Svetainių kūrimas: kaip pasirinkti geriausius specialistus?

Svetainių kūrimasInternetinių svetainių kūrimas – kasdienybė, būtinybė, galimybė tapti žinomesniu. Ši paslauga reikalinga ne tik verslininkams, kurie nori išpopuliarinti savo idėją bei paslaugas. Daugelis žmonių kuria puslapius sau, kadangi nori išreikšti save. Kadangi puslapio kūrimas ir domeno įsigijimas nėra brangūs – žmonės tuo naudojasi ir rašo blogus. Apskritai, mes vis labiau persikeliame į virtualų pasaulį. Greitai tas virtualus pasaulis taps mūsų namais, tad galbūt verta anksčiau į jį persikelti?

Nors svetainių kūrimas vis dažniau įvardijamas kaip gana lengvas procesas (kalbant apie pačius paprasčiausius puslapius), tačiau siekiant kokybės – būtina samdytis profesionalus. Jų pasirinkimas šiuo metu yra labai platus. Nieko keisto, kad ieškant specialisto teks sugaišti daug laiko. O kad paieškos būtų lengvesnės – nurodome gaires, kuriomis galite ieškoti.

PORTFOLIO.

Paprasčiausias būdas susirasti įmonę, kuri teikia svetainių kūrimo paslaugas – peržvelgti jų portfolio, t.y darbus, kuriuos iki šiol jie yra atlikę. Tiesa, sklando mitai, kad labai dažnai programuotojai yra linkę vogti vieni kitų pavyzdžius ir juos nurodyti kaip savus atliktus darbus. Geriausias būdas įsitikinti, kad konkretus darbas yra tikrai konkretaus žmogaus arba įmonės – pasižiūrėti į puslapio apačioje esančius kontaktus. Daugelis puslapio kūrėjų palieka savo rekvizitus puslapio apačioje, kad jeigu kitiems asmenims patiks – jie galėtų pasinaudoti paslaugomis.

SUTEIKIAMOS PASLAUGOS.

Skirtingos įmonės arba skirtingi laisvai samdomi programuotojai suteikia ir skirtingas paslaugas. Kol vieni garantuoja, kad galėsite iškart naudotis puslapiu, kadangi jis bus sukurtas nuo A iki Ž, tuo tarpu kiti suteikia tik tam tikras paslaugas. Taigi, ieškodami asmens turėtumėte įvertinti, kokias tiksliai paslaugas jis suteikia. Dažniausiai paslaugos labai detaliai aprašomos internetiniuose puslapiuose, tačiau turint klausimų – visada rekomenduojama kreiptis individualiai.

ATSILIEPIMAI.

Internete visada galima pasiskaityti atsiliepimus apie suteiktas konkrečių asmenų paslaugas. Ne visais komentarai tikėti verta, tačiau jie tikrai gali padėti susidaryti preliminarią nuomonę apie paslaugas, kurios bus suteikiamos.

JŲ PAČIŲ PUSLAPIS.

Vienas iš kriterijų galinčių padėti atrasti gerus specialistus – jų pačių puslapis. Paprasčiausiai, jeigu jis atrodo neskoningai, yra neinformatyvus ir panašiai – tokiu atveju jie nebus labai geri kaip specialistai.

GREITIS.

Svetainių kūrimas reikalauja laiko, tačiau vistiek kai kurie kuria ilgiau, kai kiti trumpiau. Jeigu tiksliai žinote po kiek laiko jau norėsite naudotis puslapio – ieškokite, kas patenkintų šį Jūsų poreikį.

KONSULTACIJOS.

Geras specialistas yra tas, kuris suteikia konsultacijas klientui. Paprasčiausiai tikrai ne visi puikiai išmano smulkmenas susijusias su puslapio kūrimu. Labai gerai, kai programuotojai paaiškina kas ir kaip. Tokiu atveju klientui paprasčiau suprasti. Juk vėliau jis turės prižiūrėti puslapį, keisti informaciją. Natūralu, kad reguliarios konsultacijos labai naudingos.

