Garbingas velionio palydėjimas į amžinybę Vilniuje

laidotuvės

Visi žmonės, kurie netenka artimojo, nori gražiai su juo atsisveikinti. Mirusiojo laidojimas labai daug stiprybės reikalaujantis procesas. Mirus artimajam, žmonės neretai sutrinka ir nežino kaip reikia organizuoti atsisveikinimą su velioniu. Šiame straipsnyje pateiksime svarbiausius laidojimo organizavimo žingsnius, patarsime į ką atkreipti dėmesį, renkantis laidojimo paslaugas bei laidojimo namus Vilniuje. Taip pat papasakosime kaip tinkamai išsirinkti urną velionio palaikams.

Svarbiausi žingsniai organizuojant artimojo laidotuves:

  • Nuspręskite, ar velionio palaikus kremuosite, ar laidosite jį į žemę. Pirmuoju atveju artimojo palaikai bus urnoje, antruoju – velionio kūnas bus karste.
  • Nuspręskite, ar laidotuvių organizavimu rūpinsitės savarankiškai, ar šį procesą patikėsite ritualinių laidojimo paslaugų centro atstovams ir planuotojams, kurie pasirūpins smulkiausiomis detalėmis;
  • Turite gauti savivaldybės, seniūnijos ar kapinių administravimo paslaugas teikiančias įmonės leidimą laidoti kapavietėje;
  • Privalote pasirinkti vietą kapinėse ar kolumbariume ir ją rezervuoti;
  • Velionio gyvenimo akimirkų nuotraukas sudėliokite ant tam skirto staliuko laidojimo namuose, norėdami jį prisiminti;
  • Pasirinkite foninę muziką. Gali būti ir velionio mėgta muzika;
  • Pasirinkite vietą gedulingiems pietums;
  • Apie šarvojimo, laidojimo vietą informuokite mirusiojo gimines, bendradarbius ir draugus.

Laidojimo namai Vilniuje – kaip tinkamai juos pasirinkti?

Žinokite, kad tik profesionalūs laidojimo namai Vilniuje Jums visada galės suteikti šias paslaugas:

  •  Velionio aprengimo, pašarvojimo;
  •  Galimybę be rūpesčių išsirinkti visus laidojimui reikalingus atributus: karstą, urną, kryžius, gėles, velionio drabužius;
  • Kapavietės paruošimo;
  •     Kremavimo;
  •     Mirusiojo palaikų pervežimo į užsienį ar atvirkščiai – transportavimo iš kitos šalies paslaugas, jei Jūsų miręs artimasis gyveno užsienyje.

Laidojimo paslaugos Vilniuje – į ką reikia atsižvelgti, renkantis tokių paslaugų įmonę?

  • Turite nuspręsti kokiu būdu norėsite atsisveikinti su velioniu. Apgalvokite kokių paslaugų Jums reikės – ar šarvojimo ir laidojimo, ar kremavimo ir laidojimo;
  • Pasirinkite tokią įmonės lokaciją, kuri būtų greitai pasiekiama kiekvienam šeimos nariui;
  • Vertėtų paskambinti keletui įmonių ir palyginti jų įkainius arba paprašyti pagalbos artimų žmonių, kurie gali pasidomėti situacija ir blaivia galva padėti pasirinkti geriausią variantą;
  • Įmonė privalo su Jumis gražiai bendrauti, suprasdama tuo metu esamą emocinę būklę.

Ekologiškas laidojimas

Jei Jums ar velioniui buvo artima ekologija, siūlome rinktis urną jo palaikams. Lietuvos keramikai gamina modernias ir aplinką tausojančias urnas. Jų teigimu, dažniausiai pasirenkama šviesios urnos, mirus jauniems žmonėms. O tamsios, kai miršta brandaus amžiaus asmenys.

