Facebook Auto Like ir visų draugų patvirtinimas

facebook reklama

Beklaidžiodamas internete radau dar vieną labai naudingą facebook skriptą, kuris suteikia galimybę vienu pelės paspaudimu priimti arba atmesti visus fb draugų kvietimus draugauti. Taip pat bet kurio draugo profilyje automatiškai ant visų įkeltų naujienų bei komentarų paspausti patinka arba atšaukti jau patikusias naujienas ar komentarus. Skriptas veikia tikrai greitai, saugiai ir patikimai.

Žinoma, šiuo skriptu pasinaudojau ir aš. Išbandžius skriptą daugelis funkcijų veikė tiek naujame Timeline tiek senajame profilių dizaine. Visų komentarų Patinka (ir jo atšaukimas) bei komentarų išskleidimas kažkodėl neveikė nei viename profilių dizaine. Kaip bebūtų, pagrindinės ir svarbiausios funkcijos kuo puikiausiai veikia, todėl jei pavargote priiminėti ar atmetinėti draugų siūlymus (neatkreipdami didesnio dėmesio visus priimate arba atmetate) ar norite vienam iš fb draugų įsiteikti „palaikinus” visas jo sienoje esančias naujienas, šis facebook skriptas jums turėtų labai praversti.

FB AutoLike Status & AutoConfirm/Unconfirm All Friend Request skriptą, kaip ir visus mano aprašytus skriptus galite atsiųsti iš userscripts.org. Tiems, kas pirmą kartą naudosis facebook skriptais pateikiu trumpą instrukciją kaip jį įsirašyti į naršyklę.

Visų pirma turėtumėte įsirašyti specialų papildinį, kurio pagalba paleidžiami skriptai. Mozilla Firefox naršyklei atsiųskite greasemonkey papildinį: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/…. Google Chrome naršyklei atsisiųskite tampermonkey papildinį: https://chrome.google.com/webstore/detail/dhdgf…. Įrašius papildinį paleiskite iš naujo (perkraukite) naršyklę. Tuomet minėtuoju adresu paspauskite „Install” ir perkrovus facebook puslapį turėtų kairiajame apatiniame kampe pasirodyti skripto vartojo sąsaja, kurios nuotrauka pateikta aukščiau.

Sėkmingo naudojimo. Jei žinote daugiau naudingų facebook skriptų, pasidalinkite komentaruose. Beje, mano anksčiau aprašytus facebook skriptus rasite žemiau pateiktame panašių straipsnių sąraše.

Stylish Blogger Award 2012

Atgaivinami galbūt visiems tinklaraščių autoriams gerai žinomi, tačiau tikriausiai ne visiems patinkantys stilingiausio tinklaraščio apdovanojimai (Stylish Blogger Award). Į stilingų tinklaraščių gretas mane įtraukė laimės kudikis. Žemai lenkiuosi. Pagal šios lyg ir dar vienos blogerių akcijos taisyklės turėčiau atskleisti 7 keistenybes – įdomybės apie save ir paskirti stilingiausio tinklaraščio nominacijas kitų tinklaraščių autoriams. Kad tai nebūtų taip beprasmiška ir nominacijos nebūtų skiriamos „iš oro” nutariau į šiuos apdovanojimus pažvelgti šiek tiek rimčiau.

Apie save mėgstu kalbėti daug ir tik iš gerosios pusės, todėl šie apdovanojimai man labai tiko ir patiko. 7 keistenybes – įdomybės pateiksiu kiek įmanoma objektyviau, kad tai nebūtų savęs liaupsinimas (ką aš taip pat mėgstu).

1. Juodas kaip velnias. Labai mėgstu juodą spalvą, todėl beveik visada dėviu tik juodus arba tamsius drabužius (kartais net vasarą). Mano tamsūs plaukai, todėl vaikštau visas juodas kaip velnias (ne gotas, emo ar pan).

2. Myliu pinigus. Visiems daugiau ar mažiau patinka pinigai, o aš juos tiesiog myliu. Taip, aš savanaudis materialistas. Galbūt todėl į visą savo pradėta veiklą žiūriu kaip į potencialų pinigų šaltinį. Net rašymą paverčiau dar vienu uždarbio būdu. Sukuosi kaip žiurkėnas rate ieškodamas vis naujų, neatrastų galimybių ir nelaukiu kol baigus studijas teks ieškotis darbo.