KOMANDA.

Svetainių kūrimas apima daug daug skirtingų darbų. Geriausia samdytis tokį žmogų, kuris iškart turi ir dizainerius, ir tekstų kūrėjus, ir kitus asmenis, kurie kartu dirba, kad būtų galima pasiekti geriausią rezultatą. Kai kurie specialistai teikia tik programavimo paslaugas ir visų kitų klientui tenka ieškoti pačiam. Juk paprasčiau, kai apie viską pagalvota nuo A iki Ž. Taigi, ieškodami asmens būtinai įvertinkite ir šį aspektą.

Kuo daugiau skirtingų aspektų įvertinsite – tuo labiau poreikius patenkinantį specialistą pavyks atrasti. Svetainių kūrimas yra ilgas ir atsakingas darbas, tad jeigu norite kokybiško rezultato – būtina apsišarvuoti kantrybe. Visgi, perkėlus savo verslą į internetą pajusite klientų padidėjimą, tad nelaukite rytojaus. Būkite žinomesnis jau dabar!

Gretutinės ir autorių teisės

intelektinė nuosavybėAutorių teisės – tai turtinės ir neturtinės tam tikros idėjos savininko teisės į sukurtą intelektinį kūrinį (jis gali būti meninis, mokslinis ir kitas, kuris dar nerealizuotas, vis dar kūrėjo galvoje). Sakoma, kad intelektinė nuosavybė yra būtina, kadangi tik ji gali garantuoti valstybės progresą. Tai ypač buvo aktualu didžiosios pramonės revoliucijos metu ir ypač aktualu dabar, kai informacinės technologijos vis intensyviau tobulėja ir yra kasdieninė mūsų gyvenimo dalis.

Autorinės teisės suteikia galimybę kūrėjui savo idėją išleisti, platinti, viešai rodyti ir tuo pačiu apsaugoti nuo kitų žmonių idėjos pavogimo ir plagijavimo. Šiuo metu visada pasaulyje labai dažnai susiduriama su plagijavimo problema, todėl stengiamasi priimti vis efektyvesnius įstatymus, kurie galėtų gąsdinti žmones nuo idėjos vagystės.

Žinoma, kuro asmens idėjos platinimas galimas tokiu atveju, jeigu nurodomas tikrasis autorius ir tuo pačiuptas autorius sutinka, kad jo idėjos būtų platinamos. Kai kuriais atvejais galima būtų jas ir pakoreguoti, patobulinti, tačiau ir čia reikalingos tikrosios idėjos autoriaus sutikimas.

Autorių teisių savininkais laikomi fiziniais arba juridiniais asmenys, kurie turi išimtines teises į konkretų kūrinį arba idėją. Įdomu tai, kad teisės galioja net ir 70 metų po autoriaus mirties, taigi tokiu atveju dėl idėjos panaudojimo reikia kreiptis į artimiausius žmones, kurie gali sutikti jog informacija būtų pasinaudojama arba prieštarauti ir prašyti to nedaryti. Jeigu nepaisoma prašymo – intelektinė nuosavybė yra ginama ir reikia atsakyti įstatymais.

Gretutinės teisės skirtos kiek kitokios rūšies intelektinės nuosavybės saugojimui. Tai organizacijų, audiovizualizacijų, pirmojo įrašo gamintojo teisės, kurios apsaugo ne tik finansinį praradimą, tačiau ir moralinį. Gretutinių teisių savininkai gali paprasčiausiai uždrausti tam tikros idėjos generavimą ir vystymąsi. Visas turtas yra saugomas naudojantis tam tikrais įstatymais, taigi dažniausiai nusikaltėliams, kurie pasinaudoja idėjomis – tai kainuoja labai dideles pinigų sumas.

Intelektinė nuosavybė Lietuvoje ypač akylai saugoma, kadangi norisi suteikti kūrybininkams ir mokslininkams palankias sąlygas savo idėjoms ne tik kurti, tačiau ir plėtoti bei pristatyti visuomenei.

Kaip ieškoti darbo skelbimuose?

