Kaip išsinuomoti automobilį Kauno geležinkelio stotyje?

Automobilių nuoma vis dar yra daugiausiai keliautojų tyrinėjama tema. Kokį automobilį rinktis geriau automatinį ar mechaninį? Kur sužinoti kainas? Kokios automobilio nuomos sąlygos? Ar įmanoma automobilį išsinuomoti geležinkelio stotyje?

Atvykote į geležinkelio stotį ir norite išsinuomoti automobilį, bet dar niekada to nesate darę. Pradėkime nuo pagrindinio dalyko: išsinuomoti automobilį yra lengviau ir pigiau, nei atrodo. Kartais išsinuomotas automobilis leidžia daug sutaupyti atliekant visus pervežimus ir, žinoma, padės spėti pamatyti daug daugiau vietinės gamtos grožio.

Antras svarbus momentas – kuo daugiau dienų nuomojate automobilį, tuo geresnė kaina jums pasiūloma. Kainas galima peržiūrėti automobilių nuomos svetainėje arba paskambinus telefonu. Paskambinkite į nuomos bendrovės biurą – jie jums pasakys apie akcijas, nuolaidų korteles ir suteiks jums visa reikiamą informaciją.

Kartais už automobilį prašoma užstato. Užstatas grąžinamas atidavus tvarkingą automobilį. Vienas iš svarbesnių reikalavimų yra bent vienerių metų vairavimo stažas ir asmens dokumentai, vairuotojo pažymėjimas.

Kitas reikalavimas – kredito kortelė pagrindinio vairuotojo vardu.

Iš pateikto sąrašo pasirinkite automobilį už geriausią kainą ir užstato sumą. Užstato suma gali skirtis priklausomai nuo automobilio klasės.

Svarbu: būtinai perskaitykite automobilių nuomos sąlygas ir taisykles, kad žinotumėte kaip turite elgtis. Čia rasite atsakymus į klausimus:

Ką draudžia privalomasis draudimas, įtrauktas į nuomos kainą?

Kiek kainuoja papildomos paslaugos?

Kas yra įtraukta į automobilio nuomos kainą, kurią moku svetainėje?

Ar galiu rūkyti savo išsinuomotame automobilyje?

Kaip atšaukti automobilio rezervaciją?

Ką daryti, jei nespėju laiku pasiimti ar grąžinti automobilio?

Ar galiu išsinuomotą automobilį vairuoti už šalies ribų?

Kokie automobiliai yra aukštos klasės?

Žinodami savo teises ir pareigas, jausitės saugūs ir galėsite mėgautis kelione pasirinktu automobiliu.

Kas geriau roletai ar žaliuzės?

Užuolaidos, roletai ar žaliuzės – tai vienos iš svarbiausių namų interjero detalių. Tai interjerui suteikia ne tik jaukumo, tačiau ir apsaugo nuo saulės spindulių bei suteikia privatumo. Mėgstantys praktiškumą bei minimalistinį stilių, šiuo metu dažnai renkasi roletus arba žaliuzes savo langams.

Žaliuzės visuomet buvo laikomos labiau biurų ir komercinės paskirties langų dengimui, tačiau šiandien galima rasti platų žaliuzių asortimentą namams. Todėl atsakyti į klausimą, kas geriau – roletai ar žaliuzės, atsakyti būtų labai sudėtinga. Atsakymo į šį klausimą geriausiai reikėtų atsižvelgiant į bendrą namų dizainą.

Tiek žaliuzės, tiek roletai langams gali būti įvairių tipų, medžiagų bei tekstūrų. Visiems įprasti klasikiniai, diena-naktis roletai, roletai, skirti stoglangiams ir net fotoroletai – štai toks platus roletų pasirinkimas šiandien. O kur dar inovatyvios roletų technologijos su trimačiais audiniais, primenančios užuolaidas ir sukuriančios 3D efektą.

Pastarieji roletai veikia panašiu į žaliuzių principu, nes traukiant juos trimačiai audiniai persidenga arba pasvyra, o dar labiau patraukus, visiškai pakyla. Tokiu būdu galima kontroliuoti šviesos srautus ir roletus valdyti atsižvelgiant į šviesos intensyvumą. Tai ne tik estetiška, šiuo metu labai madinga, bet ir be galo funkcionalu.