3. Žiurkėnai. Kad jau užsiminiau apie juos, tai pasidalinsiu skaudžia vaikystės patirtimi: mano visi auginti žiurkėnai padvėsė ne sava mirtimi (turėjo nuskambėti juokingai). O turėjau jų nemažai, tačiau galbūt tiesiog nemokėjau jų auginti. Tai vėjas perpūtė, tai maistas netinkamas, tai dar velniai žino kas… Dabar turiu juodą katiną, kuriam jokie vėjai nebaisūs.

4. Nešiojamas kompiuteris. Niekada neturėjau paprasto, stalinio (stacionaraus) kompiuterio. Pirmasis mano kompiuteris buvo nešiojamas, todėl nemoku pakeisti „ramų” ar panašių stebuklų. Mane šiek tiek erzina stereotipai, kad internetinius projektus kuriantis beveik programuotojas turi labai gerai išmanyti apie kompiuterius. Nei velnio! Mano išmanymas apsiriboja OS perrašymu.

5. Neužsičiaupiu. Nemoku patylėti, kai reikia. Man palankioje aplinkoje (pažįstamų rate ar pan) kalbu daug ir dažnai apie bet ką, ne visada į temą, kartais nusišneku, bet visada turiu ką pasakyti. Dėl to turėjau ir turiu problemų visur. Mokykloje, kolegijoje… net virtualioje erdvėje. Galbūt todėl galiausiai nusprendžiau rašyti savo tinklaraštį, tačiau ir jo man neužtenka, įsitraukiu į kitų projektų veiklą.

6. Prastai mokiausi. Mokykloje prastai mokiausi, o vyresnėse klasėse visai nusivažiavau. Nors pamokų beveik nepraleidinėdavau, bet jų metu visada pasižymėdavau aukščiau išvardinta charakterio savybe. Nusišnekėjimai, užkrečiantis juokas tikrai nepadėdavo sudaryti  rimto mokinio įvaizdžio. Prastai baigęs mokyklą įstojau į mokamas studijas, tačiau pakeitus požiūrį perėjau į nemokamas ir net gaunu stipendiją.

7. Saksofonas. Prieš 9 – 10 metų priverstinai metus lankiau muzikos mokyklą ir mokiausi groti saksofonu. Tokie priverstiniai mokslai ilgiau ir negalėjo tęstis, tačiau pagrindus išmokau ir galbūt net dabar galėčiau kažką iš natų pagroti. Anot mokytojų turiu klausą, bet realios naudos iš to neįžvelgiu, nes nesieju savo ateities su muzika.

Kažkodėl 7 punktuose labai daug velniu… ai, velniai jų nematę. Dabar turėčiau skirti apdovanojimus kitiems tinklaraštininkams. Į tai stengiausi pažvelgti šiek tiek rimčiau, todėl nominacijų bus nedaug, tiesiog nenoriu švaistytis iš oro. Vertinau tinklaraščio stilių (dizainą) arba rašymo stilių. Nominacijos atsitiktine tvarka:

Mantas.popo.lt Labai patinka Manto (grafomano) rašymo stilius. Tas nepersūdytas sarkazmas, minčių srautas kažkodėl man labai artimas. Nesivaiko populiarumo kaip aš, tačiau galbūt vistiek labiau skaitomas nei aš.

Rokiškis.popo.lt Nors šio griaužiko straipsniai dažniausiai nepatinka, nes man tiesiog ne pakeliui su politika ir istorija, tačiau naujasis tinklaraščio dizainas šiuolaikiškas, ne banalus, tikrai ne minimalistinis. Spalvos šiek tiek panašios į mano tinklaračio, galbūt todėl taip patiko.

Radiocool.lt Nors Darius nenorėjo būti paminėtas, nes nežada rašyti straipsnio, tačiau pabūsiu kiauliškas ir vistiek paminėsiu vien dėl naujo dizaino ir reklamos išdėstymo. Jau senai buvo laikas pakeisti tą senovinį, gelsvą skorpiono dizainą. Taip pat naujajame dizaine gana gerai pasirinkti reklamos plotai.

