Kaip išsirinkti planšetinio kompiuterio klaviatūrą?

klaviatūra planšeteiPlanšetiniai kompiuteriai tampa vis populiaresni šiandieninėje rinkoje, kadangi jie gali būti vadinami tuo aukso viduriuku tarp nešiojamų kompiuterių ir išmaniųjų telefonų. Yra nemažai priedų, skirtų planšetiniams kompiuteriams ir vienas iš jų tai – jų klaviatūros. Jos suteikia vartotojams galimybę planšetiniu kompiuteriu naudotis kaip nešiojamu.

Planšetiniai kompiuteriai turi daug privalumų, tačiau didelės apimties tekstų rašymas kartais gali sukelti sunkumų. Kadangi šie kompiuteriai pamažu tampa populiariausi rašyti elektroninius laiškus, užrašus, kurti prezentacijas ir pan., būtų verta investuoti ir įsigyti į klaviatūrą su įkrovos stotele. Šios klaviatūros paprastai turi tas pačias direkcijas, kurias turi ir standartinės klaviatūros. Dažniausiai jos yra plonos ir lengvos, siekiant suteikti patogumą naudojantis.

Išorinė klaviatūra gali būti bevielė arba prijungiama Bluetooth ryšiu arba gali būti prijungiama per įkrovos stotelę. Kiekvienas iš šių tipų turi ir privalumų ir trūkumų, o viską lemia vartotojo poreikiai ir pageidavimai.

Klaviatūra su įkrovos stotele. Turi tvirtą pagrindą ir sujungiama su įkrovos stotele. Įkrauna ir sinchrozinuoja planšetinį kompiuterį naudojimo metu. Yra pigesnis nei Bluetooth, stabilus ir saugus, daug specialiųjų funkcijų mygtukų. Kita vertus, klaviatūra gali būti sunki, nėra kaip nešiojama, prisitvirtina prie pat planšetinio kompiuterio.

Bluetooth klaviatūra. Prisijungia belaidžiu ryšiu, yra lengva ir plona, lanksti, nešiojama, klaviatūra gali būti naudojama pakankamai toli nuo planšetinio kompiuterio. Tačiau ši klaviatūra yra brangi, gali klibėti rašymo metu, neturi papildomų jungčių, ne visuomet patikimas ryšys.

Rinkdamiesi klaviatūrą planšetiniam kompiuteriui, pirkėjai turėtų nuspręsti koks jos tipas jiems yra tinkamiausias poreikiams patenkinti. Vartojai, kurie naudojasi planšetiniu kompiuteriu toje pačioje vietoje, gali rinktis klaviatūrą su įkrovos stotele, o tie, kurie planuoja kompiuterį nešiotis su savimi, turėtų pagalvoti apie Bluetooth ryšiu prijungiamą klaviatūrą,

Norėdami įsigyti klaviatūrą, vartotojai turėtų apžvelgti svarbius kriterijus, tokius kaip: stabilumas, perkėlimas, specialių funkcijų mygtukai.

Stabilumas. Klaviatūros su įkrovos stotele yra gana sunkios, tvirtos, yra neslystančio paviršiaus, todėl jos yra tikrai stabilios bei patikimos. Kadangi klaviatūra yra prijungiama prie pat planšetinio kompiuterio, ji nejuda, nekliba. Tai yra labai svarbu, nes net ir naudojantis klaviatūra, dažnai reikia paliesti kompiuterio ekraną, o tai gali tapti gana varginančiu veiksmu, jei planšetė judės. Naudojant Bluetooth klaviatūrą, bus reikalingas stovas, tam kad būtų užtikrintas planšetinio kompiuterio stabilumas.

