Protingas svorio metimas – dailios kūno formos ir ilgalaikis rezultatas

kaip numesti svorioPrieš porą metų atlikti tyrimai parodė, kad daugiau nei pusę suaugusių europiečių kankina antsvoris arba nutukimas. Per pastaruosius dvidešimt metų daugelyje Europos Sąjungos šalių kenčiančių nuo viršsvorio skaičius išaugo daugiau nei du kartus. Lietuva nėra išimtis. Tiesa, tai nereiškia, kad svarstyklėms pradėjus rodyti didelius skaičius, žmonės nieko nedaro ir toliau sėkmingai tunka. Ne, taip nėra, daugelis, turinčių viršsvorį, bando su juo kovoti, tačiau rezultatai nedžiugina. Kodėl? Nes mes nemokam taisyklingai mesti svorio.

Pastebėję, kad nebetelpam į mėgiamus džinsus, o svarstyklėms tapus didžiausiu priešu, griebiamės populiarių dietų skambiais pavadinimais, dažnu atveju sugalvotų rinkodaros tikslais. Greiti rezultatai žavi labiau nei prakaito liejimas sporto salėje, tačiau jie laikini. Su grįžusiais senais mitybos įpročiais, grįžta ir numesti kilogramai, o ką jau kalbėti apie tai, kad eksperimentuojame su savo sveikata. Taigi, klausimas vertas milijono – kaip numesti svorį?

Pagrindinė taisyklė norintiems sulieknėti: suvartokite mažiau kilo kalorijų, nei sudeginate. Tai jokiu būdu nereiškia, kad turite laikytis mažo kaloringumo dietų, kurios siūlo dienos kilo kalorijas apriboti iki 600-800 kcal. Su maistu žmogus turi gauti pakankamai maistingųjų medžiagų, kurios užtikrintų gerą savijautą. Mitybos sureguliavimas lemia 80 proc. jūsų svorio metimo sėkmės. Todėl viskas prasideda nuo generalinės tvarkos jūsų šaldytuve. Jame neturi likti vietos konditerijos gaminiams, miltiniams produktams ir, tuo labiau, greitam maistui. O štai daržovės ir liesi maisto produktai jame turėtų tiesiog karaliauti. Beje, daugelis, metančių svorį, daro didelę klaidą ir vakare, norėdami numalšinti alkį, doroja vaisius. Vaisiuose daug cukraus, ypač vynuogėse, bananuose ir persimonuose, kurio organizmas nespėja sudeginti,o paverčia angliavandeniais, kurie,savo ruožtu, virsta riebalais, todėl vaisius rekomenduojama valgyti iki pietų. Visgi, jei negalite ir neįsivaizduojate savo vakaro be vaisių, rinkitės apelsinus, greipfrutus ir kitus citrusinius vaisius, nes juose yra mažiausiai cukraus.

Vis dar susiduriama su nuomone, kad sveikas maistas yra neskanus. Taip tikrai neturi būti.Ruošdami žuvį ar paukštieną, galite ją pagardinti prieskoniais, tiesa, druskos derėtų vengti, o štai šlakelis alyvuogių aliejaus į salotas tikrai nepakenks. Visgi, prieš pradedant keisti mitybą, reikia psichologiškai nusiteikti, kad tai nėra dviejų savaičių ar mėnesio dieta,o pokyčiai visam likusiam gyvenimui. Jei pradžioje nežinote nuo ko pradėti, pasikonsultuokite su mitybos specialistais arba sporto klubų instruktoriais, kurie jums tikrai padės suprasti kaip reikia maitintis, ką galima valgyti, o į ką išvis geriau nežiūrėti . Atminkite, jūsų kūnas – ne šiukšliadėžė, nemeskite į jo visko, kas pasitaiko po ranka.

Kokia dieta be sporto? Sportas – tai nebūtinai svarmenų kilnojimas ar šokinėjimas aerobikos salėje. Kiekvienas pagal savo fizinį pasiruošimą, galimybes ir tikslus turi pasirinkti jam priimtiniausią fizinį aktyvumą. Tai gali būti ir greitas ėjimas, ir plaukimas, ir įvairūs tempimo pratimai. Tačiau privalote būti fiziškai aktyvus. Jei visą dieną sėdite prie kompiuterio, pasivaikščiokite vakarais, laisvadienius stenkitės praleisti aktyviai. O jei jūsų tikslai didesni ir slapčia svajojate apie „sixpack‘ą“, tai teks paplušėti ir sporto salėje. Tiesa, nebijokite paprašyti trenerio pagalbos, žinodami ką ir kaip daryti, norimų rezultatų pasieksite greičiau.

