Vaikas nenori mokytis. Ką daryti?

Jeigu Jūsų vaikas labai pasyviai mokosi – tokiu atveju siūlome skaityti patarimus, kuriais dalinasi pedagogai. Daugelis jų yra labai praktiški ir atveria kelius vaikučiams ne tik išmokti mokytis, tačiau net ir tai pamilti.

Nors šiais laikais vis dažniau diskutuojama apie mokslo svarbą vaikams, kadangi internete galima išmokti labai daug naujų dalykų, kurie galiausiai gali virsi profesija, visgi, mokykla vis tiek yra reikalinga, kadangi čia pateikiamas ugdymas – specifinis ir padeda susidėlioti prioritetus į vietas.

  • Labai svarbu, kad vaikas pasirinktų tokį mokymosi laiką, kuris jam yra kuo patogesnis. Paprasčiausiai tėveliai dažniausiai liepia vaikams mokytis tokiu metu, aki patiems tėvams labiausiai tinka. Blogai, kai vaikas neturi tam nuotaikos, kadangi mokymasis tikrai reikalauja ir psichologinio pasiruošimo.
  • Labai naudinga vaikui paaiškinti – kodėl mokslas yra reikalingas apskritai. Daugeliui mokykla yra siejama su prievole ir jie nesuvokia – kodėl svarbu mokytis ir kokį gyvenimą gali užtikrinti nuolatinis tobulėjimas ir tuo pačiu skirtos pastangos.
  • Lygiai taip pat reikia suprasti, kad vieni dalykai vaikui dažniausiai patinka ir jis noriai juos daro, kai tuo tarpu kiti  – atbaido. Suprantama, kad negalima leisti vaikui mokytis tik tai, kas jį domina. Visgi, siūlome labai nebausti už tai, kas jam atrodo nereikalinga.
  • Labai naudinga apdovanojimo politika, kuris pasiteisina visais atvejais. Tačiau vaikas turi žinoti, kad jo laukia konkreti dovana tokiu atveju, kai jis gaus reikalingą pažymį. Tam tikra prasme tai yra motyvacija ir ji tikrai veikia. Ne tik vaikams, tačiau taip pat ir suaugusiems.
  • Kai kuriems labai patinka mokytis tik tokiu atveju, kai jie dirbti su tinkamu specialistu. Štai todėl po pamokinėms veikloms siūlome palyginti bent jau kelis pedagogus, kol vaikas ras kalbą su vienu iš jų. Patikėkite, tikrai visi gali būti geri, tačiau vaikai skirtingi, tad jiems  reikalingas ir būtent jiems labiausiai tinkamas mokymosi būdas.

Išmokti ir pamėgti mokymąsi gali kiekvienas. Tik tam reikia skirti laiko, dėmesio ir pastangų, galiausiai, labai svarbu išgirsti vaiką.