Perkėlimas. Klaviatūros, kurios yra su įkrovos stotele, paprastai yra naudojamos namuose arba biure, jos nėra gabenamos iš vienos vietos į kitą. Kartais klaviatūros gali būti sunkios ir nepatogios, o tai reiškia, kad jos nėra tinkamos nešioti, nors yra ir keletas išimčių. Bluetooth klaviatūros yra gana plonos ir lengvos, todėl jas lengva nešiotis kartu su planšete. Ši klaviatūra taip pat gali veikti kaip pagrindinis valdymo pultas, kol planšetinis kompiuteris yra sujungiamas su garsiakalbiais.

Specialių funkcijų mygtukai. Abejose klaviatūrose yra įrengtą įvairovė specialių funkcijų klavišų. Viršutinėje eilutėje yra keletas skirtingų funkcijų mygtukų, pavyzdžiui, klaviatūra ekrane, ekrano užraktas, šviesumas, garso reguliavimas. Kai kurios klaviatūros turi sparčiuosius mygtukus, kurie nukreips vartotoją tiesiai į elektroninį paštą, internetą, muziką.

Akumuliatoriai bei jų naudojimo ypatumai

akumuliatoriusElektros teikiamais privalumais tenka naudotis vos ne kiekvieną dieną. Tai prietaisai, be kurių tiek asmeninis, tiek socialinis žmogaus gyvenimas būtų daug sudėtingesnis. Vieni prietaisai naudoja kintamą elektros srovę, tuo tarpu kiti nėra tokie priklausomi – jiems reikalingi akumuliatoriai. Tai įrenginiai, kaupiantys elektros energiją bei leidžiantys bet kada ir bet kur pasinaudoti šiuo jų privalumu.

Akumuliatoriai plačiai naudojami moderniuose įrenginiuose. Tai prietaisai, su kuriais tenka naudotis kiekvieną mielą dieną. Mobiliojo ryšio priemonės, nešiojami kompiuteriai, planšetės bei kiti prietaisai palengvina kasdienybę bei suteikia vieną kitą privalumą. Taip, visa tai naudoja sukauptą elektros energiją. Dėka to, šiandien gausu elektros energiją naudojančių prietaisų, kurie nėra apraizgyti laidais ir nėra priklausomi nuo vietos ir laiko. Viskas ko jiems reikia – sukauptos elektros energijos, kuria pasinaudoti yra išties visai nesudėtinga. Tačiau tai ne tik smulki technika.

Akumuliatoriai plačiai naudojami ir kitose srityse. Pirmiausia, galima įvardinti, jog jie gali būti labai įvairaus dydžio bei struktūros, todėl ir jų panaudojimo galimybės yra labai plačios. Tokie energijos šaltiniai gali būti naudojami tiek apšvietimui, tiek dideliuose ir sudėtinguose technikos įrenginiuose. Pavyzdžiui, kiekvieną dieną į darbą, mokslo įstaigą ar kitą vietą tenka važiuoti automobiliu, kurį, kaip žinoma, padeda užkurti būtent akumuliatorius. Be jo sunku būtų pažaboti elektros energiją ten, kur jos nepasiekia laidai ir kur toks sprendimas būtų praktiškai neįgyvendinamas.

Visa riedanti technika, bei sudėtingų technologijų veikimas yra pagrįstas sukauptos energijos naudojimo principu. Jei nebūtų akumuliatorių, sunku būtų įsivaizduoti daugelį šių modernaus pasaulio išradimų. Laimei, akumuliatoriai suteikia daug privalumų. Jų nauda puikiai pritaikoma ir pramonėje, kur įvairūs įrenginiai, keltuvai bei automatizuotos mašinos yra tiesiog būtinos. Čia elektros energiją kaupiantys įrenginiai padeda sklandžiai darbuotis bei užtikrinti, kad technika funkcionuotų tinkamai. Visa tai neabejotinai palengvina darbuotojų darbą bei jų darbo sąlygas.

Akumuliatorių naudojimo ypatumai yra tikrai stebinantys. Be jų sunku būtų ir įsivaizduoti šių dienų technologijas. Būtent jie padeda pažaboti elektros energiją ten, kur įprasti metodai yra tiesiog neįmanomi.

