Koks augintinis man labiausiai tinka?

Šiais laikais žmonės namuose augina labai įvairius augintinius, tad neapsiribokite tik šuniukų, kurie pasirenkami dažniausiai. Aptarsime kelis kriterijus, kurie, tikimės, padės Jums rasti geriausią draugą.

Gyvūnas – geriausias gyvenimo draugas

Gyvūnas gali suteikti gyvenimui kur kas daugiau spalvų, gali padėti kur kas geriau jaustis, galiausiai, jis tampa tuo draugu, kurio dažniausiai taip nori šiuolaikinis žmogus. Tiesa, tinkamo augintinio pasirinkimas – nėra lengvas darbas, kadangi reikia apgalvoti ne tik poreikius, tačiau ir galimybes.

Kiek jam galite skirti laiko?

Svarbus kriterijus renkantis auginti yra laikas, kurį galėsite jam skirti. Kai kuriems reikia tikrai kur kas daugiau. Pavyzdžiui, šuo turi būt vedamas į lauką 2 arba 3 kartus, kai tuo tarpu žiurkėnas labai puikiai ir pats save aptarnauja, tad dažniausiai užtenka kartą per savaitę išvalyti narvelį. Taigi, priklausomai nuo Jūsų laiko galimybių – rinkitės ir tą gyvūną, kuris gaus tiek dėmesio, kiek jis jo yra verta.

Pinigai – gyvūno priežiūrai 

Labai naudinga apsispręsti, koks yra Jūsų biudžetas gyvūno auginime. Paprasčiausiai gyvūnas Jums tikrai kainuos, kad ir kokį pasirinksite. Jie serga, jiems reikia maisto bei kitų daiktų, kurie gali užtikrinti, kad jis gerai jausis. O biudžeto turėjimas dažniausiai labai pagreitina ir sukonkretina paieškas, padeda rasti tai, ko Jums reikia. Galiausiai, juk gyvenimo biudžetas gali kisti, tad visada verta rinktis tokius augintinius, kurie nėra brangūs, tiksliau, jų išlaikymas yra pigesnis. Juk įsigyti galima net ir labai brangius gyvūnus, tačiau dažnai daugiausia kainuoja būtent jų išlaikymas.

Rūpinkitės gera mityba

Planuojantiems augintinio turėjimą reikia būtinai apgalvoti ir mitybos niuansus. Juk pats šuo gali būti maitinamas labai skirtingai. Juolab, tam tikri augintiniai „reikalauja“, kad jie būtų maitinami gyvu maistu, tad tokiu atveju Jums reikia įvertinti – ar būsite pajėgus tai suteikti.

Kuo daugiau domėkitės 

Galiausiai, siūlome internete skaityti kitų žmonių paliktus patarimus, kurie gali padėti susidaryti nuomonę apie gyvenimą su tam tikru augintiniu. Galbūt kitų patirtis padės jums kur kas paprasčiau ir tuo pačiu teisingai apsispręsti.