Kremavimo paslaugos gali sumažinti netekties skausmą

Tikriausiai kiekvienas mūsų yra girdėję apie kremavimą. Tad nieko keisto, kad šios pasaulyje jau seniai vyraujančios tendencijos labai sparčiai ateina ir į Lietuvą. Vienas po kito statomi krematoriumai. Vadinasi, paslaugos reikalingos ir jų poreikis nuolat auga.

Jausmų etapai, mirus artimajam

Netekties skausmą remiantis psichiatrės tyrimais sudaro penki skirtingi etapai. Viskas prasideda nuo neigimo, kurio metu žmogus niekaip negali priimti mirties fakto ir jį neigia, jo niekaip negali patvirtinti. Po to sulaukiama pykčio reakcijos. Žmogui, kuris neteko artimojo, ima pyktis, kodėl būtent tas žmogus išėjo iš šio pasaulio, kodėl dabar ir dėl kokių priežasčių taip nutiko. Pykčio etapas visiems trunka skirtingai. Po to sulaukiama derybų laikotarpio. Kad ir kaip būtų liūdna, bet visgi tenka derėtis su pačiu savimi, kad netekties faktas įvyko, su pykčiu tenka taikytis. Po derybų etapo kiekvieną užpuola ir liūdesio akimirkos. Tuomet žmonės dažnai puola į ašaras ar liūdi kitais jam priimtinais būdais. Liūdesys tikrai išgyvenamas ir galiausiai, pats paskutinis etapas yra susitaikymo. Tai – svarbus ir reikalingas žingsnis, kad toliau gyventume ir priimtume gyvenimą tokį, koks jis yra, su visomis jo gražiomis ir niūriomis spalvomis. Būtina išgyventi kiekvieną šių akimirkų, kad taip, kaip emocijos atėjo, lygiai taip pat ir išeitų.

Nėra taip svarbu, ar pasirinksite įprastą karsto laidojimą po žeme, ar Jums bus aktualesnės kremavimo paslaugos, bet aprašyti gedėjimo etapai yra kiekvienu atveju išgyvenami. Tik vis daugiau pliusų renkasi kremavimas.

Visų pirma didelę reikšmę turi velionio kūno nematymas, nes tuomet, kai buvo suteiktos kremavimo paslaugos, lieka tik urna, kurioje – pelenai.

Artimieji, stebėdami kremavimo procesą, džiaugiasi, kad turi galimybę pasidalinti mintimis ir jis trunka optimalų laiką. Nereikia ilgų šarvojimo procesų, kurie nemenkai išvargina visus artimuosius. Kadangi pats kremavimo procesas trunka 2,5–3 valandas, pradedant skaičiuoti jį nuo palaikų įkėlimo į įrenginį iki urnos su pelenais atidavimo, tai per tą laiką mirusiojo artimieji gali ramiai pabendrauti tarpusavyje.

Galiausiai ir urna su pelenais kolumbariume visada bus tvarkingoje bei estetiškoje aplinkoje.

 

 

Aliuminio profiliai – kur jie naudojami

Statybinės medžiagos yra pakankamai universalios, todėl jų pritaikymo galimybių yra tikrai nemažai. Štai paimkime tokią statybinę medžiagą kaip aliuminio profiliai. Tikriausiai ne kartą matėte gatvėje važiuojantį mikroautobusą su aliuminio profilio pundeliu ant stogo. Kam aliuminio profiliai naudojami? Kur jų pritaikymo vietos?

Pats aliuminio profilis yra gana paprastas aliuminio lydinio gabalas, tik tam tikros formos. Tai gali būti aliuminio juosta, skirtingo storio ir pločio. Taip pat išgaubta aliuminio juosta. Populiariausi yra tam tikrų formų profiliai.

Vienas iš populiariausių – L formos aliuminio profilis. Taip pat daug kur naudojamas U formos aliuminio profilis. Rečiau – H formos profilis. Vieni iš rečiausių – dibondiniai aliuminio profiliai. Tai du U formos profiliai, sujungti 90 laipsnių kampu. O formos aliuminio profilis yra visiškai ne apvalus, o stačiakampio arba kvadrato formos. Tiesiog tai tuščiaviduris vamzdis, Keista, kodėl gamintojai jį vadina būtent taip… Rečiausias turbūt yra W formos profilis, tačiau jis irgi turi savo panaudojimo sritį.

Kur naudojami aliuminio profiliai

Aliuminio profiliai yra naudojami tam tikrų konstrukcijų statyboje. Aliuminis – lengvas ir patvarus metalas. Jis anoduotas, todėl nerūdija, greitai nepakeičia savo spalvos. Įvairių formų profiliai naudojami skirtingai. Štai keletas pavyzdžių.

  • Aliuminio profiliai konstrukcijų užbaigimui. Bet kokios plokštumos kraštai turi turėti apvadus. Pavyzdžiui, statote pavėsinės stogą. Kaip stogo dangą naudojate kanalinį polikarbonatą. Šalia stogo auga medžiai, todėl gali nutikti taip, kad jie nuo smarkesnio vėjo gali atsitrenkti į kraštą. Tam tikslui naudojamas ne plastikinis polikarbonatui skirtas profilis, o tvirtesnis U formos aliuminio profilis. Kad lengviau būtų pritvirtinti profilį prie pavėsinės konstrukcijos gegnių, imamas toks profilis, kurio viena kraštinė ilgesnė už kitą. Panašiu principu gali būti tvirtinami ir fotovoltiniai elementai ant stogo statomoje saulės elektrinėje.
  • Prekybinės spintos kampai. Tarkime, jums reikia sukonstruoti gana nemažą prekybinę spintą iš natūralaus arba organinio stiklo. Tiesiog rėmas ir stiklo lakštai. Kad spinta būtų kubo formos, reikalingi specifiniai profiliai, į kurių vidų įstatomas stiklo lakštas. Tam puikiai tinka dibondiniai aliuminio profiliai. Kad kampai nebūtų aštrūs, naudojamas W formos profilis.
  • Lakštų sujungimas. Bet kokius du lakštus galima sujungti H formos aliuminio profiliu ir tai galima padaryti itin sandariai naudojant specialias izoliacines medžiagas – juosteles, guminius intarpus ir t.t. tiesiog dvi plokštumos yra suspaudžiamos į profilį. Tiesa, jį tvirtinti prie konstrukcijos jau sudėtinga – tam naudojamos kitos technologijos.
  • Konstrukcijos rėmai. Įvairių konstrukcijų rėmai gaminami iš O formos profilių. Jie kvadratiniai arba stačiakampiai, todėl prie jų nesunku pritvirtinti kitus profilius, pavyzdžiui paprastas aliuminio juostas. Kad būtų aiškiau suprasti, apie ką kalbame, įsivaizduokite medinius tašelius ir plonas lenteles. Tik daug kartų patvaresnes ir ilgaamžiškesnes.
  • Lengvai įstatomi lakštai. Čia geriausia naudoti L formos profilius, nes jie atviri. Taip pat šios formos profiliai naudojami kampams sutvirtinti, tačiau tada lakštus reikia suveržti varžtais, kad jie nejudėtų. Idealiai tinka dirbant su medienos lakštais, nes organinį stiklą ir kanalinį polikarbonatą reikia gręžti.

Atminkite, profilis reikalingas ten, kur naudojami įvairūs lakštai – kanalinio polikarbonato, stiklo, organinio stiklo, OSB ar MDP (medienos drožlių lakštai). Profilių galima įsigyti ir internetu el. parduotuvėje https://e-heliopolis.lt.