Kur keliauti ekstremalaus sporto mėgėjams?

skrydžiaiKelionės – tai geriausias būdas pailsėti ir atitrūkti nuo rutinos. Keliaudami galime pamiršti visus mus supančius rūpesčius ir visiškai atsipalaiduoti. Juk taip gera tiesiog gulėti paplūdimyje ar ramiai vaikštinėti nuostabių miestų gatvėmis, besigrožint vietinių gyventojų kasdienybe ir supančios architektūros bruožais. Vis dėlto, kai kuriems iš mūsų reikia šiek tiek daugiau aštrių pojūčių. Taip, kalbame apie ekstremalaus sporto mėgėjus. Internetinis portalas greitai.lt šiuo metu siūlo itin gerus kelionių pasiūlymus, kurie skirti specialiai jiems. Nuostabu yra tai, jog lėktuvo bilietai internetu pasiekiami vos per kelias minutes. Tereikia išsirinkti norimą kryptį, šalį bei miestą. Tad, kokie skrydžiai rekomenduojami ekstremalaus sporto mėgėjams?

Kelionių ekspertai vieningai sutaria, jog Kosta Rika yra viena iš idealiausių kelionių krypčių tiems, kurie nori pasimėgauti ekstremaliu sportu. Juk nuostabiojoje Kosta Rikoje galima rasti pačių įvairiausių gamtos stebuklų. Tad, ši šalis tiesiog sutverta ekstremaliam sportui. Dar vienas nuostabus dalykas yra tas, jog vietiniai Kosta Rikos gyventojai pasižymi ypatingu svetingumu, todėl tenjausitės tarsi namie. Tai reiškia, jog kelionė pasiteisins visapusiškai. Jus ne tik turėsite galimybę išmėginti savo jėgas įvairiausiose ekstremalaus sporto šakose, bet ir grįšite susiradę krūvą naujų draugų ir puikiai praleidę laiką.

Dar viena nuostabi kelionių kryptis ekstremalaus sporto fanams yra Naujoji Zelandija. Tai – nuostabaus grožio šalis. Nenuostabu, jog į ją tiesiog plūsta turistai. Čia galima užsiimti pačiomis įvairiausiomis ekstremalaus sporto šakomis ir tuo pat metu mėgautis žadą atimančiu kraštovaizdžiu. Naujojoje Zelandijoje tikrai sutiksite ir daugiau ekstremalaus sporto mėgėjų. Tad, ši šalis puikiai tinka visiems – visiškai nesvarbu, koks jūsų lygis. Naujojoje Zelandijoje laukiami visi – ir ekstremalaus sporto mėgėjai, ir profesionalai.

Tiems ekstremalaus sporto mėgėjams, kuriems Naujoji Zelandija ar Kosta Rika atrodo šiek tiek per toli, kelionių ekspertai rekomenduoja atidžiau pažvelgti į Europą. Joje taip pat yra šalių, kurios itin populiarios tarp tikrų adrenalino fanų. Pavyzdžiui, viena iš populiariausių kelionių krypčių yra Šveicarija. Ši šalis sutraukia didžiules minias ekstremalaus sporto gerbėjų. Tad, gal iš tiesų verta apsilankyti Šveicarijoje? Šioje šalyje yra itin populiarūs šuoliai su guma. Todėl, jei svajoje apie tokį nuotykį, tiesiog privalote nukeliauti į Šveicariją, nes turbūt sunkiai būtų galima rasti tam tinkamesnę vietą. Žinoma, šioje šalyje galima išbandyti ir daugelį kitų ekstremalių sporto šakų. Kokių? Viskas priklauso nuo jūsų norų, nes ekstremalių sporto šakų fanams Šveicarijoje sudarytos visos galimybės.

Ekstremalaus sporto mėgėjai, kurie yra išsiilgę tikros egzotikos ir nuotykių, gali apsilankyti Afrikos žemyne. Beveik neįmanoma išskirti vienos Afrikos šalies, kuri būtų pažangiausia šiuo atžvilgiu, nes daugelis iš jų turi nemažai ką pasiūlyti ekstremalaus sporto gerbėjams. Taigi, apsilankymas Afrikos žemyne ne tik bus kultūrinis nuotykis, bet ir leis patirti galybę nepamirštamų akimirkų užsiimant ekstremaliu sportu. Tad, neverta laukti, nes tokia galimybė gali pasitaikyti tik kartą gyvenime. Kaip jau minėjome, visos Afrikos šalys yra vertos dėmesio, tačiau kelionių ekspertai pataria skirti ypatingą dėmėsi apsilankymui Zambijoje bei Pietų Afrikos Respublikoje.

Žinoma, yra ir daugiau šalių, kuriose sudarytos idealios sąlygos užsiimti ekstremaliu sportu, tačiau tiesiog neįmanoma jų visų išvardinti. Geriausias būdas surasti tinkamiausią bei sau artimiausią šalį yra tiesiog keliauti. Juk kiekvienoje šalyje galima atrasti ką nors ypatingo. Galbūt net naują ekstremalaus sporto šaką?