Terasos įrengimas

terasa

Darbus pradėkite nuo tikslių matavimų. Pirmiausia, išvalykite vietą, kurioje bus terasa. Tada nustatykite, kokiame aukštyje ji bus. Reikia atsižvelgti į pastato durų aukštį. Svarbu, kad terasa būtų ne per žemai, nes reikės daryti papildomus laiptus iš pastato. Idealiausias variantas- lygiai su pastato grindimis arba vienu laipteliu žemiau, nei pastato grindys. Kai jau žinote savo terasos galutinį aukštį, galite paskaičiuoti ir kokiame aukštyje turi būti išbetonuoti poliai. http://www.kiemoprojektai.lt/lt/straipsniai/teisinga-terasos-statyba-ko-reikia-vengti-.htm

Kaip betonuojami poliai?

Poliai kiekvienoje eilėje betonuojami kas 1,2m. Taigi jei jūsų terasos ilgis- 3metrai, jums kiekvienoje eilėje reikės bent po 3 pamatų polius. Jei terasa didesnė- skaičiuokite atitinkamai. Atstumas tarp pačių polių eilėje ir eilių gali būti maždaug vienodas arba padalintas proporcingai. Kuo tvirtesnis pagrindas, tuo didesnį svorį terasa gali atlaikyti, bei mažesnis siūbavimas. Išgręžkite skyles pažymėtose vietose. Užpildykite polius betonu, įkiškite armatūros strypus, sraigtus ir palaukite bent 24 valandas, kol betonas sustings.

Atraminės sijos

Betonas sukietėjo, laikikliai paruošti, laukia vienas iš rimčiausių darbų atraminių sijų pritvirtinimas, kitaip apatinio karkaso įrengimas. Ant įbetonuotų laikiklių arba  sraigtų montuojame atramines sijas. Jas pritvirtiname varžtais arba medvaržčiais. Lagės gali būti iki 30cm ilgesnės nei paskutinė apatinė sija. Lages galima tvirtinti pneumatiniais vinių šautuvais, aišku jei tokio neturite, galima naudoti ir plaktuką. Taip pat specialiais 5-6mm storio varžtais, kurie suteiks joms stabilumo ir tvirtumo.

Terasos grindų įrengimas

Pats paprasčiausias būdas- kiekvieną lentelę priveržti medvaržčiais tiesiai prie lagės. Tarp lentelių reiktų palikti 4-8mm tarpus, kad ant terasos nesikauptų vanduo ir drėgmė.

Dažniausiai pasitaikančios klaidos

Žemės paviršius visada labai minimaliai keičiasi ir juda, todėl pasitaiko sitacijų, kai dėl nepakankamai giliai įleistų pamatų, terasa iškyla arba sukrenta. Žmonės įreginėdami terasas per daug nesureikšmina konstrukcijos storio, o tai lemia didelius defektus. Jei naudojate, pavyzdžiui, lentas iš maumedžio, tai ir pati konstrukcija turėtų būti iš tos pačios medienos rūšies. Dėl saulės ir lietaus įtakos nealyvuotos lentos papilkėja, praranda pirminę išvaizdą. Bet kokia mediena esančią lauke, norint, kad ji būtų ilgaamžė, reikia alyvuoti.

Karantino veiklos. Ką veikti namuose?

Reikia kuo daugiau dėmesio skirti sau, kadangi tokiu atveju net ir patys sudėtingiausi gyvenimo etapai bus įveikiami lengvai, o karantinas liks tik kaip nemalonus atsiminimas.

Šiuo metu paskelbtas karantinas daugeliui žmonių yra rimtas iššūkis, kuris paskatino į gyvenimą pasižiūrėti visiškai kitu kampu ir tuo pačiu išbandyti tokius dalykus, kurie iki šiol niekada nebuvo patirti. Svarbiausia tai, kad tikrai ne kiekvienam pavyksta susitvarkyti su karantino situacija, tad keli patarimai, kuriuos pateiksime, tikimės, kad Jums padės.

