Jeigu esate verslininkas ir nenorite bankroto…

apskaita

Verslas ir bankrotas – dvi sąvokos, kurios kartu neskamba labai gražiai, bet, deja, yra labai susijusios. Pagrindinis klausimas – ką daryti, kad nebūtų bankrutuojama? Atkreipti dėmesį į buhalterines paslaugas ir netaupyti joms.

Klaidos neišvengiamos, bet…

Jeigu jūsų kas pasiteirautų, ar norite bankrutuoti, tikriausiai nusijuoktumėte, nesuprastumėte klausimo, gal net užpyktumėte. Kas gali to norėti? Tačiau versle būna situacijų, kai elgiamasi taip lyg siekiant bankroto. Skamba paradoksaliai? Panašu, kad taip: suvokiama, kad per mažas dėmesys kai kuriems dalykams gali būti žalingas, bet nieko nekeičiama. Ir palaipsniui atsiranda įvairių problemų. Vienas iš svarbių aspektų – deramas dėmesys buhalterijai. Yra neigiamų pavyzdžių, kai tik po kelerių metų suvokiama, jog ne viskas gerai. Tada tenka samdyti specialistus ir daug ką tvarkyti iš naujo. Tai išmuša iš vėžių ir sutrikdo darbus. Atrodo, būtų galima judėti pirmyn, bet dar tik aiškinamasi, kur kokios spragos.

Klaidos neišvengiamos, bet pravartu suprasti, kokios svarbios yra buhalterinės paslaugos. Tiesa ta, kad teikiant profesionalias buhalterines paslaugas atsižvelgiama į gausybę klausimų. Rodos, paprasta gauti rezultatą. Bet ar žinoma, kaip jį pagrįsti? Kitaip tariant, reikšmingas ne tik rezultatas, bet ir procesas. Perkant namą rūpi ne tik išorė, bet ir vidus – tai puiki metafora, leidžianti parodyti, kas per sfera yra buhalterija ir kokie reikalavimai čia keliami bei ko tikimasi. Kaip renkantis namą kreipiamas dėmesys į sienų būklę, taip ir valdant įmonę aktualu, ar sąskaitos ir kiti dokumentai yra tvarkingi.

Kablelis – dėl maksimalaus tikslumo

Versle nestinga rizikos, pasitaiko klaidų. Užtat buhalterijoje tikslumas ne tik pageidaujamas, bet ir privalomas. Jeigu pakeičiam 3,9 į 3,8, lyg ir nėra didelio skirtumo. Tačiau pasakykite tai buhalteriui ir išvysite nustebimo išraišką. Net jeigu po kablelio yra trys skaičiai, vieno kurio pasikeitimas buhalterijoje lemia labai daug. Pavyzdžiui, 10,567 negali virsti 10,367. Žodžiu, tikslumas čia turi būti kaip reikiant.

Diskutuojant apie buhalterines paslaugas tikėtina nuomonių įvairovė. Patyrę verslininkai, matę ir šilto, ir šalto, sutinka: netaupykite ir samdykite puikius specialistus. Tai duos naudos, atsipirks su kaupu. Žvelgiant iš ilgalaikės perspektyvos, kuo geriau tvarkoma buhalterija, tuo sklandesni visi kiti įmonės darbai. Jeigu norite, kad fortūna neapleistų, pirmiausia pripažinkite tvarkingos buhalterijos vertę. Tai suvokus gali ir idėjų naujų ateiti, verslo kryptis tampa aiškesnė, viskas žymiai puikiau.

Tikslingas ėjimas

Tai, kas aptarta, aktualu visiems verslo pasaulio atstovams. Viena iš verslo savybių – plėstis. Kuo daugiau filialų, prekių, paslaugų, tuo daugiau tenka skaičiuoti. Todėl itin svarbu, kad neliktų kokių spragų, į kurias reikėtų gilintis kaip į kokį detektyvą. Savalaikė buhalterija – štai kur visraktis į verslo gerovę. Tai nėra iš pašalių atklydusi metafora. Taip, tai metafora, bet ji čia pasitelkta ne vien dėl skambumo. Jei turite verslą, šimtu procentų pritarsite, kad buhalterija ir savalaikiškumas – tikslingas ėjimas. O kuo tokių ėjimų daugiau, tuo geriau. O tikslingi ėjimai pažįstami specialistams iš https://audita.lt/buhalterines-paslaugos/!

 

Drabužiai vaikams – pirkinys, kuriam skiriama ne tik pinigų

drabuziai vaikams

Vieni pirkiniai paprasti, netgi pigūs. Kitiems „atriekiama“ gerokai daugiau santaupų. Yra ir tokių pirkinių, apie kuriuos nė nesvarstome (puikus pavyzdys – laikymasis nuostatos, kad seno tipo telefonai geriau už išmaniuosius). O kai kurie pirkiniai reikalauja daugiau laiko nei pinigų. Šiuo atveju pavyzdys būtų drabužiai vaikams.

Vertybės

Pirmiausia svarbu pasakyti, kad vaikiškų drabužių pirkimas – ne išlaidavimas, ne bandymas kažin ką įrodyti. Tai būtinybė.

Išlaidavimas / būtinybė – skiriasi kaip diena ir naktis.

Bandymas kažin ką įrodyti / būtinybė – skiriasi kaip žiema nuo vasaros.

Taigi, drabužiai vaikams yra ypač svarbus pirkinys, kuriam negailima laiko. Užsukus į parduotuvę nebandoma kuo greičiau pabėgti, mat išrinkti gerus produktus užtrunka.

Tačiau pirkimas lieka pirkimu, o štai vertybės… Ar kada susimąstėte, kokie daiktų įsigijimo ir vertybių bendrumai? Rodos, sąsajų nėra. Tačiau truputį pamąsčius aiškėja, kad būtent vertybės ir skatina nečiupti parduotuvėje bet ko. Paprasta tiesa: tėvai savo vaiką myli, todėl išrinkti nekokybiškus, nepatogius drabužius primena meilės stoką. Šiai minčiai galima prieštarauti arba su ja sutikti, tačiau akivaizdu, jog specialiai ieškoti blogų drabužių – keista ir nerūpestinga.

Įvairūs pirkiniai

Drabužiai vaikams nėra viskas, ko pakaktų. Tėvams tenka uždavinys atidžiai rinkti įvairius daiktus, parduotuvėse išlaikyti kritiškumą ir kartu prisiminti, kad kokybė ir praktiškumas yra svarbiau už kainą. Ar tai būtų flomasteriai, ar stalas… Ar tai būtų kamuolys, ar žaislinis automobiliukas…

Apranga sudaro nemažą galvojimo ir pirkinių sąrašo dalį, bet vien drabužiais sotus nebūsi. O tiksliau, sotumas – jau kita tema, kuriuos šiuokart neaptarsime, bet jos reikšmė milžiniška (kaip jau supratote, kalbame apie mitybą, maisto produktų pirkimą).

Laikas yra pinigai ar… laikas yra DAUGIAU už pinigus?

Bandant susigaudyti tarp reikalingų daiktų, atmintyje iškyla garsi frazė, jog laikas yra pinigai. Ji logiška. Bet štai ieškant vaikiškų drabužių laikas dažnai tampa svarbesnis. Kodėl? Todėl, kad negailima ryto, dienos ar vakaro valandų, domimasi, ieškoma gerų rūbelių.

Beje, turbūt nereikia įtikinėti, kad laikas, skiriamas vaikams, dar vertingesnis (nepamatuojamai) už bet kokius pinigus.