Techninė pagalba Klaipėdoje: uostamiesčio specialistai nepaliks bėdoje

savas tralas klaipedaJeigu įvyko nedidelis, bet nemalonus eismo įvykis  kelyje ir transporto priemonė negali toliau važiuoti, tinkamiausias ir saugiausias būdas pasiekti kelionės tikslą – tuoj pat kviesti tehninės pagalbos komandą. Iškviesta komanda saugiai ir greitai nugabens transporto priemonę į artimiausias dirbtuves arba nurodytą automobilio šeimininko vietą. Savastralas.lt  profesionalūs specialistai pasakoja, jog jų darbo kasdienybėje užsakymų išties netrūksta. Tad jeigu Jums nutiko nelaimė kelyje kažkur pajūrio zonoje, tikriausiai ieškosite paslaugos techninė pagalba Klaipėdoje? Tad, apie tai  kokią pagalbą galite gauti tokiu atveju.

Atsivertus šios įmonės internetinį puslapį, tenka maloniai nustebti, jog pagalbos kelyje paslaugų teikimo ratas yra  išties  yra gana platus ir neapsiriboja tik gabenimu iš įvykio vietos tralu.

Pirmiausia, ką reikia žinoti kiekvienam vairuotojui – tai, kad  kai kurios techninės paslaugos kelyje yra apmokamos draudimo įmonių (jeigu Jūsų automobilis yra apdraustas). Jei nemokamo draudimo techninei pagalbai neturite – nesijaudinkite. Paprastai šios paslaugos nėra tokios brangios kaip įsivaizduoja daugelis. Gerai išmanantys savo darbą specialistai ir turėdami visas tam reikalingas priemones, pagalbą suteikia greitai ir efektyviai, todėl mokestis būna gana mažas.

Dažniausiai pasitaikanti techninės pagalbos įmonių teikiama paslauga, be abejonės, – automobilio transportavimas iš įvykio vietos tralu. Jos yra suteikiamos visą parą ir kiekvieną savaitės dieną. Tralu traukti automobilius dažniausiai tenka iš griovių, sniego pusnių, šlapių molingų kelių ir kt.

Kiti du gana dažnai pasitaikantys darbai techninės pagalbos tiekėjų praktikoje – tai rato keitimas ir automobilio avarinis užvedimas. Prakiurusį ar sugadintą ratą  pakeis Jūsų turimu atsarginiu ratu. Na, jeigu tokio neturite – Jums atveš naują. Prakiurusias ir sprogusias padangas darbuotojai sumontuos vietoje. Jeigu neužsivedate automobilio ir tai nėra labai rimtas užvedimo sistemos gedimas, tuomet atvykę pagalbos darbuotojai padės jį užvesti. Nepavykus išspręsti šios problemos,  automobilis tralu gali būti nugabenamas į artimiausias dirbtuves.

Dažnai, net ir esant rimtesniam gedimui, techninės pagalbos specialistams pavyksta jį suremontuoti vietoje. Tokiu atveju vietoj planuotos traukimo tralu paslaugos gaunate automobilio serviso paslaugą ir galite kelionę tęsti savarankiškai.

Daugelio įmonių, taip pat ir mūsų minėtos,  praktikoje dažnas užsakymas – vieno ar kelių automobilių pargabenimas iš kitų šalių. Tuo pačiu, įmonė gali paimti sus savimi ir iki 6 žmonių.

Dažnai techninės pagalbos kelyje darbuotojams tenka taisyti ir  šiek kurioziškas vairuotojų klaidas. Jeigu ilgesnėje kelionėje pamiršote pasipildyti degalų ar tiesiog vietoj benzino prisipylėte dyzelino, nepanikuokite.  Pagalbos tikrai sulauksite. Pirmuoju atveju atvykę darbuotojai Jums papildys degalų baką, o antruoju – nugabens automobilį į artimiausią servisą, kuriame ištuštins neteisingais degalais užpildytą baką. Tik nebandykite to daryti patys, nes galite tikrai stipriai pakenkti savo automobiliui. Tuomet pagalba ir remontas pareikalaus daug laiko, pinigų ir patirsite didelį stresą. Profesionalūs pagalbininkai tikrai padės to išvengti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyvenamosios kanalizacijos linijos įrengimas