  • Laikas eis kur kas greičiau, jeigu mokysitės naujų dalykų. Tai gali būti nauja kalba, tai gali būti šokis. Kiekviena ir kiekvienas gali rasti jam labiausiai tinkamą veiklą, tik svarbiausia – atrasti tai, kas Jus tikrai domina. Tokiu atveju džiaugsitės, kad turite tiek daug laiko.
  • Labai dažnai rekomenduojama pradėti sportuoti, kadangi fizinis aktyvumas visada ir visais laikais yra naudingas. O tada, kai dienos leidžiamos pasyviai, dažniausiai atsiranda ir psichologinės problemos.
  • Vienas didžiausių malonumų daugeliui žmonių yra miestas. Štai todėl siūlome valgyti. STOP. Valgyti tik sveiką maistą ir tuo pačiu iš naujo atrasti save kulinarijos sferoje. Daugeliui žmonių pavyksta suvokti, kad gaminimas gali b9ūti gana didelis malonumas. Tik svarbiausia – išdrįsti išbandyti kažką naujo ir tuo pačiu unikalaus.
  • Karantino metu galima pradėti skaityti knygas, kurioms iki šiol nebuvo daug laiko. Bene kiekvienas žmogus tikrai savo kolekcijoje turi sąrašą, kuris jau ilgus metus laukia, kol bus paimtas  į rankas. Visada galima skaityti pdf knygas, kurios dažnai nemokamai dalinamos internete.
  • Taip pat pasikartosime ir tuo pačiu pabrėšime, kad naujos kalbos mokinimasis yra labai naudinga veikla. Tikėtina, kad pasibaigus karantinui tai atvers jums naujas galimybes ir galbūt net paskatins pakeisti savo darbą, atvers naujas galimybes.

Kuo daugiau veiklos – tuo mažiau galvojimo apie tai, kad šiuo metu judėjimas yra ribotas. Juk svarbiausia – rasti laiko tam, kas jums tikrai patinka, o dabar ir yra tas laikas, kurį išnaudoti gali kiekvienas.

Etikečių spausdintuvai – būtinybė net ir smulkiam verslui

etikeciu spausdinimas

Tinkamas savo prekės apibūdinimas ir tuo pačiu jos charakteristikų pateikiamas yra neatsiejamas nuo etikečių, kuriose pateikiamos ne tik kainos, tačiau ir visa kita svarbi informacija. Kaip darbą optimizuoti, kad etikečių pagaminimas reikalautų mažiau laiko ir tuo pačiu nekainuotų labai daug? Geriausias pasirinkimas yra etikečių spausdintuvai. Tai įranga, kuri patenkina net ir smulkaus verslo poreikius dirbti našiai, o ir įrangos kaina – patraukli.

Verslo poreikiai – labai skirtingi

Kadangi etikečių spausdintuvai yra labai įvairūs, natūralu, kad ieškodami Jums labiausiai tinkamo- turėsite peržiūrėti alternatyvas. Dideli verslai dažniausiai perka tokią įrangą, kurios veikia labai greitai, kadangi tai jiems yra prioritetas. Mažesnio verslo poreikiams dažniausiai greitis nebėra toks svarbus, kadangi pati įranga iš savęs jau padės greičiau optimizuoti darbus nei atlikti juos rankiniu būdu.

Taip pat vertinama ir įrangos mobilumo galimybė. Tiesa, pasiteisina tik tokiu atveju, kai nereikalingas labai didelis spausdinimo kiekis. Būtent mažam verslui. Tokiu atveju įranga gali būti transportuojama visada su savimi, o tai – palengvina darbus.

Masyviems darbams dažniausiai pasirenkami pramoniniai spausdintuvai ar net naudojasi tokiomis paslaugomis, kurias atlieka kiti, specializuoti verslai.