Asmeninis psichologas: kaip įveikti neištikimybę?

psichologasDviejų žmonių santykiai yra gana sudėtingas dalykas. O kartu ir didelis darbas, pasakytų dažnas santykių psichologai Vilniuje. Tam, kad dviejų žmonių draugystė nuolat vešėtų ir džiugintų abi puses, du žmonės turi įdėti ne tik daug pastangų, noro, laiko, bet ir mokėti prisitaikyti prie brangaus žmogaus. Deja, ne visuomet viskas vyksta, kaip sviestu patepta. Šiandien Lietuvoje nemažai porų susiduria su itin sudėtinga santykių kliūtimi – neištikimybe. Psichologai žino, kaip įveikti šią santykių kliūtį, norint susigrąžinti jei ne buvusią santykių skalsą, tai bent vidinė ramybę ir pasitikėjimą savimi.

Praeičiai vietos ateityje nėra

Dažnas psichologas pataria, jog norint įveikti ištikimybę, reikia su ja susitaikyti. Daugelis porų susigadina visus tolimesnius santykius po to, kai viena pusė tampa ištikima, o kita atleidžia, nors viduje pyksta. Taip būti neturėtų. Jei poroje nutiko taip, kad kažkas suklydo, labai svarbu nuspręsti, kur link toliau santykiai pasuks. Jei esate tas žmogus, kuriam teko sužinoti apie neištikimybę, atvirai paklauskite savęs, ar vis dar norite su šiuo žmogumi būti. Jei taip, laukia didelis darbas. Turite išmokti atleisti ir pamiršti šį nemalonų įvyki, kad jis ilgainiui nesužlugdytų Jūsų santykių. Jei jau susitaikysite su neištikimybę, privalote žinoti, jog geriausia gyventi toliau – tą žinią ištrinti iš atminties. Nereikėtų nuolat galvoti, kad štai Jūsų žmogus kažkada lietė ar galvojo apie kitą, nes tokios mintys gali išvaryti iš proto ir su laiku privesti prie neapykantos partneriui. Taip pat labai blogas, dažniausiai moterų, įprotis – nuolat prikišti apie partnerio suklydimą. Jei jau atleidote šią klaidą, turite gyventi taip, lyg jos nebūtų buvę. Privalote savo brangiu žmogumi ir toliau pasitikėti, kitaip atleisti nė neverta, nes nuolatinis moralizavimas ar nepasitikėjimas taip pat ilgainiui sugadins santykius.

Gyvenime laukia dar daug šansų

Visgi, kartais nutinka taip, kad neištikimybė porai tampa nepakeliama ir galutinai išardo dviejų žmonių santykius. Jei pasirenkate nutraukti bendravimą ir gyventi toliau atskirus gyvenimus, tai taip pat nėra blogai, tiesiog tokiam pokyčiui reikia pasiruošti. Dažnai po skyrybų dėl neištikimybės žmonės kreipiasi pagalbos. Psichologas gali padėti išgyventi šį sunkų etapą ir išmokyti vėl pasitikėti priešingos lyties atstovais. Labai svarbu pripažinti sau, jog nesate kaltas dėl kito žmogaus neištikimybės ir kad tai nėra normalus gyvenimo būdas. Psichologas mielai patars, kaip pakeisti gyvenimo būdą, kad nesijaustumėte nuolat prislėgti. Norite pradėti gyvenimą iš naujo ir vėl pasitikėti savo jėgomis? Pakeiskite kasdienius įpročius ir laisvalaikio pomėgius. Galima pradėti nuo visiškai paprastų dalykų: keliauti kitu keliu į darbą, gaminti egzotiškus naujus patiekalus, plėsti pažinčių ratą, lankytis dar nematytuose renginiuose. Nauja patirtis padės išlaikyti orumą ir suprasti, jog pasaulyje dar yra daug Jumis besižavinčių žmonių, kurie verti Jūsų pagarbos ir pasitikėjimo.