vamzdžiai

Kanalizacijos vamzdis, jungiantis namą su savivaldybės filialu ar pagrindine kanalizacijos linija po gatve (tipinėje instaliacijoje), vadinamas šoniniu. Paprastai tai yra 4 colių vamzdis, kuris yra palaidotas žemiau šalčio linijos tranšėjoje, kuris yra tinkamai paruoštas ir nuožulnus. Nuolydis yra pats kritiškiausias darbo aspektas, nes jis lemia, kaip gerai vamzdis nutekėja sunkio jėgos dėka. Pagrindinį naujo kanalizacijos šono įrengimo procesą galima suskaidyti į penkis pagrindinius etapus. Visą informaciją apie diegimą reglamentuoja vietinė kodų tarnyba ir ji turi būti patvirtinta atliekant vieną ar daugiau patikrinimų.


Tranzito ir kanalizacijos vamzdis

Pirmasis pagrindinis kanalizacijos vamzdžio įrengimo žingsnis yra nustatyti, kiek toli vamzdis turi eiti ir kiekvieno vamzdžio galo aukštį (gylį). Įrengiant gyvenamąjį namą, kanalizacijos vamzdis paprastai prasideda ten, kur pagrindinis namo kanalizacija išeina iš namo pamatų. Tada linija nusileidžia žemyn link to, kur ji jungiasi su miesto šaka ar magistrale, ties jungtimi, vadinama čiaupu. Aukštį galima išmatuoti ir išdėstyti lazerio lygiu, GPS arba tradicine matavimo įranga.

Vamzdynas tiesiamas miške

Pradiniams nuolydžio skaičiavimams naudojami vamzdžio pakilimai ir ilgis. Atėmus galinį aukštį iš pradinio aukščio, gaunamas bendras aukščio kritimas. Padalijus kritimą iš bendro vamzdžio eigos (ilgio), gaunamas nuolydis.

Pvz., Jei vamzdis susitinka su miesto magistralė 6 pėdų gylyje ir prasideda namuose 4 pėdų gylyje, bendras lašas yra 2 pėdos. Jei vamzdžio ilgis yra 80 pėdų, nuolydis yra:

2/80 = 0,025 arba 2,5 proc

Standartinis mažiausias šoninis nuolydis (daugelyje sričių) yra 2 procentai arba 2 pėdos kritimo per 100 pėdų bėgimo takelio. Faktinis nuolydis gali būti šiek tiek statesnis nei šis taikinys, tačiau jis turi atitikti vietinio kodekso reikalavimus. Per didelis statumas leis skysčiams bėgti greičiau nei kietosioms medžiagoms ir gali užkimšti. Per mažas nuolydis nesudaro pakankamo greičio tinkamam drenažui.

Kanalizacijos statyba

Kanalizacijos šulinio kasimas turi būti atliekamas atsargiai, kad būtų išvengta nereikalingo dirvožemio trikdymo. Bet koks sutrikęs dirvožemis turi būti kruopščiai sutankintas, kad kuo mažiau nusistovėtų. Daugeliu atvejų tranšėją geriau padaryti kuo siauresnę (kad būtų kuo mažiau sutrikdyta dirva), tačiau tam reikia tiksliai žinoti, kur vamzdis baigsis. Kartais reikia platesnio tranšėjos.

Tranšėjos dugnas turi būti lygus ir sutankintas ir atitikti norimą nuolydį. Dažnai tranšėjoje klojama patalynės medžiaga, paprastai smėlis, kad vamzdis būtų nuolat palaikomas. Smėlio nuolydis taip pat yra daug lengvesnis nei dirvožemio, todėl prieš sumontuojant vamzdį galima tiksliai sureguliuoti nuolydį.

Statomas kanalizacijos vamzdynas

Kanalizacijos vamzdis montuojamas po vieną sekciją, paprastai pradedant nuo apatinio vamzdžio galo ir dirbant iki didesnio aukščio. Šiuolaikinis kanalizacijos vamzdis pagamintas iš PVC ir yra sujungtas arba su armatūros jungtimis, arba su tirpikliais. Standartinis gyvenamųjų linijų vamzdžių dydis yra 4 coliai. Vietinis kodas nurodo reikiamą vamzdžio medžiagą ir dydį.