Kaip ieškoti darbo dedu.ltŽmonės turi skirtingus būdus, kurie jiems gali padėti susirasti darbą. Kadangi Lietuvoje situacija su darbu nėra labai gera, nieko keisto, kad daugelis žmonių svarsto apie kokybiškesnes paieškas. Čia ir kyla klausimas – kokios jos. Skelbimai yra ta vieta, kur tikrai geriausia ieškoti darbo. Juk šiuo metu yra tiek daug internetinių portalų, kuriuose galima ne tik talpinti savo informaciją, tačiau tuo pačiu skaityti ir kitų.

Darbo paieškos internatiniuose skelbimų portaluose reikalauja dėmesio ir laiko. Natūralu, kad susirasti savo svajonių darbą nebus paprasta, tad labai svarbu kiekvieną dieną skirti bent jau po kelias dešimtis minučių. O kad darbo paieškos būtų lengvesnės – pasinaudokite mūsų patarimais.

Iškelkite savo skelbimą.

Jeigu turite savo gyvenimo aprašymą konkrečiame skelbimų puslapyje – tokiu atveju naudinga būtų pasinaudoti papildomomis paslaugomis, kaip skelbimų iškėlimas. Ne visi portalai siūlo tokias paslaugas, tačiau jeigu ji yra – išsipirkite. Paprasčiausiai tokiu atveju pavyks iškilti tarp visų kitų ir būsite greičiau pastebėtas. Tai labai aktualu tokiu atveju, kai toje pačioje profesinėje srityje konkuruoja daug žmonių. Juk yra galimybė, kad ne Jūsų gyvenimo aprašymas nepatiko darbdaviui. Paprasčiausiai jis jo net neperskaitė, kadangi nematė kitų skelbimų gausos jūroje.

Įdėkite savo gyvenimo aprašymą.

Tiesa, ta mūsų minėta iškėlimo galimybė yra naudinga tik tokiu atveju, jeigu konkrečiame portale esate įdėjęs savo gyvenimo aprašymą. O jeigu tik pats puslapis tokią galimybę suteikia – tai padaryti yra būtina ir labai naudinga. Paprasčiausiai, taip ne tik Jūs ieškosite, tačiau tam tikra prasme ir Jūsų ieškos. Padidės galimybė, kad susirasite taip laukiamą darbą.

Nesusikoncentruokite tik ties viena pozicija.

Dar viena klaida, kurią labai dažnai daro žmonės vartydami skelbimų puslapius – tikslingas ieškojimas. Atrodo, tai turėtų padėti, tačiau rezultatas dažniausiai būna priešingas. Paprasčiausiai žmonės ieško labai konkrečios pozicijos ir todėl jiems pro akis praeina labai daug šaunių pasiūlymų, kurie taip pat galbūt būtų sudominę žmogų. Taigi, ieškant darbo reikia kiek plačiau vertinti galimybes ir nebijoti pasirinkti kitokį darbą nei dirbote iki šiol.

Miestas ir jo pasirinkimas.

Jeigu jau kurį laiką nerandate darbo, tokiu atveju laikas pradėti jo ieškoti ne tik mieste, kuriame gyvenate, tačiau ir rajone. Tai aktualiausia tiems, kurie gyvena nelabai dideliuose miestuose įsikūrusiuose greta didmiesčių. Žinoma, niekas nenori kiekvieną dieną važiuoti iki darbo valandą, tačiau jeigu tai vienintelė galimybė – tokiu atveju verta pagalvoti.

Įrodykite, kad esate naudingas.

Jūsų darbo skelbimas turi įrodyti, kad esate naudingas asmuo ir kad darbdavys tikrai norėtų Jus samdytis. Paprasčiausiai, jeigu neparodysite, kad būsite naudingas firmai – niekam ir nereikės Jūsų paslaugų. Tiesa, jeigu esate gana kuklus žmogus ir Jums yra sunku įrodyti kitam, kad galite būti geras darbuotojas – tokiu atveju rekomenduojame pirmiausia įtikinti save, o tik paskui bandyti įtikinti kitus. Tokiu atveju net ir Jūsų skelbimo kryptis gal kiek pakisti.

