Panaikintas fbml

facebook reklama

Nuo šiandien panaikinta fbml aplikacija ir jos nebus galima pridėti prie savo fanų puslapių. Tie fanų puslapiai, kurie jau ankščiau buvo įsidiegę fbml kol kas galės ir toliau naudotis, tačiau nežinia kiek laiko… Tačiau kaip ir ankščiau bus galima kurti ne fbml aplikacijas, kurias teks talpinti savo serveriuose ir jas redaguoti ne pačiame fanų puslapyje.  Joms naudojami specialūs aplikacijų raktai, id ir t.t Deja šis būdas yra sudėtingesnis, nes reikalauja programavimo žinių. Jei pasiryžote mokytis ir patys kurti aplikacijas visą dokumentacija kaip kuriamos aplikacijos anglų kalba rasite http://developers.facebook.com/docs/guides/canvas/

Yra ir lengvesnis kelias, minėtas ankstesniame straipsnyje apie fanų puslapių dizainų kūrimą. Galima nemokamai susikurti aplikacijas. Deja yra keletas minusų: 1)Pagemonto reklama aplikacijos apačioje. 2)Vienam facebook profiliui galima turėti tik vieną aplikaciją, tad jei turite keletą fanų puslapių į kuriuos norite įdėti aplikaciją teks mokėti po 6,25$ per mėnesį už 3 aplikacijas. Žinoma galima naudoti keletą fb profilių, bet tai draudžia facebook taisyklės (nors kam jos rupi).

Po šios facebook „revoliucijos” galbūt sumažės spamerių su fiktyviais puslapias skambiomis antraštėmis „Nuoga Riaubiškytė (video)”, „Paspausk patinka, jei nori pamatyti…” ir t.t. Žinoma, kas turės didelį ryžtą ir toliau terš facebook’ą spamu kurdami ne fbml aplikacijas. Spamas neturėtu išnykti, bet žymiai sumažęs, nes ne kiekvienas vaikas turės pakankamai žinių kaip kurti aplikacijas ir jas panaudoti spamo tikslams.

Auto backlink’ai

Neseniai internete radau gana naudingą SEO besidomintiems žmonėms užsieniečių projektą, kuriame galima nemokamai apsikeisti atgalinėmis nuorodomis su kitais projektais (dauguma anglų kalba) bei nusipirkti aukšto page rank atgalinių nuorodų. Žinoma šis projektas naudingiausias tiems, kurie turi eng projektų (dažniausiai skirtų pajamoms iš adsense). Atgalines nuorodas galima pirkti per paypal arba į savo projektą įsidėti jų kodą ir talpinti auto backlink’us. Už backlinkų talpinimą mokami kreditai, už kurios galima sukurti savo atgalinių nuorodų kampanijas ir nemokamai talpinti savo atgalines nuorodas kituose sistemos dalyvių projektuose.
Trumpai apie sistemos privalumus ir trukumus.
Vieniems pliusas, o kitiems minusas šiame projekte yra tai, kad svetainės priimamos tik nuo PR1. Aš šį apribojimą vertinu teigiamai, nes neužkiša projekto šlamštu. Sistema labai patogi ir tiems, kas visiškai nemoka programuoti, nes yra sukurti įskiepiai populiariausioms tvs: WordPress, Joomla, Drupal. Daugiau apie sistemą galite pasiskaityti patys šioje nuorodoje, nes aš kol kas neturiu galimybės dalyvauti sistemoje. Galbūt kyla klausimas kodėl? Tiesiog neturiu tinkamų projektų su PR, kuriuose būtu galima talpinti auto backlinkus. Be to nežinau kaip į šią sistemą žiūri google ir nežinau ar tai visai legali sistema žiūrint google akimis, tad kol kas nenoriu rizikuoti savo projektų gerove. Tad naudokitės šia sistema atsakingai, nors galbūt ji legali ir nekelia jokio pavojaus jūsų projektams. Tiesiog negaliu kategoriškai sutikti ar paneigti teiginį, kad tokių sistemų, kurios dirbtinai kelia page rank, „nemėgsta” google.
Nusiminėt, kad jūsų projektas dar neturi page rank ir negalite naudotis minėtu projektu? Nebėda, tiesiog pasinaudoję mano ankščiau rašytų straipsneliu apie atgalinių nuorodų katalogus bei šiek tiek pasistengę dėl savo projekto po artimiausio page rank atnaujinimo jau galėsite naudotis auto backlink’ų apsikeitimo sistema.