Apibendrinant, galima  sakyti, jog mirusiojo laidojimas tampa šiek tiek lengvesnis, kai žinoma, kad Jūsų  mirusio artimojo kūnas yra tinkamai paruoštas paskutinei kelionei, nes tai vykdė profesionalai. Laidojimo namai Vilniuje turi būti jaukūs ir išpildyti visus pageidavimus. Visada prisiminkite, kad velionis stebi Jus iš aukštai ir linki geriausio.

Kaip rasti patikimą siuntinių gabenimo partnerį?

siuntos

Jei turite nuosavą interneto parduotuvę ar dar tik vystote savo verslą ir norite užtikrinti sklandų tiekimo grandinės ir užsakymų pristatymo darbą, jums būtina susirasti patikimą siuntinių gabenimo partnerį. Logistika yra vienas svarbiausių verslo sėkmės faktorių, nes nuo to priklausys ne tik jūsų apyvartos, bet ir pelnas. Tačiau, kaip ir daugelis kitų, dažnai ieškome kur pigiau galime gauti kokybiškas siuntimo paslaugas.

Patikimas siuntimo partneris, gali padėti jums ne tik išsaugoti savo verslą, bet ir jį plėtoti bei uždirbti daugiau pelno, nes laiku pristatyti užsakymai ar reikalingos prekės, leis nestabdyti ar nelėtinti darbo tempo ir procesų. Taip pat tai augina klientų ir verslo partnerių pasitikėjimą ir augina jūsų reputaciją. Tai gali užtrukti ne vienus metus, tačiau tikrai verta ieškoti ir susitarti dėl abiems pusėms tinkamų bendradarbiavimo sąlygų. Ieškant tinkamo siuntinių gabenimo partnerio, rekomenduotina pasidomėti rekomendacijomis, pasižiūrėti kieno paslaugomis naudojasi jūsų konkurentai ir tuomet  galite pasistengti, kad jūsų tiekėjai galėtų siųsti siuntas palankesnėmis sąlygomis. Taip pat galima ir patiems nusiųsti bendradarbiavimo pasiūlymus kelioms skubių siuntų kurjerių tarnyboms ir išsiaiškinti kokias sąlygas jie siūlo verslo klientams. Dažnai būtent jiems yra siūlomi mažesni įkainiai, priklausomai nuo siuntų kiekio ar užsakymo dažnumo. Svarbu, atkreipti dėmesį, kuom jūs įsipareigojate pasirašius bendradarbiavimo sutartis. Taip pat, jei sugalvosite ją nutraukti ar keisti sąlygas, kokius įsipareigojimus turėsite įvykdyti ar kokios yra numatytos nuobaudos. Svarbu, kad galėtumėte vieni kitais pasitikėti ir sklandžiai bendradarbiaudami, vystydami verslo projektus ir tenkindami savo klientų ir užsakovų poreikius, užtikrindami, kad jų užsakytos prekės ar užsakymai juos pasieks saugiai ir laiku.

Kokį namo vėdinimą įsirenginėti statant namą?

vedinimas

Vienas svarbiausių naujo namo privalumų šiuo metu yra oro vėdinimo sistema. Tai sistema kuri pašalina iš namo blogą orą ir į vidų įleidžia gaivų lauko orą prieš tai jį pašildydama iki reikiamos temperatūros. Šios sistemos dėka namuose turime geresnės kokybės orą nei jis yra daugiabučiuose ar kituose namuose be dirbtinės ventiliacijos. Dabar retas kuris namas neturi tokios sistemos. Ei statote namą ir norite turėti vėdinimą savo kambariuose, perskaitykite šį straipsnį iki galo tam kad suprastumėte kokią sistemą rinktis.

Moderniuose ir šiltuose namuose vėdinimas yra būtinas. Jeigu namą statėte norėdami gauti A+ klasės vertinimą, naudojote kokybiškas medžiagas, statėte storas sienas, rinkotės šalčiui nepralaidžius langus ir duris. Taip stipriai hermetizavus namus, oras patalpose nejuda, atsiranda nemalonus kvapas ir paprasčiausiai trūksta deguonies. Iš vonios kambario ir virtuvės susidarantys garai negali išeiti laukant , todėl gali pradėti kaipti drėgmės pavidalu.