Lankykite skirtingus skelbimų portalus.

Skelbimai apie darbo pasiūlymus talpinami labai skirtinguose portaluose. Tikrai nėra taip, kad visi darbdaviai visą informaciją pateikia tik viename portale, kuris šalyje yra didžiausias. Verta kasdien apžiūrėti kelis skirtingus portalus, kurie siūlo paslaugas talpinti įvairaus pobūdžio skelbimus įskaitant ir darbo. Tokiu atveju apžiūrėsite daugiau galimybių, taigi tuo pačiu didesnė tikimybė, kad ir pavyks susirasti tai, kas Jums tinka.

Jeigu ieškosite – darbą tikrai atrasite dedu.lt. Tereikia kiekvieną dieną užsukti į puslapius ir tikslingai ieškoti.

Apatiniai internetu – ar verta pirkti?

seksualūs apatiniai internetuDažnai pasvarstome, kur geriausia įsigyti apatinius. Šiuo metu vietų, kuriose pardavinėjami apatiniai yra apstu – turgus, specializuotos apatinio trikotažo parduotuvės, drabužių parduotuvės, internetas. Pirkimas internetu vis labiau populiarėja, tačiau internetine prekyba pasitiki nevisi pirkėjai.

Apatiniai internetu pardavinėjami daugybėje internetinių parduotuvių, pasiūla ir asortimentas yra tikrai didelis, todėl rinktis tikrai turėsite iš ko. Perkant internetu labai patogu peržvelgti daugumos parduotuvių siūlomas prekes ir išsirinkti geriausią ir tinkamiausią variantą. Pirkdami internetu sutaupysite savo laiką, nereikės stovėti eilėse. Prekės dažniausiai pristatomos į namus, o tai itin svarbu tiems, kurie neturi labai daug laiko.

Dauguma pirkėjų bijo pirkti internetu, nes mano, kad gali gauti visai ne tai, ką užsakė, kiti dvejoja, kad visai negaus prekės. Tačiau visai nereikėtų nerimauti dėl to ar prekė atrodys taip pat kaip nuotraukoje, nes visada yra grąžinimo galimybė. Taip pat prieš pirkdami prekes galite pasiskaityti kitų pirkėju atsiliepimus ir nuspręsti apie prekės išvaizdą ir kokybę. Kartais pasitaiko, kad apatinių spalva realybėje ir nuotraukoje šiek tiek skiriasi. Taip nutinka dėl to, kad fotografuojant gali kristi šešėlis arba būti netinkamas apšvietimas, kuris pakeičia spalvą. Be to apatinių spalva priklauso ir nuo Jūsų monitoriaus raiškos.

Apatiniai internetu dažnai būna parduodami už labai patrauklią kainą, todėl pirkdami internetu galite sutaupyti. Lengvai galite palyginti kelių internetinių parduotuvių kainas ir nuspręsti, kurioje parduotuvėje pirkti apsimoka labiausiai. Rinkdamiesi apatinių dydį, visada remkitės pardavėjo pateiktomis dydžių lentelėmis, nes tik taip nesuklysite ir pasirinksite teisingai. Jei perskaitę prekės aprašymus ir atsiliepimus vis dar turite neaiškumų, visada galite kreiptis į pardavėją ir išsiaiškinti visus Jums rūpimus klausimus, kad neliktų neaiškumų ir gavus prekę nekiltų nesusipratimų.  Nors internetinės parduotuvės prekes dažniausiai priima atgal, prieš perkant visada rekomenduojama persiskaityti pirkimo ir grąžinimo sąlygas.

Pirkti internetu apsimoka, tačiau prieš perkant visada turite išsiaiškinti visas sąlygas ir sužinoti kuo daugiau informacijos apie prekes. Pirkti internetu yra įprotis, kurį dar turi nevisi. Tačiau manoma, kad ateityje vis daugiau žmonių drąsiai pirks internetinėje erdvėje.