Nemiegu.lt Taip pat šaunus, galbūt šiek tiek netradicinis Dinos tinklaraščio dizainas. Prisipažinsiu, dažnai tiesiog tingiu perskaityti jos rašomus straipsnius, tačiau aptikau, kad ieško SEO straipsnių rašytojos darbo, tad susidomėjusius kviečiu aplankyti jos tinklaraštį.

Galbūt dar derėtų paminėti laimės kūdikio tinklataštį vien dėl logotipo ir Giedrės pilietinę žurnalistiką dėl straipsnių stiliau ir rimto požiūrio į jų rašymą, tačiau šios blogerės jau gavo apdovanojimus ir nenoriu, kad labai išpuiktų.

Dabar pagal tradicijas turėčiau paminėtų tinklaračių naujausių straipsnių komentaruose įkyriai pranešti, kad jie buvo paminėti. Tad bėgu legaliai palikinėti atgalinių nuorodų ir bandyti juos priversti parašyti panašius straipsnius su savo 7 keistenybėmis bei apdovanojimų sąrašu.

Google PageRank atnaujinimas 2012.02.06

Vieni laukia savaitgalių, kiti įvairių švenčių, o aš – Google PageRank atnaujinimų. Nuskambėjo keistai, bet visi SEO besidomintys internautai tikriausiai suprato šį humorą. Šiais, 2012 metais įvyko pirmasis atnaujinimas ir skubu pasidalinti pasiektais rezultatais. Šįkart visų projektų detaliai neaprašinėsiu, nes jų sąrašas nuolat plečiasi ir nevystomi projektai neverti papildomo dėmesio šiame straipsnyje. Priešingai nei po paskutinio atnaujinimo, visų projektų PR pakilo ar bent jau išlaiko tokie patys.

  • fad.lt PR3 -> PR4
  • seotau.lt PR0 -> PR3
  • pirmaskartas.com PR0 -> PR3
  • insaider.lt PR4 -> PR4
  • itfanas.lt PR4 -> PR4
  • wapmaster.lt PR3 -> PR3
  • videosmile.lt PR3 -> PR3
  • wps.lt PR3 -> PR3

fad.lt

Iki šiol pagrindinis projektas, su kuriuo daugiausiai dirbau ir pavyko nors dalinai atstatyti prarastą PR6 iki PR4, žinoma svarbiausia ne PR, o užimamos pozicijos google paieškos sistemoje. Facebook reklama: 1vt., Reklama internete – 7vt. Rezultatais esu patenkintas, PR šiam projektui nėra toks svarbus, nes jokių atgalinių nuorodų mainų ar pardavimų su šiuo projektu nevyksta (du kartus nelipu ant to paties grėblio).

seotau.lt

Visai jaunas projektas, kuris dar nespėjo nei „kojų apšilti” mano projektų sąraše ir jau sulaukė PR3, nors prie jo beveik nebuvo dirbama. Žinoma, įtakos turėjo tai, kad visuose projektuose, kuriuose rašau, buvo pakeistos nuorodos. Vietoje šio blogo beveik visur pakeista į SEOtau.lt, todėl tai tikriausiai ir turėjo didžiausią įtaką. Kaip minėjau, domenas buvo registruotas dar praeitų metų paskutinę dieną ir galbūt jo mėnesio amžius nors minimaliai prisidėjo prie esamo PR.

pirmaskartas.com

Prie šio projekto taip pat ilgiau dirbau, nes siekiau gerų pozicijų paieškos rezultatuose, tiesiog patiko išbandyti jėgas naujoje srityje. Apie šio projekto rezultatus jau esu rašęs, todėl tik galiu pasidžiaugti, kad „užkariauju” vis naujus raktažodžius, tokius kaip papai, juodas seksas ir kt., dėka kurių šiuo metu lankomumas jau apie 400 – 500 un./d. Didesnio PR kol kas nesitikėjau, svarbu gera pradžia, o su laiku labai tikiuosi sulaukti ir PR4.

insaider.lt

Kad ir kaip stengiausi (meluoju, šįkart beveik visas pastangas dėjau į fad.lt ir pirmaskartas.lt), aukštesnio PR nesulaukiau. Tikriausiai per menkos mano SEO žinios arba pervertinau gautas atgalines nuorodas, o galbūt šiam projektui PR4 jau yra lubos, o gal turinys nėra pakankamai kokybiškas… Spėlioti galima ilgai… Nors su šiuo metu mano bloge talpinamų atgalinių nuorodų kiekiu, reikėtų džiaugtis išlaikius esamą PR.