Aprašytas projektas: http://www.automaticbacklinks.com
Naudojimosi sistema gidas anglų kalba:
http://www.automaticbacklinks.com/automatic-backlinks-setup-guide.html

RSS srauto prenumeravimas

Ankščiau savo mėgiamus blogus pasiskaitinėdavau tiesiog į juos užeidamas tradiciniu būdu kaip į kitas svetaines. Kai atsirado daugiau mėgiamų blogų dažniausiai pamiršdavau užsukti į kai kuriuos iš jų ir jei blogas aktyviai pildomas naujais straipsniais, kai kuriuos tiesiog pražiopsodavau. Taigi nuo šiandien pasinaudojęs Google Reader RSS naujienų skaitymo bei prenumeravimo įrankiu bei google chrome naršyklės plėtiniu Google alerter tik įsijungęs chorme naršyklę dešniajame kampe matau degantį skaičiuką ir paspaudęs ant jo matau kiek yra naujų laiškų gmail pašte ir kiek naujų straipsnių iš mano prenumeruojamų blogų. Nuo šiandien prenumeruoju naujienas ir visų asmeninių blogų, kurie yra mano blogo draugų sąraše. Žinoma ne visi straipsniai ar blogai man aktualūs, bet visada pravartu sužinoti ką nors naujo ar tiesiog išgirsti kito žmogaus nuomonę apie jam aktualius dalykus.

Facebook like + share fbml

facebook reklama


Internete jau senai galima rasti facebook „like” fbml kodą, teko matyti ir primityvų bandymą padaryti like + share skriptą pasitelkiant html. Šiame straipsnyje pateiksiu originalius fbml kodus „Like/patinka” (turinys tik prisijungusiems fanams) ir „Share/dalintis” (paskelbia apie fanų puslapį anketos sienoje) kodus sujungtus į vieną. Kodo esmė: Tik paspaudus patinka galima pasidalinti. Paspaudus dalintis neatidaromas naujas langas, o iššoka ajax lentelė.

Turinio tik prisijungusiems fanams fbml kodas:
[code]<fb:fbml version="1.1">
<fb:visible-to-connection>
Turinys matomas tik prisijungusiems fanams
<fb:else>Turinys matomas visiems</fb:else>
</fb:visible-to-connection>[/code]
Originalus „share” fbml kodas su ajax langu:
[code]<div id="share">
<fb:fbml>
<fb:share-button class="meta">
<meta name="title" content="Fanų puslapio antraštė"/>
<meta name="description" content="Fanų puslapio aprašymas"/>
<link rel="image_src" href="Fanų puslapio logo nuoroda"/>
<link rel="target_url" href="Fanų puslapio adresas"/>
<fb:share-button
showborder="false"
actiontext="share">
</fb:share-button>
</fb:fbml>
</div>[/code]
Sujungus šiuos kodus gauname:
[code]

<div id="share">
<fb:fbml>
<fb:share-button class="meta">
<meta name="title" content="Fanų puslapio antraštė"/>
<meta name="description" content="Fanų puslapio aprašymas"/>
<link rel="image_src" href="Fanų puslapio logo nuoroda"/>
<link rel="target_url" href="Fanų puslapio adresas"/>
<fb:share-button
showborder="false"
actiontext="share">
</fb:share-button>
</fb:fbml>
</div>
[/code]
Norint šiuos kodus naudoti savo fanų puslapyje jums reikės pridėti fbml programą.

  • Spaudžiame „redaguoti puslapį”
  • Randame skiltį „programos” ir spaudžiame ant jos
  • Šios skilties apačioje randame „Statinis FBML”, ties šia programa spaudžiame „Pridėti programą”
  • Tuomet ties ta pačia programa spaudžiame „Eiti į programą”.
  • Lankelyje „Lango pavadinimas:” įrašome pavadinimą, kuris bus matomas fanų puslapio šoniniame meniu.
  • Laukelyje „FBŽK:” (tai ne mano klaida, facebook taip išvertė į lietuvių kalbą) įklijuojame norimą fbml kodą.
  • Spaudžiame „Išsaugoti pakeitimus” ir viskas, jūsų norimas fbml jau veikia.
  • Jei norite, kad jūsų fbml puslapis taptu jūsų fanu puslapio veidu (tituliniu puslapiu):

  • Spaudžiame „redaguoti puslapį”
  • Skiltyje „Valdyti leidimus” ties žodžiais „Pagrindinė kortelė:” pasirenkame fbml puslapį
  • Nuotraukų nedėjau, nes ir taip viską detaliai aprašiau, o jei neaišku apie ką visas šis straipsnis galite gyvai pamatyti kaip veikia kodas: Demontracinis fanų puslapis
    Naudokite šiuos fbml kodus atsakingai.

    Blogerio deklaracija

    Blogerio deklaracija

    Aš esu blogeris. Tai reiškia, kad dalinuosi savo mintimis, žiniomis, patirtimi ir klaidomis su daugeliu žmonių – visais tais, kurie dėl kokių nors priežasčių aplanko mano blogą. Aš neretai klystu, aš esu tik žmogus, tačiau visvien stengiuosi padaryti kažką gero – bent jau dalintis už dyką su kitais tuo, ką turiu – ta pačia patirtimi, žiniomis, mintimis, klaidomis ir nuomonėmis. Todėl aš skelbiu savo deklaraciją.

