Efektyvi reklama Facebook socialiniame tinkle

reklama FacebookSunku būtų rasti žmogų, kuris neturėtų vieno ar kelių socialinių tinklų. Dar sunkiau būtų rasti žmogų, kuris šiomis dienomis neturėtų Facebook. Ši erdvė vienija ne tik draugus, giminaičius ar pažįstamus, bet ir to paties pomėgio, interesų ir gyvenimo būdo žmones. Būtent todėl tinkamai panaudota reklama Facebook socialiniame tinke gali būti nepaprastai efektyvi jūsų vystomam verslui.

Ne vienam iš mūsų tenka prisipažinti, jog per dieną tikrai daugiau nei vieną kartą tikriname savo Facebook paskyrą. Tai tapo daugelio žmonių gyvenimo būdu. Čia bendraujame, dalinamės įspūdžiais ir ieškome pripažinimo. Vos vieno paspaudimo pagalba galime visam pasauliui pasakyti, kas mums patinka ir kuo norime pasidalinti su kitais. Visa tai suteikia puikią galimybę kurti bendruomenę ir į ją įtraukti to paties požiūrio asmenis, taip vadinamus sekėjus.

Facebook reklamos idėja ir yra tokia. Čia kuriamas įmonės reprezentacinis puslapis, kurio naujienas arba post‘us mato visi puslapį pamėgę vartotojai. Taip kuriamas ne tik prekės ženklo ir visos įmonės įvaizdis, bet ir jos sekėjų ratas, kuris laikui bėgant savo naujienų sraute mato visus šios veiklos įrašus apie prekes, paslaugas ir ypatingus pasiūlymus. Tokia reklama Facebook tinkle visiškai nieko nekainuoja, o nuo įdėto laiko ir pastangų ruošiant naujus įrašus priklauso sekėjų aktyvumas ir jų įsitraukimas. Tai ne tik potenciali reklamos galimybė, bet ir lojalių klientų ir visos bendruomenės kūrimo įrankis.

Tenka pripažinti, jog vien su įmonės reprezentaciniu puslapiu pasiekti didžiąją dalį auditorijos Facebook socialiniame tinkle tikrai nėra lengva. Tai ypač aktualu tiems puslapiams, kurie neturi didelio sekėjų skaičiaus. Jie negali užtikrinti didelio vartotojų susidomėjimo, nes tiesiog neturi kam viso to pasiūlyti. Laimei, Facebook suteikia galimybę išsipirkti reklaminius plotus jų svetainėje ir netgi iškelti puslapio įrašus taip, kad juos matytų kur kas platesnė dalis auditorijos. Tai žymiai didesni rezultatai už nedidelį mokestį.

Facebook socialinis tinklas suteikia itin palankias sąlygas vystytis verslui. Čia vieta, kur galima nesunkiai dalintis veiklos vizija ir idėjomis, sulaukti pripažinimo ir sekėjų būrio. Lygiai taip pat mokama reklama Facebook‘e padeda lengviau plėsti sekėjų ratą ir skelbti žinią apie siūlomas prekes ar paslaugas. Taip galima pasiekti žaibiškų rezultatų net ir nedidelių kaštų pagalba.

 

 

Geriausi mobilieji telefonai iš Kinijos

mobilieji telefonaiTaip jau nutiko, kad Kinija tapo trečia pagal svarbumą technologijų šalimi. Ne Rusija, ne Kanada, ir net ne Indija. Kinija turi viską, ko reikia tapti technologijų lydere – didžiulę rinką, pigią darbo jėgą ir gerą mokslinį potencialą. Tiesa, kitos šalys irti tokią turi, bet kažkodėl nesugeba to išnaudoti. Pavyzdžiui Rusija iki šiol didžiuojasi tik vienu savo išmaniuoju telefonu Yota. Kinija tuo tarpu bando įžengti į mobiliųjų telefonų gamintojų lyderius.

Kokie mobilieji telefonai iš Kinijos yra populiariausi pasaulyje? Nebūtinai jie žinomi Lietuvoje. Kai kurie jau žinomi, nes aktyvūs rinkodaros veiksmai, rėmimai ir naujienos žiniasklaidoje supažindino su prekės ženklu ir mūsų tautiečius.

Huawei (tariama „vau-vei“)

Tai bene geriausiai mums žinimas kiniškas prekės ženklas. Beje, telefonai vos ne dvigubai pigesni, nei korėjietiški ar amerikietiški, bet jau dabar gali pasigirti labai neblogais techniniais sprendimais. Naujausi Huawei mobilieji telefonai turi Leica kameras, tad fotografuoja tikrai puikiai. Būtent kamerų netobulumas buvo vienas iš didžiausių trūkumų.

Xiaomi (tariama „šiau-mi)

Jų reputacija yra prieštaringa. Jie dažnai vadinami „kopijuotojais“, nes dizainas ir kiti techniniai sprendimai nukopijuoti nuo konkurentų. Aišku, tai nesutrukdė Xiaomi kompanijai pagaminti neblogų mobiliųjų telefonų, kurie savo kaina tikrai nukonkuruoja amerikietiškus ir korėjietiškus produktus.

OnePlus

O taip, jie irgi kinai! Daugelis galvoja, kad tai sėkmingas masinio investavimo produktas iš JAV. Deja ne. Tai kinų telefonai, kurie užsitarnavo „flagmanų žudikų“ reputaciją. Jie kokybiški ir nebrangūs. Be to pakankamai stilingi, skirti daugiau verslo segmentui. Jie kol kas išleido vos tris modelius, kurie susilaukia malonių atsiliepimų pasaulinėje IT žiniasklaidoje.

Coolpad

Lietuvoje gana gerai girdimas prekės ženklas iš reklamų. Tačiau masiškai apie jį nelabai kas kalba. Tai vidutinės klasės kiniški telefonai, labai priimtina kaina ir geromis techninėmis charakteristikomis.

Meizu (tariama „mei-dzu“)

Dar vienas pasaulyja gana gerai žinomas prekės ženklas iš Kinijos. Telefonai tikrai neblogi, stilingi ir patvarūs. Dėl kainos net nereikia ginčytis, jie tikrai nebrangūs. Beje, jie pradėjo nuo mp3 grotuvų gamybos.

Oukitel

Telefonai su talpiausia baterija. Taip, kinai pagamino telefonus su 10000 mAh baterijomis. Beje, Oukitel telefonai pasižymi ir itin tvirtais korpusais bei atspariu stiklu. Reklaminiuose klipuose jais kalamos vinys ir demonstruojama, kad nėra nė įbrėžimo.

ZTE

Nors tai vienas didžiausių telefonų gamintojų Kinijoje, Lietuvoje šis prekės ženklas yra žinomas tik dėl telefonų dideliais mygtukais (senjorams). O jie juk turi ir visai neblogų išmaniųjų telefonų. Jų mobilieji telefonai yra pakankamai pigūs, o kokybei tikrai galima pažerti ne vieną priekaištą.

Motorola

Ar tikrai nieko nesumaišėme? Ne, nuo šiol Motorola ir jų prekinis ženklas Moto pakeičia ilgai karaliavusius Lenovo mobiliuosius telefonus. Nebebus Lenovo, bus Motorola ir tai bus kiniškas prekės ženklas.

Dar nepaminėti kiniški mobilieji telefonai yra Vivo, Oppo, Haier (mes žinome tik jų buitinę techniką), Hisense (žinome tik televizorius), ZUK ir t.t.

Kartais prie kiniškų telefonų priskiriami ir Hong Kongo Elephone ir Taivano HTC.