Kiekvienos vamzdžio sekcijos varpelis (vidinis) galas turėtų būti nukreiptas į kalną, kad būtų kuo mažiau nutekėjimų vamzdžių jungtyse. Vamzdis jungiasi su pagrindine miesto dalimi pagal miesto specifikacijas. Namo gale daugumai kodų reikalingas vienas ar du valymai, kad būtų galima lengvai patekti į vamzdį, kad būtų galima nustatyti ar valyti kanalizacijos sraigtu.

Sunkioji įranga šalia dujotiekio

Kai kanalizacijos šonai yra visiškai sumontuoti ir praeina galutinį patikrinimą, tranšėja užpildoma, kad projektas būtų baigtas. Užpildymo procesas dažnai prasideda smėlio sluoksniu, kad būtų apsaugotas vamzdis ir pašalintos visos tuštumos aplink vamzdį. Tada tranšėja užpildoma dirvožemiu, įpiltu sluoksniais. Kiekvienas dirvožemio sluoksnis yra kruopščiai sutankintas, kad ateityje neliktų nuosėdų.

Visada yra gera idėja – ir to dažnai reikalaujama – įrengti įspėjamąją juostą ant pirmo sutankinto grunto sluoksnio. Tai įspėja ekipažus apie vamzdžio buvimą, kad būtų išvengta atsitiktinio apgadinimo atliekant bet kokius žemės kasimo darbus.

https://viskasnamams.lt/inzenerine-iranga/nuoteku-sistemos/vidaus-kanalizacijos-vamzdziai

Vandens batutai: ir seneliams, ir vaikams

vandens batutai

Artėjant vasarai daugelis mūsų pradeda sukti galvą – kur reikės atostogauti. Kadangi kelionės į užsienį tapo labai ribotos, natūralu, kad teks leisti laiką Lietuvoje. O kur, kokias pramogas rinktis? Galimybės labai plačios, tad kuo daugiau jų pavyks išbandyti – tuo labiau pamilsite šalį, kuri yra kiekvieno iš mūsų namai.

Vandens pramogos – visada smagiausios

Viena unikaliausių pramogų, kuri karštomis vasaros dienomis yra nuostabus pasirinkimas – vandens batutai. Tokius galima rasti beveik visoje Lietuvoje, didžiuosiuose vandens telkiniuose, kurie džiugina ne tik gera vandens kokybe, tačiau taip pat ir saugiu šokinėjimu.

Įvertinkite galimybes

Vandens batutai yra labai įvairūs. Dažniausiai vienas batutas gali pasiūlyti bent jau kelias trasas, tad kiekvienas gali pasirinkti sau labiausiai tinkamą variantą. Kol vieni renkasi tokius, kuriuose trasos yra kuo paprastesnės, tuo tarpu kiti renkasi sudėtingesnes, kadangi ir jų fizinis aktyvumas yra didesnis, pasiruošimas šokinėjimui ir rungčių įveikimui – kur kas geresnis.

Rūpinkitės savimi bei kitais

Vandens batutų parkas, tiesa, reikalauja laikytis kuo didesnio saugumo. Kiekvieną kartą, kai tik einate į trasą – būsite informuotas apie pačias svarbiausias šokinėjimo sąlygas, kurių reikia laikytis. Labai svarbu detaliai įsiklausyti į kiekvieną taisyklę ir jeigu Jums kilo klausimai – kuo detaliau susižinoti atsakymus į juos, kadangi bet kuriuo atveju tokiose vietose saugumas yra pats svarbiausias ir kiekvienas lankytojas yra už jį atsakingas.

Rinkitės trasą, kuri atitinka Jūsų fizinę būklę

Kadangi batutų parkai Lietuvoje yra labai įvairūs  ieškodami Jums labiausiai tinkamo turėtumėte internete peržiūrėti pasiūlymus, palyginti kelis variantus ir rasti tą, kuris Jums labiausiai tinka. Žinoma, daugeliui svarbiausia yra kaina, tačiau tai neturėtų nulemti Jūsų pasirinkimo. Geriausia žiūrėti pagal trasos sudėtingumą, kad jis atitiktų Jūsų poreikius bei galimybes. Juk vaikams ir seneliams dažniausiai tinka vieni, paprastesni, kai tuo tarpu fiziškai aktyvūs žmonės dažniausiai renkasi sudėtingesnius.

Išbandykite kuo daugiau vandens batutų ir palikite savo vertinimus apie juos internete. Tokiu atveju kitiems bus paprasčiau pasirinkti tinkamiausią variantą.