Studijos Lietuvoje: kas atsiperka?

Lietuvoje tikrai yra nemažai specialybių, kurios gali padėti uždirbti. Svarbiausia skirti laiko jų vertinimui ir pasirinkti tai, kas žmogui ne tik naudinga, tačiau taip pat gali būti ir pelninga.

Vertinkite perspektyvas

Šiais laikais jauni žmonės, kurie ieško profesijos bei galvoja apie savo ateitį – vertina ne tik tai, kas jiems atrodo įdomu, tačiau taip pat ir ieško profesijos, kuri gali padėti kuo daugiau uždirbti. Ar toks požiūris yra teisingas? Tam tikra prasme taip, kadangi gyvenime anksčiau arba vėliau ateina momentas, kai pinigų poreikis tampa prioritetu, o gera specialybė – atveria kelius.

Medicinos studijavimas  – visada geras pasirinkimas

Nors gana dažnai labai skirtingai vertinama, ar medicinos studijos tikrai yra pelningas pasirinkimas, tačiau mes liktume prie nuomonės, kad visgi  – taip. Tik reikia mokėti rasti gerą darbovietę ir kaip bet kokiame kitame darbe – reikia mokėti tinkamai save pristatyti, kadangi labai daug gali lemti pokalbis, kurio metu rodoma ne tik kompetencija, tačiau taip pat ir žmogaus charakterio savybės.

Vadyba – geras pasirinkimas? 

Kadangi šiuo metui yra labai daug vadybos studijas baigusių asmenų, gali atrodyti, kad tai nėra labai perspektyvi sfera. Tačiau, visgi, yra, kadangi tikrai ne kiekvienas moka panaudoti tas žinias, kurios yra teikiamos aukštojoje mokykloje. O jeigu ne tik įgausite tų kompetencijų, kurios reikalingos, tačiau taip pat ir pats domėsitės bei galiausiai išmoksite būti drąsus – tokiu atveju vadyba jums gali atverti galimybes uždirbti daugiau.

Informatikos mokslai – atsiperka 

Dažniausiai vienais pelningiausių yra vadinami informatikos mokslai, kurie suteikia galimybę ne tik gerai uždirbti, tačiau taip pat ir išbandyti naują gyvenimą, kuris dažniausiai vyksta kompiuteryje, patys informatikos mokslai yra labai įvairūs, tad kiekvienas gali rasti tai, kas jam labiausiai patinka. Nuo programavimo, kuris pasirenkamas dažniausiai, iki apps‘ų kūrimo, kuris reikalauja ne tik programuotoju žinių, tačiau taip pat čia Jūsų laukia ir labai daug kūrybos.

Visgi, kad ir kaip svarbu perspektyvumas, tačiau svarbiausia, kad žmogui patiktų tai, ką jis daro.