Sėkmingi darbo paieškos skelbimai

skelbimaiIeškant darbo pirmiausia žmonės pradeda dairyti skelbimuose. Dažniausiai todėl, kad daugelis darbdavių tokiu būdu ir ieško žmonių, galinčių papildyti jų darbuotojų gretas. Žmonės kartais patys pasirenka pasiskelbti, jog ieško darbo, kad suinteresuoti darbdaviai turėtų dar daugiau šansų šį žmogų aptikti. Dažniausiai tokio tipo skelbimai talpinami konkrečiose klasifikuotose skelbimų svetainėse ar spaudos leidiniuose. Visgi, darbo paieškos skelbimai nėra toks paprastas dalykas, norint užsitikrinti darbdavių dėmesį, savo skelbimą reikia sukurti iš tiesų gerą. Yra keletas pagrindinių taisyklių, kurios gali padėti kiekvienam darbo paieškos skelbime pristatyti save taip, kad darbdavys tuojau pat norėtų Jus priimti į darbą.

Objektyvumas

Itin dažnai tenka pamatyti kai žmonės darbo paieškos skelbimuose pernelyg save giria ar aukština. Tiesa, skelbime privalu parašyti savo teigiamas savybes ir tai, kas Jums užtikrintų keletą privalumų prieš konkurentus, tačiau persaldinti nederėtų. Tvarkingame darbo paieškos skelbime turėtų būti išvardytos Jūsų būdo savybės, kurios užtikrintų darbdavį Jumis pasitikėti. Nors kartais atrodo, jog ši skiltis nėra labai svarbi, ne pirmus metus į darbą skirtingus žmones priimantis darbdavys tikrai atkreips į ją dėmesį, mat psichologų teigimu, savybės, įvardytos pačių žmonių jų gyvenimo aprašymuose, iš tiesų yra vertybės, kuriomis jie vadovaujasi gyvenime. Visgi, tai neturėtų būti trijų eilučių rašinys, nes tokie skelbimai signalizuoja darbdaviui, jog esate pagyrūnas, taigi greičiausiai būsite atmestas.

Profesionalumas

Labai svarbi skelbimo dalis – Jūsų darbinės patirties pristatymas. Ieškodami darbo privalote parodyti, ką iš tiesų sugebate ir ko esate nusipelnęs. Jei ieškote konkretaus darbo, geriausia patirties aprašyme rašyti tik patirtį, susijusią su šia sritimi. Žinoma, specialistai pabrėžia, jog nereikia bijoti parašyti ir itin skirtingas darbo patirtis, mat kai kurie nors ir su Jūsų specialybe nesusiję darbai gali suteikti papildomos teigiamai vertinamos patirties. Pvz., darbas paslaugų sferoje net ir buhalteriui praturtina komunikacijos sugebėjimus bei talentą laviruoti tarp skirtingų žmonių poreikių ir reikalavimų.

Taisyklingumas

Labai svarbi Jūsų prisistatymo pusė – skelbimo tvarkingumas ir taisyklingumas. Itin dažnai internete pasirodo darbo paieškos skelbimai, kurie pasižymi prastu stiliumi, turi daug gramatinių klaidų. Taip būti nederėtų. Ruošdami skelbimą pasistenkite, kad jis ne tik būtų įdomus, bet ir patraukliai atrodytų. Jei darbdavys paskaitys pirmuosius du Jūsų prisistatymo sakinius ir ten ras penkias klaidas, net ir turite daug patirties, tikėtina, kad Jūsų skelbimas bus išjungtas. Nes toks ženklas reiškia, jog galite būti netvarkingas ir neatsakingas net ir svarbiame darbe. Todėl pasirūpinkite skelbimo tekstu ir kalba, kad ši būtų nepriekaištinga ar bent jau nebūtų įsivėlusios gramatinės klaidos.