Įrankiai nuomai efektyviam finansų planavimui

irankiai nuomaiLietuviai – taupi ir darbšti tauta. Praktika rodo, kad daugelį namų ūkio, statybos ir renovacijos darbų esame pasiryžę atlikti savarankiškai, taupydami darbuotojų samdymui skirtas išlaidas. Čia svarbų vaidmenį atlieka ir irankiai nuomai – tai patogus sprendimas, leidžiantis dirbti su naujausiais žinomo gamintojo įrankiais, neišleidžiant itin didelių sumų jų įsigijimui.

Kokybiški statybiniai įrankiai reikalauja didelių išlaidų

Statybiniai įrankiai – prekių kategorija, reikalaujanti gana didelių išlaidų. Ypač tuomet, jei norime dirbti su profesionalia technika, kuriai keliami išskirtinai aukšti patikimumo ir eksploatacijos reikalavimai. Natūralu, kad naujausių modelių įranga leidžia orientuotis į tikslius ir greitus darbo rezultatus, mažina nelaimingų atsitikimų riziką ir prastovas darbuose. Su tokiais įrankiais dirbti kur kas lengviau ir paprasčiau. Beje, svarbu prisiminti, kad kiekvienam darbui reikalingi skirtingi įrankiai. Dažna klaida – bandymai vienu prietaisu atlikti kelias, šiam įrankiui netinkamas funkcijas. Paprastai tokie sprendimai ne tik pareikalauja daugiau laiko, bet ir didina susižeidimo tikimybę.

Kaip technikos nuoma padės sutaupyti?

Jei nusprendėte savarankiškai atlikti statybos darbus, jums reikės daugybės įrankių. Vienas iš sprendimų – nusipirkti viską, ko prireiks. Tačiau susitaikykite su tuo, kad toks sprendimas pareikalaus didelių investicijų. Tiesa pasakius, gali būti, kad darbuotojų samdymas yra pigesnis pasirinkimas. Žinoma, visuomet galite įsigyti prastos kokybės ir nežinomo gamintojo įrankius, kurie nebus brangūs, tačiau negalės užtikrinti optimalių rezultatų – tokie įrankiai greitai lūžta ir genda, nėra pritaikyti didesnėms darbų apkrovoms ir sudėtingoms darbo sąlygoms. Kitaip sakant, jei siekiate optimalių rezultatų, rinkitės statybinių įrankių nuomą – tai puikus sprendimas, padėsiantis taupyti ir orientuotis į maksimalius tikslus.

Statybinės įrangos nuomos bendrovės individualiems jūsų lūkesčiams

Kitas žingsnis – išsirinkti patikimą ir jūsų lūkesčius atitinkančią nuomos bendrovę. Siūlome bendrauti su įmone, kuri siūlo išskirtinai didelę prekių pasiūlą. Taip būsite tikri, kad šios bendrovės tikslas – tobulėti profesinėje srityje ir savo klientams siūlyti aukščiausios kokybės įrankius. Galiausiai, turėsite galimybę rinktis iš didelio įrankių asortimento, kuris atitiks individualius jūsų poreikius, nepriklausomai nuo suplanuoto darbo pobūdžio. Kad būtumėte tikri įrankio kokybe, visų pirma pasidomėkite jo technine charakteristika. Jei abejojate dėl savo sprendimo, pasitarkite su nuomos bendroves darbuotojais. Iš anksto pasiklauskite, kokios yra įrankių nuomos sąlygos, ar galėsite pratęsti nuomos sutartį, ar gausite pakaitinį įrankį pirmajam sugedus, kaip įranga bus pristatoma ir atsiimta (itin aktualu, jei norite dirbti su didelio svorio mašinomis ar statybine technika).

 

Biuro baldų nuoma: ar verta?

Biuro baldų nuomaKokybiškam darbui biure būtina įsigyti ergonomiškus baldus. Kadangi jų kaina nėra maža – daugelis įmonių naudojasi nuomos paslaugomis. Biuro baldų nuoma Lietuvoje nėra labai sena paslauga. Ji ypatingai išpopuliarėjo paskutiniu metu. Paprasčiausiai, šiuo metu biurai labai intensyviai “auga”, tad jų savininkai turi svarstyti, ar geriau nuomoti, ar pirkti baldus.

Biuro baldų nuoma yra paprasta ir patogi paslauga, kuri gali būti atliekama internetu. Jeigu norite sutaupyti papildomai laiko – pasinaudokite žemiau mūsų paminėtais patarimais.