O žaliuzių pasirinkimas mažai tenusileidžia savo įvairove ir galimybėmis. Šiuolaikinės žaliuzės gerokai pasikeitusios nuo tų, kurias buvome įpratę matyti prieš dešimtmetį ir dar anksčiau. Rinkoje siūlomos horizontalaus tipo medinės, aliuminės, plisuotos, tekstilinės vidaus žaliuzės, taip pat vertikalios, kurios dažniau montuojamos biuruose bei komercinėse patalpose.

Žaliuzės bei roletai taip pat būna ir fasadiniai, apsauginės žaliuzės. Tiek žaliuzės, tiek roletai vidui pasižymi itin plačiu audinių ir spalvų bei raštų asortimentu, yra atsparios spindulių poveikiui, todėl visuomet išlaiko savo spalvą.

Kokį siuntų partnerį rinktis siuntoms Lietuvoje?

Artėjant švenčių laikotarpiui, daugelis pagalvoja apie tai, kad teks išsiųsti dovanas savo artimiesiems. Prekybinėms įmonėms šis laikotarpis taip pat asocijuojasi su didėjančiais užsakymų kiekiais ir taip pat paieškomis pačių tinkamiausių būdų prekėms pristatyti į užsakovų namus ar kitas pasirenkamas vietas. Ir nors siuntas pristatančių įmonių Lietuvoje yra pakankamai daug ir pasirinkti tinkamą partnerį neturėtų būti sudėtinga, tačiau procesas kartais gali būti paknakamai sudėtingas, ypač kai kalba eina apie panašaus pajėgumo ir siūlomų paslaugų asortimento kompanijas. Būtent dėl šios priežasties, vis didesnį populiarumą įgauna paslaugos, panašios į siusk24.lt. Tai yra ypač patogus ir lengvas būdas nesiblaškyti tarp kelių paslaugų tiekėjų, o turėti galimybę dirbti su pačiai tinkamiausiais vienoje vietoje.

Niekam nepaslaptins kad kai kurios kurjerių tarnybos gali pasiūlyti labai gera kainas ir paslaugas dirbant gabenant siuntas vienomis kryptimis, tačiau vežant į kitas vietas, gali būti, kad ekonomiškiau būtų dirbti su kitais tiekėjais. Siusk24.lt leidžia greitai patikrinti šią informaciją, ir suvedus siuntinio duomenis ir gavėjo adresą, išsirinkti paslaugos tiekėją, kuris siūlo tinkamiausias sąlygas. Tokiu būdu ne tik galima sutaupyti pinigus, bet ir daug svarbaus laiko, juk nebereikia lankytis keliose svetainėse, suvedinėti ten tuso pačius duomenis ir lyginti pasiūlymus. Be to, tokios sistemos leidžia naudotis visais patogumais, kurie yra suteikiami dirbant su kiekvienu kurjeriu atskirai – siuntų sekimas, garantijos, draudimai ir pan.

Toks šiuolaikiškas siuntų pristatymo būdas tinka tiek tiems, kurie planuoja išsiųsti vieną-kitą dovaną draugams, tiek didesnį siuntų skaučių numačiusiems klientams. Be to čia yra galimybė nukreipti siuntas ne tik tiesiogiai užsakovui namo, bet jam pageidaujant, pristatyti jas į taip visų pamėgtus paštomatus.

Ar brangiai kainuoja priekinis automobilio stiklas?

Priekinis automobilio stiklas be abejonės yra labai svarbi saugumą užtikrinanti dalis. Jo kaina ir keitimo darbai taip pat yra ir gan brangūs dalykai. Būtent dėl šios priežasties yra svarbu, kad jis visada būtų tvarkingas. Priekinis stiklas tai ne tik priemonė, apsauganti vairuotoją nuo į veidą pučiančio vėjo ir kritulių, jis taip pat užtikrina ir transporto priemonės kėbulo tvirtumą, o iš vidaus tarnauja kaip saugos pagalvių atrama. Atsižvelgiant į visą tai, stiklų gamintojai deda labai daug pastangų į šių gaminių tvirtumą ir saugumą. Stiklas neturėtų lengvai dužti, o ir sudužęs, neturėtų kelti pavojaus automobilyje važiuojantiems žmonėms. Dėl tam tikrų gamybinių ypatumų, priekiniai automobilių stiklai yra vadinami „tripleksais“, pagrindinė to priežastis – trys sluoksniai, kurie užtikrina stiklo vientisumą net ir rimtesnių avarijų metu. Jie gali suskilinėti į daugelį fragmentų, tačiau išlieka sujungti tarpusavyje, taip apsaugant keleivius ir vairuotoją nuo šukių.