itfanas.lt

Nevisai mano projektas, kurį man perleido Olivijus (android24.lt), nes nebeturėjo galimybių (ar noro) toliau jo vystyti ko pasekoje tikriausiai būtų kritęs PR. Man pavyko jį išsaugoti, nors pastangų beveik neįdėjau. Keletas straipsnių turinio atnaujinimui ir kelios papildomos atgalinės nuorodos. Ateityje taip pat nežadu jo apleisti.

Ne visiems mano projektams pavyksta įgyti PR4, o ką jau kalbėti apie PR5. Kaip prakeiksmas mano projektus persekioja PR3, kurį nėra sunku gauti… Ne PR1, ne PR2, bet visi nauji projektai gauna PR3. Žinoma, reiktų džiaugtis ir tuo… juk kai kurie net PR3 nesulaukia, bet manęs tokie rezultatai netenkina. Aukštesnės vertės projektai skaitomi tik nuo PR4, o tokių turiu nedaug…

Tai buvo jau ketvirtas Google PageRank atnaujinimas, kurį aprašiau šiame bloge. Jei įdomu, galite palyginti praėjusių PR atnaujinimų rezultatus: 2011.11.08, 2011.06.272011.01.20.

Pasidalinkite savo pasiektais rezultatais po šio atnaujinimo.

Feisbukas D.U.K.

facebook reklama

Gana dažnai sulaukiu vis pasikartojančių klausimų apie facebook fanų puslapių administravimo niuansus ir pan, todėl nutariau visus dažniausiai užduodamus klausimus (D.U.K.) ir atsakymus surašyti viename straipsnyje, kurį pavadinau būtent taip, kaip visi šį socialinį tinklą įpratę vadinti – feisbukas. Visi klausimai bus pateikti atsitiktine tvarka ir taip, kaip buvo užduoti, todėl dažnai gali pasitaikyti netaisyklingai vartojamas žodis feisbukas.

Kaip feisbuke sutrumpinti / pakeisti savo grupės adresą?

Facebook’e galima pakeisti / sutrumpinti tik fanų puslapių ir asmeninių profilių adresus. Tai galima padaryti šiuo adresu facebook.com/username/. Fanų puslapio adresą galima sutrumpinti tik surinkus 25 fanus.

Ar galima pakeisti savo fanų puslapio pavadinimą?

Galima, jei jis turi ne daugiau kaip 100 fanų. Didesnių fanų puslapių pavadinimų nepakeisite, todėl neapsigaukite pirkdami didelius, fiktyviai surinktus puslapius.

Kaip gauti daugiau fanų?

Galima tiesiogiai pirkti reklamą iš facebook arba pasinaudoti mano paslaugomis. Taip pat galima tiesiog į savo svetainę įsidėti fanų puslapio įskiepį ir tikėtis, kad svetainės lankytojai pats jūsų fanais.

Kaip susikurti papildomą langelį fanų puslapyje?

Papildomas langelis facebook fanų puslapio meniu juostoje vadinamas aplikaciją, kurią galima susikurti patiems, pasinaudojus mano rašytais straipsniais arba vėl pasinaudoti mano paslaugomis.

Kaip atsisakyti Timeline?

Naujojo facebook profilių dizaino Timeline atsisakyti negalima ir galiausiai jis bus priverstinai įvestas visiems, tad teks priprasti, o pripratus suprasti, jog tai žymiai patogiau nei senoji versija.

Kiek daugiausiai galima turėti draugų?

Facebook anketa gali turėti iki 5000 draugų, tačiau pasiekus šią ribą galima persikelti į fanų puslapį pasinaudojus migracijos įrankiu.

Kokią paskirą kurti savo verslui feisbuke?

Šiuo metu galimi trys variantai: fanų puslapis, grupė, profilis. Kiekvienas iš jų turi savo privalumų ir trukumų, kurie labai aiškiai išdėstyti Godos straipsnyje.

Jei turite klausimų facebook tema, rašykite juos komentaruose ir taip bandysim pildyti šį facebook D.U.K.