  1. Nuomotis galite ir tokius baldus, kuriuos nusipirkti būtų paprasčiausiai ne pagal kišenę. Daugelis žmonių nori pirkti ergonomiškus ir stilingus baldus, tačiau jų kaina yra didelė ir ne kiekvienam verslininkui įkandama. Tokiu atveju labai naudinga pasinaudoti nuomos galimybėmis, kadangi kainuoja kur kas pigiau, tačiau lygiai taip pat galėsite naudotis įsigytais baldais.
  2. Nuoma labai giriama ir todėl, kad dažniausiai pradedantieji verslininkai paprasčiausiai neturi pinigų įsigyti reikalingiems baldams. Tokiu atveju biuro baldų nuoma tampa ne tik kad galimybe, tačiau būtinybe, kuri gali padėti sėkmingai žengti pirmuosius verslo žingsnius.
  3. Nuomotis baldus labai patogu, kadangi nereikia gaišti laiko ieškant tobuliausių baldų į kuriuos galima būtų investuoti didelius pinigus. Jeigu išsinuomosite baldus ir pamatysite, kad jie Jums nelabai patinka – galėsite grąžinti. Jeigu nusipirksite, žinoma, tikrai niekas nenorės veltui išmesti didelius pinigus, kurie buvo skirti baldams.
  4. Nereikia pergyventi, kad jeigu baldai bus sugadinti – teks juos įsigyti. Kiekviena įmonė nusistato savus kriterijus, kuriuos reikia perskaityti dar prieš skolinantis.
  5. Nuomoti baldai dažniausiai pristatomi iki pat namų durų. Taigi, Jums nereikės gaišti savo laiko ir keliauti pasiimti baldų arba samdyti įmonę, kuri tai atliktų. Viskas bus padaryta už Jus.

Biuro baldų nuoma yra puiki paslauga, kuria pasinaudoja vis daugiau žmonių. Nepamirškite, kad baldus nuomoti galima ne tik biuro erdvei, tačiau ir namams.

Tinkamai pasirinkti biuro baldai – sėkmingas darbas.

Paskolos su turto įkeitimu – 3 svarbiausi žingsniai

paskolos su turto įkeitimuIlgalaikės paskolos su turto įkeitimu skirtos žmonėms, planuojantiems būsto remonto darbus, ketinantiems pradėti statybų ar jų rekonstrukcijų užduotis, norintiems pirkti žemės sklypą ar kitą didesnės vertės pirkinį. Kad paskola būtų tikslinga, o jos išmokėjimas nekeltų finansinių sunkumų ateityje, racionaliai įvertinkite savo skolinimosi galimybes. Jei abejojate, pasitarkite su finansininkais ar kredito unijos darbuotojais.

Kas yra paskola su turto įkeitimu?

Paskolos su turto įkeitimu yra itin patogi ir greita finansavimo forma, atitinkanti daugelio klientų poreikius. Nors kiekviena kredito įstaiga siūlo individualias paskolos suteikimo sąlygas, paprastai skolinamų pinigų suma siekia iki 50 000–70 000 eurų, o paskolos grąžinimo terminas – 15–20 metų.

1. Įvertinkite savo skolinimosi galimybes

Kiekvienai kredito įstaigai svarbu, kad savo tikslų siektumėte apdairiai ir įvertinę visas aplinkybes. Visų pirma, siūlome pasinaudoti preliminaria paskolos suteikimo skaičiuokle, kad numatytumėte, kokias įmokas turėsite mokėti kiekvieną mėnesį. Šią sumą stenkitės atsidėti kiekvieną mėnesį, kad įsitikintumėte, kad pinigų trūkumas nesukels finansinių sunkumų, nepakeis jūsų ir jūsų šeimos buities. Tiesa, nepamirškite, kad preliminarūs skaičiavimai nėra tikslūs, todėl individualiu atveju būtina pasikalbėti su pasirinkta kredito įstaiga, kuri, įvertinusi jūsų finansines galimybes ir išsikeltus poreikius, pateiks optimaliausią pasiūlymą individualiu atveju.

2. Rinkitės jūsų lūkesčius atitinkančią kredito uniją

Jei nusprendėte pasiimti paskolą, išsirinkite jūsų išsikeltus kriterijus atitinkančią kredito įstaigą. Siūlome įvertinti Šeimos kredito unijos privalumus – unija siūlo itin lanksčias ir patogias paskolos su turto įkeitimu sąlygas. Bendrovė suteikia paskolas iki 70 000 eurų ir nekontroliuoja paskolos panaudojimo (iki 12 000 eurų). Jei pageidausite, paskolą galėsite grąžinti anksčiau laiko be jokių papildomų mokesčių. Dar vienas privalumas – itin greitas sprendimo priėmimas (paprastai paskolos išdavimo sprendimas priimamas per 1–2 dienas). Be to, kredito unija, taupydama kliento laiką ir išlaidas, daugeliu atveju atlieka savarankišką įkeičiamo turto vertinimą, todėl visi formalumai sutvarkomi lengviau ir greičiau.