Tačiau kaip nesinorėtų turėti labai stiprų ir atsparų išorės poveikiam stiklą, jo tarnavimo laikas kartais yra sutrumpinamas dėl įvairių įtrūkimų ir įdaužų. Dauguma vairuotojų ne visada atkreipia dėmesį į tai, kad net ir labai smulkus priekinio stiklo pažeidimas, gali tapti rimtesnės problemos ateityje priežastimi. Ir vietoje to, kad sutaisyti įdaužą, kai ji dar yra labai maža ir nekelia nepatogumų vairuojant, renkasi ir toliau važinėti kol situacija tampa gerokai rimtesnė. To pasekmėje tenka konstatuoti faktą, kad priekinis stiklas turi būti pakeičiamas ir tai jau padidina būtinas investicijas kelis ar net keliolika kartų. Tačiau, kad ir teks brangiau sumokėti už lango keitimą, tai vis vien yra geriau, nei važinėti su dužusiu stiklu, kuris gali tapti gerokai liūdnesnių pasekmių priežastimi.

Ar verta namuose įsirengti dujinį židinį?

Dujinį židinį galima pamatyti ne tik nuosavose namuose, bet net ir bute. Ir tai nenuostabu, nes tokie namai   išsiskiria saugumu, dekoratyvinėmis savybėmis ir paprastu valdymu. Dujos turi daug privalumų, palyginti su židiniais kūrenamais malkomis.

Eksplotuojant židinį kūrenama malkomis, reikia įdėti daugiau darbo: jį valyti nuo sodžių, pasiruošti malkų. Taigi dujinis namų židinys yra puiki alternatyva, turinti daug privalumų:

Šiuolaikinėse dujų židinio versijose yra sandari kamera. Degimo metu kambaryje nėra suodžių. Išmetamųjų dujų temperatūra yra žema, o tai kelis kartus supaprastina kamino įrengimą.

Degimo procesas yra automatizuotas. Žmogui tereikia pasukti termostato jungiklį arba valdyti židinį specialiu nuotolinio valdymo pultu.

Jums nereikia nuolat galvoti apie malkų paruošimą, jau nekalbant apie tai, kad tokio tipo degalams laikyti reikia daug vietos.

Procesas vyksta tiek naudojant pagrindines dujas, tiek naudojant balioną. Taigi vasaros rezidencijai galite saugiai įsigyti dujinį židinį, į kurį nepateikiamos įprastos dujos.

Dėl savo dekoratyvumo labai lengva pasirinkti variantą, kuris bus puikus jūsų namų interjero papildymas.

Židinį galima valdyti naudojant nuotolinio valdymo pultą arba reguliatorių. Prasideda dujų tiekimas, kuris užsidega ir dega režimu kol pasiekiama nustatyta šildymo temperatūra. Pasiekus norimą temperatūrą, galia sumažinama automatiškai arba rankiniu būdu – viskas priklauso nuo konkretaus modelio ir skirtingų režimų.

Židiniai skiriasi įrengimo tipu. Populiarūs grindų modeliai – jie tiesiog sumontuojami ant pagrindo, tada sujungiami su kaminu. Ant sienos tvirtinami laikikliai pritvirtinami prie sienos. Tokios galimybės yra geresnės, jei namuose yra vaikų ir augintinių. Jei norite įmontuoti modelius, jums reikės paruošto padą iš nedegių medžiagų.

Dabar beveik visi modeliai gaminami su funkcijomis, būtinomis patogiam valdymui – elektriniu uždegimu, dujų valdymu, išvertimo valdymu, automatiniu degimo režimų reguliavimu. Nuo šių funkcijų ir priklausys židinio kaina.

Atšvaitai bei šviesą atspindinčios liemenės saugesnėms jūsų vaikų kelionėms: kaip išsirinkti tinkamiausius?

