas.

(Informacija iš Vitalijos Maciejauskienės tyrimo).
O ar kas nors susimastėte kokia populiariausia lietuvių pavardė facebook’e?

Kad ir kaip juokingai skambėtu populiariausia lietuviška pavardė facebooke yra: Nesakysiu. Kokia šios „pavardės” populiarumo priežastis? Galbūt dauguma „emigravę” iš one.lt į facebook.com pabūgo registruotis savo tikrąją pavarde, o galbūt facebook anketos su tokiomis pavardės yra netikros ir naudojamos reklamos tikslais. Nes pagal facebook taisykles, kurių niekas neskaito, galima turėti tik vieną anketą. Norint turėti keletą anketų, bet pritrūkus fantazijos kuriamos fiktyvios merginų anketos su seksualiomis nuotraukomis ir populiariausia facebook pavarde Nesakysiu. Tokios anketos, kaip šaltas alus karštą vasaros dieną, traukia įvairiausius svetimšalius, o ypač turkus, kurie siūlo įvairiausius intymius pasiūlymus fiktyvioms anketos.

Taigi, gal ir man susikurti dar vieną anketą su Nesakysiu pavardę ir organizuoti giminių susitikimą? 😀

Oficialiai pasitraukiu iš wap

Prieš maždaug 8 mėnesius parašiau pirmąjį straipsnį šiame bloge ir jis buvo apie laiko stoką. Šiandien neišvengiamai atėjo ta akimirka, kai dėl laiko ir noro stokos galutinai apleidžiu savo wap projektus ir oficialiai pasitraukiu iš mobiliojo interneto. Jau prieš 8 mėnesius numačiau, kad taip bus, nes su kiekviena savaite vis rečiau užsukdavau peržiūrėti savo wap projektų. To pasekoje teko uždaryti online skaitliukų registraciją, nes neprižiūrėjus projekto į jį pradėjo registruotis užsienio porno svetainės. Nors ir be online skaitliukų registracijos pagrindinis projektas wapmaster.lt toliau sėkmingai veikė.

Kelti lankytojų prašytas dainas į kitą pagrindinį projektą –  xwap.lt kiekvieną mėnesį tapo vis sunkiau ir vienintelio stimulo – svetainės lankomumo, dėl kurio kėliau dainas, nebe pakako. Jau daugiau kaip mėnesį laiko nebekeliu naujų dainų, bet apie svetainės uždarymą ar pan. pačioje svetainėje nepranešiau, nes tai būtu kvaila. Jeigu tik užėjus į svetainę perskaitytumėte užrašą, kad svetainė uždaryta, tikriausiai praeitu noras toliau naršyti. Priežastis, dėl kurios uždariau šį projektą yra tai, kad iš visų projektų xwap.lt reikalavo daugiausiai laiko, o realios naudos beveik nenešė. Parduodavau reklamas už centus (nes tokios rinkos kainos mobiliajame internete), iš kurių ir susidarydavo visas iš xwap.lt svetainės einantis pelnas.

Šiandien atsitiktinai patikrinus xwap.lt page rank nustebau pamatęs, jog PR0. Po sausio 20d. page rank atnaujinimo xwap.lt išsaugojo savo PR2, bet galiausiai jo neteko, nors google paieškos sistemoje svetainė neblokuota. Priežastis dėl ko galėjo prarasti savo page rank tikriausiai labai paprasta. Tiesiog warez projektas su daugybe nelegalių mp3 ir „nedraugiškomis” vidinėmis nuorodomis nevertas dėmesio. Šiek tiek gaila, kad beveik 3 metų senumo, pats pirmasis mano projektas taip nusirito. Žinoma šioks toks lankomumas dar yra (150-250 unikalių lankytojų per dieną), bet jis jokios naudos neneša, nes niekas reklamų beveik nebeperka, o iš admob.com reklamos sistemos gaunu tik kelis dolerius per mėnesį.

Galima paskaičiuoti per kiek laiko xwap.lt projektas galutinai žlugs. Mp3 muzika, kuri patalpinta įvairiose talpyklose greičiausiai jau dabar nebeveikia (bent jau dauguma), nes pvz boxstr.net talpykloje reikia paspausti specialų srauto atnaujinimo mygtuką, kad mėnesiui skirtas srauto kiekis būtu atnaujintas ir būtu pradėtas skaičiuoti iš naujo. Daugiau kaip metų senumo muzika dar turėtu gyvuoti iki šių metų galo, nes maždaug tiek laiko apmokėti 3 nkk.lt hostingo planai, kuriuose nelegaliai talpinu mp3 muziką. Taip, nelegaliai, nebijau to viešai išsakyti, nes kam tai rupi. Jei pats nkk.lt hostingas nesugeba skaičiuoti kiek klientai išnaudoja srauto, tai ką jau kalbėti apie failų priežiūrą, kuriuos kiti talpina. Pvz aš turiu 3 MINI-1 planus, kuriuose duodama tik 10gb srauto, bet aš jo išnaudoju žymiai daugiau ir negaunu jokių įspėjimų. Taigi iki šių metų galo projektas dar turėtu gyvuoti, o vėliau domeną pratęsiu vien dėl mano naudojamo gmail el. pašto adreso, kurį teks pasikeisti.

Kitas projektas wapmaster.lt priežiūros nereikalauja, todėl turėtu ir toliau sėkmingai gyvuoti ir be mano pagalbos. Žinoma šiek tiek „apibyrėjęs” be online skaitliukų registracijos, su neveikiančia redirektų sistema bei „kreivai” veikiančia skaitliukų registracija, kurių neprisiverčiau sutvarkyti po persikėlimo į Vokietijos hostingą. Po persikėlimo tikriausiai yra ir daugiau klaidų, bet nebeturiu jokio noro net atsidaryti wapmaster.lt kodą ir kažką rašliavoti… Gal atradęs laisvesnio laiko ir pajutęs nostalgiją wap’ui kartais patikrinsiu wapmaster.lt svečių knygą, kurioje iki šiol vaikai prašo pagalbos kuriant ar bando reklamuoti savo nevykusius projektus.

Taigi galutinai palieku mobilųjį internetą ir savo wap projektus. Jų neparduosiu, nes vaikai daug pinigų nepasiūlys, ir šiaip įdėjus tiek darbo nesinori kažkam parduoti už kelias šimtines… Domenai bus pratęsiami jei projektai sulauks nors 50 unikalių lankytojų per parą. Savo sprendimu nesigailiu, nes iš ten reikėjo dingti jau senai. Pagaliau išaugau iš šio didelio vaikų darželio, kuri visi vadina mobiliuoju internetu.