3. Pristatykite reikalingus dokumentus

Įvertinę savo finansines galimybes dėl skolinimosi, atvykite į pasirinktą kredito uniją ir pateikite reikalingus dokumentus – prašymo formą dėl paskolos gavimo, laidavimo paraišką, pasirašytą sutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo. Kredito unijai taip pat reikės pristatyti asmens tapatybę patvirtinančio dokumento (asmens tapatybės kortelės arba paso) kopiją.

 

Greitieji kreditai greitam problemų sprendimui

greitieji kreditaiTikriausiai jau teko girdėti apie greituosius kreditus. Šiuo metu jie tampa vis populiaresni. Priežastis paprasta – greitieji kreditai yra greitas ir paprastas būdas pasiskolinti reikiamą pinigų sumą. Kai neturite galimybės arba tiesiog nesinori skolintis iš draugų ir šeimos narių, kreditas gali būti jūsų bilietas iš sunkios padėties. Greituosius kreditus galima pasiimti beveik viskam – gydymui, studijoms, kelionei, remontui, automobiliui ir būstui. Tik nuo jūsų priklauso, kam pinigus išleisite, tereikia nepamiršti vieno svarbaus dalyko – atsakingai įvertinti savo galimybes pasiskolintus pinigus grąžinti.

Kas gi yra tas greitasis kreditas?

Greitasis kreditas – tai greitai gaunama ir per trumpą laikotarpį grąžinama paskola. Tokios paskolos privalumai – ją galite gauti patogiu metu, grąžinti – jūsų pasirinktu grafiku. Be to, jūs patys galite nuspręsti, kokią sumą skolinsitės ir per kiek laiko ir kokio dydžio dalimis ją gražinsite. Greita paskola internetu yra suteikiama praktiškai kiekvienam – puiki išeitis tiems, kuriuos užklupo netikėtų išlaidų lietus. Greitąjį kreditą galite gauti paskolų ir kreditų įmonėse, kurios suteikia tokius kreditus.

Problemas spręskite greitai

Kartais būtini daiktai sugenda pačiu netinkamiausiu metu. Neretai šalia to atsiranda ir kitų papildomų problemų. Ne veltui sakoma – bėdos po vieną nevaikščioja. Neužsivedus automobiliui, sugedus skalbimo mašinai ar trūkus vamzdžiu ir vandeniui užliejus butą, nebėra laiko tapyti pinigus. Tokiu atveju griebiamės už galvos ir galvojame, kaip užmokėti už remontą. Galbūt jums trūksta net visai nedidelės sumos, tačiau iki algos dar likusios kelios dienos, o laukti ilgiau negalite. Tokiu atveju reikėtų prisiminti, kad visiems, kurie neturi santaupų juodai dienai, kreditai remontui yra išeitis iš susidariusios laikinos finansinės krizės.

Kai be automobilio – nė iš vietos

Šiais laikais be automobilio – kaip be batų. Jeigu lauke oras gražus, galima pasinaudoti dviračiu ar pasivaikščioti, tačiau Lietuvoje toks oras džiugina tik mažąją metų dalį. Automobilis šiuolaikiniam skubančiam žmogui padeda sutaupyti daug laiko ir palengvina kasdienes keliones į darbą ar studijas, vaikų vežimą į darželį ar mokyklą. Ką jau kalbėti apie tai, kaip stipriai automobilis reikalingas gabenantiems sunkius nešulius ir daiktus. Jeigu staiga iškilo būtinybė remontuoti arba pirkti naują automobilį, bet neturite reikiamos pinigų sumos, gyvenimas gali apkarsti. Tokiu atveju kentėti nebūtina – jums gali pagelbėti greitieji kreditai automobiliui. Visų greitųjų kreditų įmonių paskolų išdavimo kriterijus lengva rasti internete, todėl galite be vargo išsirinkti geriausiai jūsų galimybes ir poreikius atitinkančią paskolą automobiliui įsigyti ir sutaupyti daug laiko.

Kaip suteikiami greitieji kreditai internetu?