Apskaičiuokite poreikį

Norint įsirengti tinkamą vėdinimo sistemą, ne tiek svarbūs patys įrengimai, kiek pats montavimas.

Visų pirmiausia, reikia suskaičiuoti koks reikalingas oro srautas reikalingas namui, tai skaičiuojama pagal formulę. Gyventojų skaičius padauginamas iš koeficiento, pridedamas namo plotas kuris taip pat padauginamas iš koeficiento. Taip gauname namui reikalingą oro srauto kiekį. Tai yra tik apytikslis skaičiavimas, jei norite tikslesnio, galite susirasti internetinę skaičiuoklę arba išsiviesti specialistą.

Atsakingai parinkite įrangą

Namo vėdinimo sistemos svarbiausia dalis yra rekuperatorius, kurį sudaro ventiliatoriai. Paprastai šie ventiliatoriai įsijungia labai dažnai ir kartai veikia be sustojimo. Kuo patikimesnę ir geresnę aparatūrą nupirksite, tuo mažiau energijos suvartos sistema. Pirkite tik gerai žinomų gamintojų sertigikuotus gaminius, būtinai su garantija 2-5 metams. Vienas svarbiausių vėdinimo įrenginio parametrų yra efektyvumas kuomet išeinančia šilta srove pašildomas šaltas oras. Kuo šis parametras aukštesnis, tuo efektyviau veikia aparatas. Rekomenduojame rinktis tokį kurio koeficientas ne mažiau 75 proc. Labai svarbu ortakius išvedžioti tose patalpose kur nuolat kaupiasi drėgmė, vonioje, buitinės paskirties patalpoje, nes iš šių vietų ištraukti drėgną orą yra svarbiausia. Šviežio oro tiekimo kanalai standartiškai montuojami lubose netoli įsiurbimo kanalų.

Darbas su individualios veiklos pažyma. Ar verta?

Plačiau aptarsime svarbiausius niuansus, kuriuos turėtų žinoti visi planuojantys išsiimti individualią veiklą. Taip pat naudinga pasitarti su VMI atstovėmis, kurios atsako į klausimus ir pateikia bazinę info planuojantiems pradėti veiklą.

Freelancerio kelias – nėra labai paprastas

Jeigu Jus domina freelancinimas, kadangi tai atrodo labai patraukli galimybė dirbti tai, kas Jums labiausiai patinka – tokiu atveju siūlome pasidomėti individualios veiklos pažyma, kadangi tai bene patrauklia verslo forma, kuri šiuo metu egzistuoja. Kadangi su šio tipo veikla mokėsite mokesčius tik tokiu atveju, jeigu pavyks uždirbti – rizikuoti verta, tiesa?

Deklaravimo niuansai

Dažniausiai planuojantys savo veiklą labiausiai pergyvena dėl mokesčių, kadangi baiminamasi, kad susimokėti juos pačiam bus sunku. Dar sunkiau – viskas apsiskaičiuoti. Kokia alternatyva? Visada galima rasti gerą buhalterį, kuris gali Jums ištiesti pagalbos ranką ir tuo pačiu padėti susitvarkyti su buhalterija.

Žinoma, tai kainuoja, tačiau jeigu Jums viskas atrodo per daug sudėtinga – tokiu atveju kartą per metus, deklaruojant pajamas – verta rinktis buhalterį. Tokiu atveju bent jau pavyks išvengti klaidų.