Protingas svorio metimas – lėtas, bet užtikrintas. Neturėkite iliuzijų, kad 10 nereikalingų kilogramų atsikratysite per porą savaičių, bet tie kilogramai, kurie nukris per porą ar daugiau mėnesių, jums nesugrįš po pirmo savaitgalio vizito pas tėvus ar senelius.  Sveika mityba, fizinis aktyvumas ir geras poilsis – tai viskas, ko reikia, norint būti sveikam ir gražiam.

Prezervatyvai kiekvienam

prezervatyvaiĮvairios nuo netikėto nėštumo apsisaugojimo prekės egzistuoja jau daug metų. Asortimentas vis labiau plečiasi ir panašu, jog nesiruošia sustoti. Tačiau pirmųjų pozicijų nepaleidžia prezervatyvai, kurie žmonėms žinomi jau kelis tūkstančius metu. Keičiasi tik jų forma, spalva ir net teikiama funkcija. Kiekvienas žmogus yra individualus, tad pagal savo poreikius gali rasti geriausiai jam tinkantį variantą. Kuomet pasirinkimas toks didelis, retas kuris nori nuėjęs į parduotuvę ar vaistine detaliai apžiūrinėti jų funkcijas, dydžius ar spalvas. Nors seksas šiuolaikiniame pasaulyje yra gan afišuojamas, tačiau visuomenėje priimtos moralės normos neleidžia viešai demonstruotis. Išeitis tokio tipo prekėms yra labai patogi – prezervatyvai internetu. Juos įsigyti yra paprasta ir greita. Apmokėti galima bankiniu pavedimu, o dėžutė, kurioje gulės laukta prekė, nebus išmarginta tiekėjų atributika, vien dėl jūsų konfidencialumo.

Kaip išsirinkti prezervatyvą?

Išsiaiškinta, jog Lietuvoje pateikiama didžioji standartinių prezervatyvų dalis yra per plati arba, priešingai, siaura. Kiekvieno vyro varpa yra individuali, tad pirkti prekę, kuria naudojantis bus jaučiamas nepatogumas ar net dėl dydžio ji negebės atitikti savo funkcijos – apmaudu. Prezervatyvai yra skirstomi pagal apimtį ir plotį, nes ilgis daugiau ar mažiau yra gan panašus. Skirtingi gamintojai turi skirtingus dydžio standartus, tad prieš įsigyjant konkrečios firmos prekę vertėtų internete susirasti detalią informaciją apie apimtis. Nors informacija dažniausiai pateikiama ant pakuotės, tačiau jos ne visada užtenka.

Prezervatyvai jūsų malonumai

Turbūt teko girdėti reklamą, kurioje sakoma: „prezervatyvai jos malonumui“. Šie žodžiai dalinai yra tiesa: nors malonumą jausite abu, moteriai padidės galimybė pajusti orgazmą. Stimuliuojantys ar plonesni, šildantys ir net atitolinantys ejakuliaciją prezervatyvai padeda pajusti didesnį malonumą, tad ypač rekomenduojami fatališkiems asmenims. Kuomet pasirinkimas toks platus, o įsigijimo galimybės internete tiesiog neribotos – laikas pasidomėti plačiu prezervatyvų asortimentu.

Elektroninių parduotuvių kūrimas: nuo ko pradėti?

elektroninių parduotuvių kūrimas

Planuojate verstis el. prekyba? Tai perspektyvus verslas, nors lengva nebus – nenorime skatinti jokių stereotipų ar mitų, nemėgstame ir rožinių akinių, todėl sakysime viską, kaip yra. Bus sunku iš pradžių. Jei tai nėra problema, nusiteikėte susidoroti su iššūkiais, tada reiškiame savo nuoširdžiausią pagarbą ir susižavėjimą entuziazmu, kurį tuoj pat „prigesinsime“.

Koks pirmas el. verslo etapas? Atsakysite, kad tai elektroninių parduotuvių kūrimas. Nė velnio! Tai jau techniniai dalykai, kuriuos vieni profesionalai sutvarko greičiau, kiti lėčiau, vieni pigiau, kiti brangiau… Jūsų reikalas yra duoti jiems aiškias instrukcijas, ką ir kaip reikia daryti. Kokias instrukcijas? Konkrečiai atsakyti negalime, nes tai priklauso nuo jūsų verslo srities. Yra keletas momentų, kaip galima viską pradėti efektyviau.