Pirmiausiai internete išsirinkite jums palankiausią kreditų įmonę ir jos internetinėje svetainėje užpildykite kredito paraišką. Nusiųsta paraiška bus nagrinėjama. Paprastai toks nagrinėjimas užtrunka vos 10-15 min. Jeigu atitiksite visus greitųjų paskolų įmonės reikalavimus, sulauksite teigiamo atsakymo – jums bus suteiktas greitasis kreditas. Tada beliks patvirtinti savo sąskaitą, į kurią gausite pinigus. Užpildžius formą, paprastai reikia pervesti 1 euro centą į kredito įmonės sąskaitą. Taip kreditorius gaus jūsų banko sąskaitos numerį ir nereikės bijoti, kad jį užrašėte neteisingai. Sąskaitą patvirtinus, netrukus galėsite džiaugtis pinigais.

Pirmąjį kartą skolinantis kredito įmonėse dažnai netaikomas kredito komisinis mokestis. Taip pat neretai siūlomos patrauklios akcijos, o lojaliems klientams taikomos išskirtinės lojalumo programos. Greitųjų kreditų bendrovės vadovaujasi paprastais ir lanksčiais darbo principais ir orientuojasi į šiek tiek mažesnes sumas, bet visiškai pakankamas tam, jog padėtų jums gyventi patogiai. Taigi, jeigu jus sudomino greitieji kreditai, skirkite laiko paieškoms ir kreipkitės į šias bendroves vien tam, jog sužinotumėte jų darbo principus – galite likti maloniai nustebinti.

Naudingi patarimai ieškantiems profesionalaus vestuvių vedėjo

vestuviu vedejaiŠiandien vestuvių vedėjų arba save tokiais laikančių žmonių yra tikrai daug, todėl kyla grėsmė išsirinkti vestuvių vedėją, kuris gali gerokai apsunkinti ar net sugadinti jūsų šventę. Taigi, prieš nusprendžiant užsisakyti vieno ar kito profesionalo paslaugas, reiktų atlikti namų darbus ir nepatingėti susirinkti informaciją, esančią internete, įvairiuose vestuviniuose leidiniuose ar net apsilankyti vestuvių parodose. O kad viską būtų paprasčiau padaryti, pasufleruosime kelis pagrindinius klausimus, kuriuos reiktų užduoti potencialiam jūsų vestuvių vedėjui.

Kokia vestuvių vedėjo darbo patirtis? Vestuvių organizatoriai nerekomenduoja rinktis pradžiamokslio, kuris dalyvavo vos keliose vestuvėse, pirmenybę geriau teikti bent kelių metų patirtį turintiems profesionalams. Be to, reiktų pasidomėti ir buvusių klientų atsiliepimais, paprašyti rekomendacijų. Nemažai informacijos apie vestuvių vedėją galima rasti internete, socialiniuose tinkluose ar įvairiuose pokalbių forumuose.

Ar darbas pramogų srityje yra pagrindinė žmogaus veikla? Būtų išties sudėtinga įsivaizduoti tikrą savo amato specialistą, kuris vestuves veda tik savo malonumui, o visą likusį laiką dirba statybininku, santechniku ar architektu.  Vestuvių vedėjai valgo duoną iš savo talento ir „aštraus liežuvio“, todėl tikri profesionalai nesėdi be darbo. Paprastai itin paklausių, patyrusių ir vertinamų vedėjų darbo grafikas yra labai įtemptas.

Ar vedėjas dirba vienas ar turi savo komandą? Vestuvių organizatoriai tikrai nerekomenduoja rinktis vedėjo, muzikanto ar DJ-aus viename. Žinoma, toks pasiūlymas atrodo visai patrauklus, tačiau ne veltui sakoma, kad devyni amatai, dešimtas – badas.  Tad reiktų išsiaiškinti ar vedėjas dirba vienas ir jums teks papildomai ieškoti muzikantų, ar vedėjas gali pasiūlyti visą paslaugų „puokštę“. Tiesa, pastarasis variantas brangesnis, tačiau nereikės sukti galvos ar vedėjas ir muzikantai yra susidirbę, ar sugebės tinkamai vienas kitą papildyti.

Ar profesionalas gali pateikti preliminarų vakaro scenarijų iki pasirenkant jį vedėju? Profesionalūs vestuvių vedėjai visada pateiks savo pasiūlymą, pasiūlys susitikti „gyvai“ arba suorganizuoti vaizdo konferenciją , kad galėtų geriau įsigilinti į jūsų viziją bei norus.

Kiek jums kainuos vestuvių vedėjo paslaugos? Reiktų atminti, kad pigiai ir skaniai nebūna, todėl, norint įspūdingos ir nepamirštamos šventės, teks susitaikyti su mintimi, kad reikės plačiau praverti piniginę. Tikrus savo amato profesionalus galite rasti Visivedejai.lt.