Spalvinė gama – ne visada svarbiausias poreikis

Dar vienas svarbus pasirinkimo kriterijus yra spalvinės gamos vertinimas, kuris suteikia galimybę atspausdinti net ir labai estetiškai patrauklias alternatyvas. Pavyzdžiai rodo, kad tai dažniausiai taip pat reikalinga labai mažam verslui, kuriam svarbu, kad kiekviena prekė būtų individuali, puošni, svarbiausia, kad parodytų kokybę.

Žinoma, nespalvotos etiketės šiuo metu yra dažniausias pasirinkimas, kadangi tokių pagaminimas kainuoja pigiau. Paprasčiausiai tokių spausdintuvų kainos yra mažesnės. Beje, dažniausiai spalvotų etikečių spausdinimas reikalauja daugiau laiko, tad vėlgi – turi būti vertinami kiekvieno verslo poreikiai ir tuo pačiu galimybės, kurios ne visada remiasi tik į finansus.

Jeigu pirkimas Jums be pabandymo atrodo didelė rizika – tokiu atveju siūlome pabandyti nuomotis. Tik pasakome, kad dažniausiai pabandžius daugiau nebesinorės grįžti prie rankinio etikečių kūrimo, kuris reikalauja labai daug laiko ir toli gražu ne tokios geros kokybės.

 

Pakabinami ar pastatomi vonios praustuvai: ką rinktis?

praustuvaiVonios praustuvai skiriasi savo dydžiu, dizainu ir montavimo sprendimais. Jei vonios kambarys yra nedidelis, paprastai siūlomi į stalviršį ar ant spintelės įmontuojami praustuvai, kurie padeda taupyti erdvę. Praktišku sprendimu laikoma ir kampinė kriauklė, efektyviai išnaudojanti nedidelio kambario plotą. Vis dėlto, jei vonios kambaryje praustuvui galite skirti daugiau erdvės, rekomenduojame rinktis pakabinamus arba pastatomus praustuvus, kurie yra ne tik patogiai naudojami, bet ir užtikrina puikų estetinį vaizdą.

Pastatomi vonios praustuvai

Pastatomi praustuvai yra vienas populiariausių pasirinkimų. Šio tipo praustuvai gali būti įvairiausių formų, skirtingo dizaino ir aukščio, todėl juos galima derinti prie individualios būsto atmosferos ir užtikrinti nepriekaištingą vonios estetiką. Siekiantiems tobulai išbaigto įvaizdžio, siūloma rinktis akmens masės praustuvus, kurie visuomet atrodo dailiau, nes yra lygesnės struktūros. Nepamirškite, kad rinkdamiesi pastatomą praustuvą, turite atsižvelgti ir į baldo, ant kurio praustuvas bus statomas, aukštį, kad bendras jų aukštis būtų patogus naudoti.

Jei renkatės pastatomą vonios praustuvą, jums reikės aukšto arba paaukštinto maišytuvo. Šiuo atveju maišytuvai dažniausiai yra montuojami sienoje su potinkine dalimi. Tiesa, šiandien galima įsigyti ir itin aukštų maišytuvų, kuriuos galima montuoti iš grindų, arba iš karto įsigyti praustuvą su paruošta vieta standartiniam maišytuvui.

 

Pakabinami vonios praustuvai

Tai įvairių formų ir matmenų prie sienos tvirtinami vonios praustuvai, kurie dažniausiai montuojami tuomet, kai siekiama sutaupyti vietos, kad vonios kambaryje tilptų daugiau įrangos ir baldų. Kitaip sakant, pakabinami praustuvai, lyginant su pastatomais, yra kompaktiškesnis ir praktiškesnis pasirinkimas. Kadangi pasirinkus šio tipo gaminį, grindų plotas lieka laisvas, tai ne tik optiškai padidina erdvę, bet ir iš tiesų suteikia galimybę po praustuvu montuoti spinteles ar kitus baldus.