Verslo planas? Nevarkite. Daugybė verslų buvo pradėti be verslo planų. Aišku, jis yra gerai, bet jei nemokate jų rašyti, negaiškite laiko mokydamiesi. Reikalingi tik keli momentai:

  1. Pažinkite savo potencialius konkurentus. Susirašykite juos į vieną vietą, peržiūrėkite, kaip jie atrodo, ką veikia rinkoje, ką apie juos kalba žmonės. Tai nėra labai sudėtinga, tik atkreipkite dėmesį į jų kainų lygius.
  2. Nuspręskite, KAIP su jais konkuruosite. Konkuruoti galima mažesne kaina, geresniu aptarnavimu, nemokamu pristatymu, papildomų produktų paketais (pavyzdžiui, perkant knygą, kompaktinė plokštelė net 75% pigiau…) ir t.t.
  3. Susisiekite su tiekėjais ir pradėkite derinti kainas. Taip matysite, kiek galite „užsidėti“ ir kuriame kainų lygmenyje atsirasite. Taip išaiškės realūs konkurentai.

Konkurencinė aplinka yra svarbus tyrimas. Kai išsityrinėsite, galėsite nuspręsti, ar iš viso jums reikia tos el. parduotuvės… Gal vertėtų imtis kažko kito?.. Jei ne, tęskime toliau.

Kai konkurencinė aplinka ištyrinėta, puikiai žinote, kokiu produktu prekiausite, žinosite, kuo jis išskirtinis ir t.t. Pereikite prie kito etapo – internetinių parduotuvių kūrimas technine prasme. Tai dizainas, programavimas, atsiskaitymų sistemos integravimas ir dar keletas svarbių techninių momentų, apie kuriuos papasakos patys kūrėjai, kai su jais pradėsite dirbti. Šiuolaikinės galimybės el. parduotuvę sukurti per 2 dienas, tačiau taip beveik niekada nenutinka, nes pats paleidimo procesas užtrunka 2 mėnesius. Tad ir jūs planuokite du mėnesius paleidinėti, nors jei kūrėjai ir sako, kad viską padarys per 10 dienų. Taip, jie padarys, tačiau tada reikės tekstų, ištestuoti, kaip viskas veikia. Išlįs visokios smulkios problemėlės, kurių šalinimas ir užims apie 2 mėnesius. Tad nusiteikite padirbėti kantriai.

Kitas dalykas – tekstai. Jais reikia rūpintis kuo anksčiau. Jei patys esate raštingi, problemų nebus. Jei ne, teks samdyti rašytoją, derinti su juo tekstus, o paskui sukelti. Čia prasideda „linksmybės“, nes tekstų kėlimas yra vienas iš nuobodžiausių darbų, nors be jo paleisti el. parduotuvės nepavyks.

Elektroninių parduotuvių kūrimas apima ir daugiau sričių, bet apie tai – kitame straipsnyje. Jame pasižiūrėsime, ką reikia daryti iš karto po paleidimo.

Papildai lieknėjimui ir aktyviam gyvenimui dabar pardavinėjami ir internetu

papildai lieknėjimuiEsate nepatenkinti savo svoriu ir norite įsigyti papildų lieknėjimui, kurie padėtų kur kas greičiau susigrąžinti gražią figūrą, negu kad daugybė fizinio krūvio ir varginančių pratimų? Papildai lieknėjimui šiuo metu yra pardavinėjami ir internete, tačiau reikia kruopščiai atsirinkti, kurie papildai lieknėjimui geriausiai tiks jums.

Internetu pirkti pigiau

Internete galite neretai pastebėti, kad kai kurie dalykai yra pardavinėjami šiek tiek pigiau, negu kad realiose parduotuvėse. Tačiau kalbant apie papildus lieknėjimui ir sportui, reikia paminėti, kad kainos yra net gi dvigubai mažesnės – pavyzdžiui, dabar labai populiarus Green Coffee papildas yra parduodamas vos už 125 Lt, kai kitose mažmeninėse parduotuvėse jis gali kainuoti net iki 250 Lt. Taigi, kainos skirtumas yra gana didelis.

Toliau skaityti „Papildai lieknėjimui ir aktyviam gyvenimui dabar pardavinėjami ir internetu”