Kreditas naujam planšetiniam kompiuteriui

kreditasAplink tiek daug naujovių, kad sunku darosi nuo jų neatsilikti. Naujai pristatomi išmanieji įrenginiai, naujausios kartos telefonai bei planšetiniai kompiuteriai užgniaužia kvapą. Juos tiesiog norisi įsigyti, norisi neatsilikti nuo modernaus gyvenimo, tačiau tenka sutikti, jog šių produktų kainos kartais būna ne mūsų kišenei. Būtent todėl kreditas pateikia itin puikias sąlygas naujo planšetinio kompiuterio įsigijimui.

Apie planšetinį kompiuterį tenka pasvajoti dažnai, tačiau ryžtis jo įsigijimui nesinori vien dėl jų kainos. Pinigų ne visuomet pakanka asmeniniams poreikiams patenkinti ar net kasdienėms išlaidoms, tad ką ir kalbėti apie išmaniojo įrenginio įsigijimą, kuris gali kainuoti net ir kelis tūkstančius. Tačiau situacija nėra tokia prasta, kokią galima įsivaizduoti. Planšetinis kompiuteris gali būti puikus pagalbininkas tiek kasdienybėje, tiek darbe. Galbūt derėtų susimąstyti jo įsigijimo? Pinigų juk galima visai nesudėtingai ir pasiskolinti.

Pinigų gali įvairiose situacijose pritrūkti, tačiau, kai aplink tiek gausu įvairių akcijų, norisi surizikuoti. Jei iki naujo kompiuterio trūksta visai nedaug, kreditas gali ištiesti draugišką pagalbos ranką. Pasiskolinti keli šimtai litų gali palengvinti visą pirkimo procesą ir suteikti tokį malonumą, kuriam nesiryžtumėte įprastais atvejais. Tenka sutikti, jog akcijos galioja ne visą laiką, tad kredito paėmimas gali būti visapusiškai naudingas sprendimas naujo pirkinio įsigijimui. Akcija leidžia sutaupyti, o kreditas paskolina tokią pinigų sumą, kurios reikia.

Pasiskolinti patogu, tačiau nederėtų pamiršti ir apie pačių pinigų grąžinimą kredito bendrovėms. Laikraščiuose ar televizijoje galima pamatyti ne vieną istoriją, kurioje neatodairiškas skolinimasis žmones priveda prie finansinės katastrofos. Svarbu pasverti savo finansus, kad vėliau nereikėtų gailėtis, ir paskolos ėmimo metu įsiskaityti į visas sąlygas. Rekomenduojama ir pasikonsultuoti, nes ne visi paskolos teikimo punktai gali būti aiškūs ir lengvai suprantami.

Taigi, kreditas atveria duris patiems įvairiausiems sprendimams. Naujas pirkinys gali pradžiuginti širdį ir palengvinti kasdienybę, tačiau šiam malonumui dažnai nesiryžtama dėl savo finansinės būklės. Tačiau tenka pripažinti, jog dabar visa tai paprasta, kadangi pinigų galima visai nesudėtingai pasiskolinti. Paskola palengvina apsipirkimo procesą ir sukuria patogias bei lanksčias šių pinigų grąžinimo sąlygas.

Prezervatyvų raida

prezervatyvaiMūsų laikų visuomenėje priimta, kad prezervatyvai – tai labiausiai paplitusi kontraceptinė priemonė norint apsisaugoti nuo nepageidaujamo nėštumo. Kai kurie nepamiršta ir to, kad ši barjerinė apsisaugojimo priemonė beveik iki nulio sumažina tikimybę susirgti lytiniu keliu plintančia liga. Tačiau vis tiek susiformavęs požiūris, kad mylintis saugiai visų pirma stengiamasi išvengti pastojimo. Tačiau ar taip buvo visada? Paanalizuokime šios prekės istoriją.

 Sargių ištakos siekia net Senovės Romą. Priešingai nei dabar, tuomet niekas negalvojo apie galimybę apsisaugoti nuo pastojimo. Religijos atžvilgiu tai vertino kaip baisią nuodėmę stengiantis išvengti to, kas natūralu. Tačiau ir pagrindinis šios prekės tikslas buvo kitoks – apsisaugoti nuo nevaldomai lytiniu keliu plintančių ligų. Labiausiai iš jų buvo paplitęs sifilis.

Ši prekė tais laikais nebuvo masiškai naudojama. Ją galėdavo gauti tik išrinktieji arba sugebantys jais apsimesti. Kadangi jų naudojimas buvo smerkiamas, niekas apie tai viešai nekalbėdavo. Tiesa, juos buvo galima naudoti ne vieną kartą, todėl kartą įsigijus tai tapdavo labai vertingu daiktu. Masinė gamyba būtent vienkartinių prezervatyvų prasidėjo tik XIX a. viduryje.

Mums visiems įprastus prezervatyvus iš latekso pradėjo gaminti tik maždaug prieš 100 metų. Tačiau ankstesniems gamintojams fantazijos netrūko: buvo gaminta iš žuvų pūslių, gyvūnų žarnų, odos ar kailio, net iš šilko. Šiuo metu turbūt nedaugelis iš mūsų norėtų išbandyti ankstesnių laikų egzotiką.

Lateksas tai taip pat medžiaga, kuri laikui bėgant taip pat tobulėjo ir vystėsi. Jei maždaug prieš 100 metų tai buvo gana kieta, nelabai maloniai kvepianti ir netampri medžiaga, tai dabar ji gali būti įvairių aromatų bei itin plona medžiaga. Iš to visai neseniai buvo atrasta nauja medžiaga, tinkanti barjerinių kontraceptinių priemonių gamybai – poliizoprenas.

Būtent poliizoprenas sukėlė naują evoliuciją šios kontraceptinės priemonės gamyboje. Tai medžiaga, kuri itin elastinga, labai švelni, neturi jokio specifinio gumos ar latekso kvapo. Šiuo metu taip vadinami prezervatyvai be latekso, kurių populiarumas ir perkamumas nuolat auga. Iš populiariausių galima paminėti Durex RealFeel, Mates Skyn ar Pasante Unique.

Kita šių laikų naujovė – tai moteriški prezervatyvai. Jie taip pat gaminami ne iš lateksinės medžiagos, o būtent poliizopreno. Netylant ginčams dėl lygių vyrų ir moterų teisių ši prekė ir užtikrina, kad ne tik vyras gali būti atsakingas už saugius lytinius santykius, tačiau ir moteris.

Kaip ir bet kurių kitų prekių, prezervatyvų gamyba nuolat tobulėja, o dėl to turėtų itin džiaugtis vartotojai. Ir nors laikui bėgant visuomėnės požiūris į kontraceptinių priemonių naudojimą keičiasi, tačiau saugus seksas bet kokiu atveju visada išliks aktualus.