Pakabinami praustuvai gali būti lengvai pritvirtinami bet kurioje vietoje ir pageidaujamame aukštyje. Be to, prie tokios kriauklės visuomet patogiau prieiti, todėl pakabinami praustuvai rekomenduojami žmonėms, turintiems judėjimo sutrikimų.

Nepamirškite įvertinti ir praustuvo dizaino galimybių, kurios iš tiesų plačios. Nuo jūsų priimto sprendimo priklausys ir praustuvo kaina. Priklausomai nuo gamybinių medžiagų, kriauklės dydžio ir dizaino, pakabinamų praustuvų kainos gali skirtis net kelis kartus, todėl reikėtų iš anksto pagalvoti apie planuojamą biudžetą. Norintiems sutaupyti rekomenduojama atkreipti dėmesį į vonios kambario įrangos pardavėjų organizuojamas akcijas ar išpardavimus.

 

Logotipų kūrimas, reikalauja ne tik kantrybės, bet ir žinių

logotipų kūrimas

Logotipas –  tai įmonės veidas, formuojantis pirmąjį įspūdį vartotojui ir suteikiantis daug informacijos apie pačią įmonę.

Nors dažnai logotipo svarba būna neįvertinta ir manoma, kad šį darbą gali atlikti kiekvienas, verčiau logotipo kūrimą palikti šios srities profesionalams, nes yra daug aspektų į kuriuos galima neatkreipti dėmesio, nors jie yra svarbūs. Bet žinoma, idėją ir viziją galime turėti kiekvienas.

Rekomenduojama, kad kūrybiniame procese dalyvautų daugiau nei vienas žmogus, diskutuojant ir vertinant turimus maketus, komanda gali atrasti daugiau naujų pastebėjimų, nes kiekvienam išsakant savo nuomonę sugeneruojamos naujos idėjos, kurios padeda pasiekti norimų rezultatų.

Logotipų kūrimas yra ilgas procesas reikalaujantis įsigilinimo į įmonės veiklos sritis ir pagrindinius tikslus. Taip pat be galo svarbu, kad logotipas atitiktų to meto mados tendencijas ir būtų ne tik patrauklus akiai, bet ir skoningas bei perteiktų pagrindinę įmonės žinutę. Logotipas neturėtų būti sukurtas spontaniškai, verčiau maketus peržvelgti keletą kartų ir įsivertinti iš naujo, tokiu būdu nuomonė apie prekės ženklą bus geriau apsvarstyta prieš priimant didelį sprendimą. Taip pat geriau neapsistoti su vieninteliu maketu nors iš pirmo žvilgsnio jis ir atrodo patrauklus. Susikūrus didesnį kiekį maketų bus lengviau įvertinti jų skirtumus, palyginti pliusus ir minusus.

Renkantis profesionalus, kuriems planuojama patikėti savo įmonės logotipo kūrimą, galima atsižvelgti ir į kūrėjų darbų pavyzdžius. Taip pamatysite ar atlikti darbai Jums atrodo patrauklūs, o peržvelgiant darbų pavyzdžius galėsite įsitvirtinti kokio lygio klientus aptarnauja pasirinkta įmonė.

Svarbu atsižvelgti ir į kainą, nors kartais atrodo, kad mieliau rinktis pigiausią variantą, tačiau reikėtų suprasti, kad logotipų kūrimas yra ilgas procesas, kuris atima daug laiko ir šios srities profesionalai, užtikrindami aukštą kokybę įsivertina laiko sąnaudas ir kainą, už kurią gali būti kokybiškai atliktas šis kūrybinis darbas.

Nors logotipų kūrimas ir atima daug laiko, tačiau jo rezultatai yra ilgalaikiai ir atnešantys daug naudos, todėl įvertinkite visus pliusus ir minusus, atsakingai pažiūrėkite į šį sprendimą ir pasitikėkite profesionalais, kurie pasistengs, kad liktumėte patenkinti jų darbo rezultatu.