Baldai, kurie privalo būti gerame darželyje

baldai darzeliamsKiekvienas tėvelis žino, kaip svarbu pasirinkti tinkamą darželį mažajam. Juk būtent ten jis pradeda bręsti kaip asmenybė, kaip žmogus, kaip pilietis. Ten prabėga didžioji jo paros dalis, tad vertingas pasirinkimas gali garantuoti išugdytą sveiką asmenybę. Ugdymas susideda iš labai daug skirtingų veiksnių, kurie prasideda įvertinus auklytės kompetencija ir baigiasi aplinka, kurioje mažasis bręsta. Darželio baldai yra kur kas reikšmingesnis aspektas nei galėjo pamanyti šiose vietose dirbantis personalas. Yra tam tikros taisyklės, kurios apipina, kokie konkrečiai baldai turėtų būti kiekviename darželyje, kaip jie privalo atrodyti, kad skatintų vaiko fantaziją ir tuo pačiu neribotų veiksmų.

Baldai darželiams neabejotinai turi būti pritaikyti prie mažų vaikų poreikių. Pirmiausia verta atsižvelgti į tai, kad tam tikras aukštis – būtinas. Tai aktualu kuomet kalbame apie staliuką ar kėdutes ant kurių sėdės mažieji. Dažniausiai baldai yra gaminami atsižvelgiant į standartinį vaiko sudėjimą konkrečiu amžiaus metu. Darželio baldai, tuo pačiu, gaminami iš tokių medžiagų, kurios nesukeltų pavojaus vaikui: nebūtų aštrios, neįpjautų, neužgautų… Šiuo atveju stiklas, geležis ir kitos panašaus pobūdžio medžiagos yra visiškai neteiktinos baldams, kurie bus naudojami darželiuose, gaminti.

Taipogi, darželio baldai turėtų alsuoti vaikyste, būti kuo mielesni ir keliantys svajingas asociacijas. Šiuo atveju siūlome kambarėliuose naudoti spalvotus, paveiksliukais puoštus baldus, kurie pakels nuotaiką net ir pačią niūriausią dieną. Psichologai yra įrodę, kad vaikai teigiamai reaguoja į ryškias spalvas. Būtent tokia atmosfera yra geriausia siekiant įsisavinti naują informaciją. Jei jūsų darželyje esantys baldai yra gana niūrūs, vienspalviai – siūlome juos pagyvinti su įvairiaisiais užtiesalais.

Sukurti baldamas malonesnę atmosferą pavyks tuomet, jei pastaruosius papuošite vaikų piešinukais. Tegul jie būna dailiai priklijuoti ant spintelių, lovos šoniukų, stalų paviršių… Spalvos ir raštai pagyvina vaiko sąmonę. Tuo pačiu galima įsigyti baldus, kurie yra sukurti tarsi konstruojant tam tikrą delionę, mozaiką, kuri aktyvina vaiko mąstymą. Paprasčiausiai kiekvienas baldas turi tam tikrą žaidimą, kuris yra įmontuotas į vidų. Taip net ir gulėdami lovytėje vaikai žaisdami lavinsis.

Baldai darželiams sukuria ne tik atmosferą, kurioje jūsų mažasis būna, tačiau taip pat ir padeda jam formuotis, mąstyti. Taigi, iš pirmo žvilgsnio labai paprastas daiktas savyje slepia kur kas daugiau funkcijų. Būtent todėl renkantis vietą, kurioje jūsų vaikas bręs kaip asmenybė – siūlome iš arčiau pasižvalgyti, kaip viskas atrodo.