 

 

Finansininko darbas

palukanu skaiciuokleTokius dalykus, kaip veikia palukanu skaiciuokle, dažnas iš mūsų sužinome tik kartais, ir tik dėl to, kad patiems prireikia imti paskolą. Kitu atveju galima pragyventi visą gyvenimą, nieko apie tai nežinant. Nebent – esate finansininkas. Žmonėms, gyvenantiems skaičių ir ekonomikos pasaulyje, palukanu skaiciuokle yra pažįstamas reikalas, kaip ir daugybė kitų ekonominių, finansinių terminų. Kalbamės su finansininku Tomu ir prašome jo papasakoti, kokių žinių žmonės paprastai turi apie ekonomiką, ir apie ką jiems dar vertėtų daugiau pasidomėti.

Kokius žmonės turi stereotipus apie paskolas?

Dažniausiai stereotipinės nuomonės pasitaiko ten, kur nėra jokios patirties ir asmeninio susidūrimo. Tada ir paskolos palukanu skaiciuokle netinkamai suvokiama, ir visi skolinimosi procesai. Tačiau, žinoma, yra žmonių, kurie niekada nėra linkę tikėti apkalbomis ir susidaryti mitinių nuomonių. Pirmiausia jie visuomet yra linkę pasitikėti savo turima duomenų ir žinių analize. Yra tokių, kurių neįtikinsi netiesa, jie pirma patys viską norės patikrinti. Aišku, deja, yra ir tokių, kam nėra svarbu tikslūs faktai, ir jie tiesiog norės pasirodyti protingi arba įdomūs prieš kitus, o gal gėdysis pasakyti, kad iš tiesų nežino, kas yra kintamu palukanu skaiciuokle, ir dėl to iškreipinės bei platins neteisingą informaciją. Tie, kas yra asmeniškai susidūrę, paprastai bent jau žino, kaip veikia kredito palukanu skaiciuokle. Stereotipai, kurie yra klaidingi, tai, kad paskola žmogui yra tik blogas dalykas, kad tai klaida, kad tai netgi sukčių afera. Visokių būna žmonių su klaidingais įsitikinimais. Tiesa, mes savo darbe su tokiais paprastai nesusiduriame. Dažniausiai ateina žmonės, jau žinantys pagrindinius faktus ir dėl to galintys tinkamai į viską reaguoti ir tinkamai apskaičiuoti. Kadangi niekas nedrįsta nepasidomėjęs atlikti kažkokių skolinimosi veiksmų, dėl to daug ką jau žino iš anksto.

Ką reikėtų žinoti apie palūkanas?

Paprastai viską sužinome tada, kai reikia skolintis, kai domina mažas kreditas ar paskola bustui. Tačiau ir žinoti kažko labai keisto čia nėra ko. Tiesiog palūkanų normos yra įprastas dalykas kiekvienoje skolinimo veikloje. Tam tikrus palūkanų rodiklius reglamentuoja įstatymai bei Lietuvos bankas, kitus leidžia reguliuoti pačiam skolintojui. Iš esmės, nėra įmanoma pasiimti ilgalaike paskole su kažkokiomis nerealiomis palūkanomis, pasiskolinti 1, o grąžinti 10. Tai neįmanoma, nes to neleidžia valstybė. Nebent tai vyksta neoficialiai, tarp giminių ar pan.

Kaip paskolos susiję su ekonomine krize?

Tam tikri ekonomistai mato tame ryšį, kiti jį neigia. Sunku pasakyti, nes kaskart ekonominė krizė būna tikėtina, bet drauge neplanuota. Dažnai susidaro sąlygos, kada jau galėtų būti ekonominė krizė, kartais tai turi ryšį ir su tuo, kaip bankuose keičiasi metine palukanu norma. Tačiau ne visada taip yra, taip pat dažnai tai ir nebūna išvis susiję. Tačiau galiausiai tenka pripažinti, kad prognozės tėra prognozės, ateities mes negalime matyti, todėl ir palukanu normu skaiciuokle yra apytikrė bankuose, ir kalbos apie ekonominę krizę irgi yra tik kainos.

Kokios dabartinės prognozės?

Kol kas jos skiriasi į dvi šakas. Vieni tvirtina, kad bus labai didelė ekonominė krizę, didesnė ir baisesnė, negu buvo iki šiol. Todėl tie, kas taip tiki, jau dabar labai taupo ir „perdėlioja šachmatus“ savo finansiniame gyvenime. Kiti mano, kad viskas tik gerėja ir nieko panašaus tikrai nebus. Tad kaip matome, turime dvejopas prognozes, beveik galima statyti, kieno jos pasitvirtins.