    Tai ne tik mano deklaracija. Išties, visa ši deklaracija – tai tik mintys, kurias dažnai tenka išgirsti iš kitų blogerių. Tai mintys, kurias išsakė ir didžiausi blogosferos metrai, ir daugybė mažiau žinomų autorių. Tai mintys, kurios kilo iš diskusijų su kitais blogeriais. Tai ir mano mintys. Mintys apie tai, ką gali daryti blogeris, ką jis duoda kitiems, ko jis tikisi iš kitų. Išties gavosi visai nedaug… Vos keletas punktų.

    Man svarbios atgalinės nuorodos

    Man negaila mano parašytų straipsnių – imkite juos. Galite dėtis į savo interneto puslapius, jei jie jums patiko, jei jie gali būti įdomūs jūsų skaitytojams. Tačiau aš esu aš, aš esu straipsnio autorius, todėl aš noriu kelių paprastų dalykų – nuorodos į savo blogą ir į straipsnio originalą. Tikros pilnavertės nuorodos, o ne kažkur paslėpto parašymo kad “Autorius – Kažkasten Kažkurten”. Aš esu blogeris, tai reiškia, kad aš esu ne Kažkas Kažkur, o konkretus blogeris, kurio blogas turi adresą Internete, kurio straipsnis irgi turi adresą Internete. Todėl nuorodos į mano blogą ir straipsnį iš perpublikuojamo straipsnio – tai besąlygiška sąlyga. Ir ją juk lengva įgyvendinti, tiesa?

    Nuorodos straipsnyje – tai straipsnio dalis

    Jei aš įdedu nuorodas į kažką savo straipsnyje, noriu, kad ir šios nuorodos būtų išsaugotos tiksliai tokiame pavidale, kokiame buvo. Nuorodos – tai lygiai tokia pat straipsnio dalis, kaip ir kitas tekstas. Jei aš įdedu nuorodą, o ją kažkas pašalina – tas kažkas sugadina mano tekstą. Aš neleidžiu perpublikuoti savo tekstų, jei šalinate iš jų nuorodas, jas keičiate ar pridedate krūvas savų, visiškai disonuojančių su tekstu. Aš leidžiu perpublikuoti savo tekstus tiksliai taip, kaip jie buvo paskelbti mano bloge. Su visomis nuorodomis, nes nuorodos – tai teksto, internetinio teksto dalis.

    Straipsnis yra straipsnis, o ne redaktorių žaislas

    Taip, man negaila dalinti savo tekstų. Bet aš noriu, kad jie liktų tokie, kokie yra. Neperdaryti į kažin ką, neiškarpyti. Nesumalti į kažką neaiškaus, prisidengiant kažkokiais “mes paredagavome, kad atitiktų VLKK” ar dar kokiais nors išvedžiojimais. Jei aš padariau klaidą – tai mano klaida. Gal būt, netgi sąmoninga. Jei aptikote rašybos klaidą ir galvojate, kad tai mano žiopla klaida, kurią norite pataisyti – žinoma, kad galite tai padaryti. Bet susitikrinkite su manimi, prieš publikuodami. Tai juk paprasta.

    Elementarios etikos normos

    Ir dar, aš noriu, kad jei jau skelbiate mano tekstus, tai būtų daroma etiškai. Aš neduodu leidimo juos perpublikuoti tiems, kas platina ar reklamuoja pornografiją, greitus kreditus ar SEO “optimizavimus”. Neduodu leidimo ir tiems, kas galvoja, kad gali iš blogerių tyčiotis. Aš duodu leidimą tiesiog normaliems padoriems žmonėms.

    Deklaracijos reziume

    Tokia paprasta blogerio deklaracija. Tai ne tik mano deklaracija. Aš tik užrašiau tai, kas sukasi daugelio galvose. Jei esate blogeris, su ja sutinkate – imkite ją ir skelbkite. Jei perpublikuojate blogerių straipsnius – laikykitės jos. Juk tai paprasta – dėti atgalines nuorodas, negadinti nuorodų tekste ir patį straipsnį išlaikyti tokį, koks buvo originalas.

    Nusirašiau iš Simono tinklaraščio. Pritari? Nusirašyk ir tu!

    Nemokami fanų puslapių dizainai

    facebook reklama

    Šiuo metu dauguma rimtesnių fanų puslapių turi susikūrę savo dizainą pasitelkiant photoshopą ir fbml arba mokant pinigus tuo užsiimantiems asmenimis. Yra ir trečioji išeitis nereikalaujanti nei pinigų nei papildomų žinių. Nesenai radau šaunų puslapį, kuriame galima nemokamai susikurti savo fanų puslapiui profesionalų titulinį puslapį ir ne tik. Daug žinių tikrai nereikia, viskas labai suprantama ir paprasta. Yra sukurtas net video kaip susikurti savo dizainą


    Tad jei jau peržiūrėjote video skubėkite išbandyti www.pagemodo.com