atšvaitinė liemenė

Jei jūsų vaikai, jau lanko ugdymo įstaigą tai reiškia, kad net 5 dienas per savaitę, jie turi savarankiškai įveikti tam tikrą atstumą. Taigi, visų tėvelių pareiga yra pasirūpinti, kad ta kelionė būtų kaip įmanoma saugesnė. Ir jei ankstyvą rudenį ar vėlyvą pavasarį vaikai paprastai vis dar turi galimybę pasiekti ugdymo įstaigą bei grįžti iš jos šviesiu paros metus, tai rudeniui besibaigiant, žiemai prasidėjus bei besitęsiant, tokia galimybė įmanoma tikrai ne visada. Taigi, natūraliai kyla klausimas, ką daryti tėvams, kad šio atstumo įveikimas būtų kur kas saugesnis? Pasirinkimų yra iš tiesų nemažai, tačiau vienas efektyviausių bei saugiausių – atšvaitai bei šviesą atspindinčios liemenės. Jos užtikrins, kad jūsų vaikas bus pastebimas tamsiu paros metu įvairių transporto priemonių vairuotojams. Dar daugiau – naudotis šiomis priemonėmis yra ypač patogu bei paprasta – net pirmą klasę lankantis vaikas gebės savarankiškai prisisegti atšvaitą ar užsivilkti liemenę. Na, o šių priemonių pasirinkimas yra iš tiesų labai didelis. Tad, kad išsirinkti būtų lengviau, atkreipkite dėmesį ir į tam tikras detales. 

Išsirinkti atšvaitus bus lengviau, jei…

• Ar tikrai pakaks tik vieno? Tai, ko gero, yra vienas svarbiausių klausimų, į kurį reikėtų atsakyti prieš pradedant rinktis atšvaitus. Įdomu tai, kad labai dažnai tėveliai iš tiesų negali nuspręsti, kiek atšvaitų reikėtų jų vaikui. Specialistai pataria vadovautis paprasta taisykle: jei jūsų vaikas dėvės ir šviesą atspindinčią liemenę ar turės atšvaitinę kuprinę, tokiu atveju tikrai pakaks ir vieno, vidutinio dydžio ar masyvaus atšvaito. Tačiau, jei ką tik išvardintų elementų dar nesate nupirkę savo vaikui arba dėl tam tikrų priežasčių, jis atsisako juos naudoti, tokiu atveju į mokyklą keliaujančios vaiko įvaizdį turėtų papildyti bent 3 – 4 atšvaitai.

• Įsigydami atšvaitus, atsakingai įvertinkite ir tai, kokiu būdu jie prisitvirtina prie drabužių, kuprinės ir t.t. Reikėtų juos rinktis atsižvelgiant į vaiko gebėjimus – būkite tikri, kad šiuos elementus jūsų atžala gebės prisisegti ar nusiimti reikiamu momentu.

• Na, ir, žinoma, taip pat nereikia pamiršti ir atšvaito išvaizdos – juk jie sukurti ne tik tam, kad padidintų saugumą, bet ir kad puoštų, taptų stilinga, išskirtine vaikiškų įvaizdžių detale. Taigi, renkantis atšvaitus, ypač atsakingai reikia įvertinti ir spalvą, formą, dizainą – atkreipkite dėmesį ir į vaiko nuomonę, jūsų atžala puikai žinos, kuris atšvaitas turėtų puošti kuprinę ar drabužį. 

Ko svarbu nepamiršti renkantis šviesą atspindinčią liemenę?

• Savaime suprantama, vienas svarbiausių akcentų yra šviesą atspindinčios liemenės dydis. Prieš įsigydami, atsakingai įvertinkite, ant kokių drabužių bus dėvima liemenė. Jei ja jūsų vaikas naudosis dėvėdamas iš storo audinio pasiūtą striukę, tokiu atveju verta rinktis vienu dydžiu didesnę liemenę. Tokiu atveju jūsų vaikas jausis ypač patogiai. 

• Atsakingai įvertinkite ir liemenės užsegimo mechanizmą: skirtingų modelių liemenės užsisega skirtingais būdais, todėl atsižvelkite į vaiko amžių ir parinkite tokią liemenę, kad vaikas gebėtų ją atsisegti bei užsisegti vos tik prireikus. Jei reikia, išbandykite keletą skirtingų šviesą atspindinčių liemenių, kad jūsų vaikas suprastų, kuria iš jų naudotis yra patogiausia. 

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad tiek atšvaitai, tiek šviesą atspindinčios liemenės yra gaminamos iš itin aukštos kokybės žaliavų bei atsparūs aplinkos veiksniams. Taigi, jei tik tinkamai prižiūrėsite šiuos elementus, jie tarnaus ilgai bei patikimai.

Investuoti į savo vaikų saugumą dar niekada nebuvo taip paprasta – tereikia išrinkti tinkamus atšvaitus bei šviesą atspindinčias liemenes ir keliauti saugiai.

Parengta pagal www.saugusatvaitai.lt pranešimą spaudai.