Vaizdo registratoriai

vaizdo registratoriusIšgirdę apie naują įrenginį greičiausiai informacijos pradedame ieškoti internete. Nenuostabu, jei visai neseniai užklydote į www.carcam.lt svetainę ieškodama, kas yra vaizdo registratorius. Jei jau pamiršote, priminsime, kad vaizdo registratorius – tai automobilinė kamera, kuri filmuoja tai, kas vyksta kelyje. Tai lyg juodoji dėžė lėktuve, pagal kurios įrašus nutikus nelaimei galima nustatyti, kas tiksliai ir kaip tai įvyko.

Šis mažytis prietaisėlis automobilyje gali būti labai naudingas. Dažniausiai juos įsigyja tie, kurie kelyje praleidžia labai daug laiko, tačiau ir mažiau vairuojantiems vaizdo registratorius gali praversti, nes nuo eismo įvykių nėra apsaugotas nei vienas vairuotojas, o kartais pasitaiko taip, kad tikrasis avarijos kaltininkas pasišalina iš įvykio vietos ar pasikvietęs pažįstamų „liudininkų“ bando įtikinti savo avarijos versiją. Taigi, nedidelė kamera gali apsaugoti Jus nuo didelių nemalonumų kelyje, tai gali patvirtinti ypač daug vairuotojų Rusijoje ir vis daugiau kitose šalyse, ne išimtis ir Lietuva.

Nuolatos didėjantis vaizdo registratorių naudotojų skaičius leidžia suprasti, kad tai tikrai dėmesio vertas prietaisas, kurio įsigijimą turėtų bent apsvarstyti didžioji dalis automobilių savininkų. Net jei manote, kad tai per brangus prietaisas, vertėtų pasidomėti jais plačiau. Visų pirma, nesunkiai rasite paprastą vaizdo registratorių, kurio kaina neviršys nė 100 litų, o tai, greičiausiai, gerokai mažiau nei kiekvienais metais sumokate draudimo kompanijai.

Be kita ko, vaizdo registratorius gali atstoti ir daugiau nei vieną prietaisą. Visų pirma, tai gali būti puikus papildymas Jūsų grotuvui. Kai kurie registratoriai turi moduliatoriaus funkciją, tad įkėlę muzikos į savo registratoriaus kortelę galėsite klausytis muzikos per radijo grotuvą. Tai aktualu, jei Jūsų grotuvas nepalaiko kitų muzikos šaltinių išskyrus CD ir radiją.

Vaizdo registratorius galite įsigyti jau minėtoje elektroninė parduotuvė www.carcam.lt, kur gausite ne tik kokybišką prietaisą, bet ir profesionalų aptarnavimą, naudingą konsultaciją ir išgirsite vertingų patarimų, jei tik norėsite.

Dažymo įranga ir paviršių apdirbimas

dažymo įrangaDažymo įranga gali būti savaeigė arba rankinė. Įrenginiai būna universalūs, todėl gali būti naudojami daugeliui dažymo darbų atlikimui, nes aparatai gali būti naudojami kaip beorio dažymo sistema pvz. statybose, metalo gaminių dažymui, dažymui objektuose, stalių ceche ir t.t. Dažymo įranga būna elektrinė, orinė, beorė, taip pat elektrostatiniai pistoletai, pulverizatoriai. Beoris dažymas užtikrina dengimo aukštą našumą ir efektyvumą – ant paviršiaus užpurkštų dažų koeficientas viršija bendrą siurblio išpurkštos medžiagos kiekį. Beorio dažymo metu dažai veikiant slėgiui praeina per tam tikro dydžio (kalibruotą) skylę. Medžiaga, praeidama tam tikrą tašką, įgauna didelį greitį ir galią, todėl sąveikos su oro mase metu ji susidalina į daugybę smulkių dalelių. Numatytas slėgis atitinka reikiamą našumą ir medžiagos fizines charakteristikas. Dažant oriniu purškimo metodu, dažai yra išpurškiami žemo slėgio oro srove, o dažai maišosi su pernešančiu oru.

Atsižvelgiant į darbų apimtis, pobūdį ir naudojamus dažus patartina naudoti atitinkamo našumo purkštuvus, elektrines, benzinines ar pneumatines beorio dažymo stūmoklines sistemas. Tačiau prieš naudojantis dažymo įranga, bet kokį paviršių reikia tinkamai apdirbti, o tai padaryti padeda srautinis valymas – smėliavimas.

Smėliavimo aparatas leidžia sumažinti valymui skiriamas laiko sąnaudas. Srautinis valymas leidžia atlikti darbą lengvai, kadangi prieina prie bet kokios konstrukcijos vietos, kurią reikia nuvalyti. Valant srautiniu būdu paviršius pašiurkštinamas, kad būtų geresnis dažų sukibimas su paviršiumi. Smėliavimas suslėgtuoju oru atliekamas tiekiant abrazyvą į oro srovę ir oro bei abrazyvo mišinį dideliu greičiu nukreipiant iš purkštuvo antgalio į valomąjį paviršių. Smėliuojant greitai ir  kokybiškai nuvalomos įvarios konstrukcijos: metalas, medis, plytos, betonas, spalvotieji metalai ir jų lydiniai. Ant metalinių konstrukcijų susidarančias rūdis, labai sunku pašalinti o neprieinamose vietose jas pašalinti galima tik smėliavimo metodu. Smėliavimas leidžia pašalinti rūdis ir įvairias apnašas iš sudėtingų ir neprieinamų vietų, tokių kaip kampai, vidinės ertmės. Smėliavimo metodu tinka valyti atsakingas konstrukcijas, kur elektros ar kitas  įrankis gali pažeisti apdorojamą  paviršių. Nusmėliuotas paviršius pašiurkštinamas, todėl gruntuojant ar dažant, sukibimas  su danga išlieka labai tvirtas.

Smėliavimas gali būti taikomas įvairiausiems paviršiams apdirbti. Tai juodiesiems metalams ir jų lydiniams, nerūdijančiam plienui, spalvotiems metalams bei jų lydiniams, plastikui, betonui, medžiui, akmeniui, stiklui, keramikai ir net automobilių detalėms.

Atliekant srautinį valymą sutaupoma ne tik laiko, bet ir pinigų. Kitos medžiagos reikalauja sudėtingų įrankių, ir net turint juos neįmanoma kruopščiai išvalyti sunkiai prieinamų detalių vietų ir visų kampų. Naudojant įvairiausius abrazyvinius šveitiklius nepasiekiamas toks geras rezultatas kaip smėliuojant. Tam kad metalinės detalės pažeistos korozijos būtų kokybiškai nusmėliuotos, patariama pradžiai jas apdirbti fiziškai t.y. pašalinti kiek įmanoma rūdžių mechaniškai.