Darykite darbus internetu

Atsidaryti individualios veiklos pažymą galima paprasčiausiai internetu, tad tai padeda sutaupyti daug laiko ir galiausiai džiaugtis našiais rezultatais. Atsidaryti galima prisijungus prie VMI paskyros. Pirmiausia siūlome peržiūrėti viešai internete pateiktus video, kurių tikslas yra parodyti – kaip žingsnis po žingsnio pagaliau pradėti savo veiklą. Būtinai peržiūrėkite VIDEO ir jeigu liko neaiškumų – tokiu atveju visada galite skambinti į VMI.

Klientų radimas – sunkus darbas

Darbas sau dažniausiai kelia labai daug baimių ir labiausiai kankinanti susijusi su klientų radimu. Taip, pačioje pradžioje reikia laiko, kol pavyksta rasti žmogų, kuris susidomėti jūsų paslaugomis.

Ypač tokiu atveju, kai neturite nei pavyzdžių, nei rekomendacijų. Visgi, viskas nuo to ir prasideda, tad svarbiausia, kad išdrįstumėte ir kuo plačiau pasiskelbtumėte, kad ieškote klientų arba dar tiksliau, kad siūlome x paslaugas. Tokiu atveju vienas po kito pasinaudos jūsų paslaugomis ir, tikimės, kad galiausiai baimė nebekels dvejonių dėl veiklos tęsimo.

Kaip surasti ir įdarbinti vadovą?

vadovas 

Darbuotojų kaita yra neišvengiama kiekvienos įmonės veiklos dalis. Naujų darbuotojų paieška rūpinasi įmonės vadovas ar kiti paskirti darbuotojai. Paprastai nekvalifikuotų darbuotojų paieška nesukelia  didelių problemų. Tačiau situacija, kai įmonei reikia naujo vadovo, šiek tiek sudėtingesnė. Tad įmonių savininkams patariame, kaip surasti ir įdarbinti vadovą.

  • Personalo atrankos įmonė

Savarankiška vadovo paieška užima daug laiko ir pastangų. Pradedant skelbimų talpinimu, atrankų organizavimu, baigiant įdarbinimo dokumentų rengimu. Visus šiuos rūpesčius galima patikėti personalo atrankos ar įdarbinimo įmonei. Šių bendrovių atliekama profesionali vadovų paieška būna greitas ir paprastas variantas gauti tinkamą darbuotoją be pastangų.

  • Skelbimų talpinimas

Jei vis dėl to nusprendėte ieškoti vadovo patys, pradėkite nuo darbo pasiūlymo skelbimų talpinimo. Skelbime nurodykite pareigas, paminėkite įmonės veiklos specifiką, aiškiai išdėstykite reikalavimus kandidatui bei nurodykite atlyginimą. Kuo daugiau informacijos pateiksite skelbime, tuo didesnė tikimybė, kad kreipsis jūsų pageidavimus atitinkantis žmogus.

  • Atrankos

Atrankos – tai svarbiausias vadovo paieškos proceso etapas. Susidarykite atrankos planą. Apmąstykite, ar jums pakaks vieno pokalbio, ar organizuosite kelių etapų atranką. Į gyvą susitikimą kvieskite tik tuos kandidatus, kurie jus tikrai domina. Prieš susitikimą peržiūrėkite kandidato gyvenimo aprašymą, pasižymėkite papildomus klausimus. Jei tą pačią dieną ketinate priimti kelis žmones, po kiekvieno pokalbio pasižymėkite aktualiausius dalykus apie kiekvieną kandidatą. Vėliau, peržiūrėjus šią informaciją, bus lengviau priimti geriausią sprendimą.

  • Įdarbinimas

Vadovas įdarbinamas pasirašant su juo darbo sutartį. Geriausia, jei šį dokumentą parengia buhalteris. Įmonės vadovas turi pateikti Sodrai atitinkamos formos dokumentus, taip pat sudaryti sutartį su Valstybine mokesčių inspekcija.

Vadovo pareigos yra itin svarbios. Tad paieškai skirkite daug dėmesio arba patikėkite šį darbą specialistams.